SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Hur hittar man rätt solskydd för barn?

Barn älskar att leka ute i solen och på stranden under sommarens soliga månader. Men vi blir också mer och mer medvetna om hur farliga solens strålar är och deras ökade intensitet, och detta gäller i synnerhet för barn. Vi förklarar nedan hur du ska tänka när du väljer solskydd till dina barn.Barn har tunnare och mer känslig hud än oss vuxna vilket beror på att den fortfarande är under utveckling. Detta betyder att hudens barriär inte är lika stark hos barn och solens strålar absorberas snabbare och tränger därmed djupare ner i hudens lager.

Undvik solens starkaste timmar


Precis som oss vuxna bör man undvika solen mitt på dagen när den är som starkast. Skuggan är det absolut bästa alternativet för barn och framför allt spädbarn, och de bör inte utsättas för direkt solljus. Förutom skuggan och solskydd är speciella solkläder och solhatt att rekommendera.

En annan viktig sak att tänka på är att smörja ordentligt. Generellt krävs det ofta mer produkt än vad vi tror, så när du smörjer dina barn gäller det att inte snåla. Glöm inte utsatta områden som exempelvis bakom öronen, händer, fötter, nacke och rygg. Trots att de flesta solskydd är vattentäta är det väldigt viktigt att smörja ofta och speciellt om barnen spenderar mycket tid i vatten. Minst varannan timme är en bra riktlinje att följa. 

Men rätt solskydd och sunt förnuft kommer både du och dina barn hålla dig friska och hälsosamma längre!

Anpassade solskydd


Det finns specifika solskydd som är anpassade för barn och ung hud, och de har även en extra hög solskyddsfaktor. Här hittar du solskydd för barn:

Evy Technology Sunscreen Mousse Kids SPF 30
Evy Technology Sunscreen Mousse Kids SPF 50
Comfort Zone Sun Soul Milk Kids Spf 50+
Dermalogica Protection 50 Sport SPF 50
Nannic UV Shield Instant UV Protection

Har du frågor eller funderingar är du varmt välkommen att höra av dig till oss på 036-34 45 62 eller på webshop@hudoteket.se så svarar vi på dina frågor!

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Hur hittar man rätt solskydd för barn?
Dermalogica Protection 50 Sport SPF50
395 kr
110905
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Nannic UV Shield Instant UV Protection
398 kr
123456
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Evy Technology Sunscreen Mousse Kids SPF 50
219 kr
5694230167203
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Evy Technology Sunscreen Mousse Kids SPF 30
219 kr
73300520203165
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Comfort Zone Sun Soul Milk Kids Spf 50+
375 kr
4057
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Gör dig redo för sommaren - här är våra tips

Är du redo inför sommaren? Äntligen är solen och värmen här - och dagarna kommer högst troligen spenderas med strandhäng och grillmys. Oavsett hur din sommar och semester kommer att se ut finns det några saker som är bra att tänka på. Här kommer därför fyra sommartips till dig. Enjoy!

Olaplex - allt du behöver veta om varumärket

Olaplex är den erkända mirakelprodukten som stärker och reparerar håret. Men Olaplex är inte bara namnet på ett av världens mest omtalade hudvårdsmärken, nej, det är också den patenterade molekylen i produkterna som reparerar och länkar ihop hårets svavelbindningar.⁠ Hur fungerar det egentligen? Och vem passar det? Här hittar du svaret på de vanligaste frågorna vi får om Olaplex.

7 tips till perfekt sommarhår

Sommaren är snart här och det är helt fantastiskt! Men någonstans mellan grillkvällar, sol och bad är det lätt att glömma att vårda sitt hår. Här kommer därför sju tips på hur du kan boosta ditt hår lite extra till sommaren, och låta svallet glänsa framöver!

Guide: Ge din hud maximalt med fukt

Fukt, fukt och återigen fukt! Oavsett om du är ung eller gammal, kvinna eller man - ja, alla behöver vi fukt. Här kommer vi att ge dig tipsen för hur du ger huden en riktig fuktboost. Säg hejdå till en fuktfattig hud, nu kör vi!

Cityskydd - ett perfekt UV-skydd till vardags

Miljöföroreningar kan göra mycket skada, inte bara på vår planet utan också på vår hud och vårt välmående. Dessa partiklar svävar runt i storstäder, landsbygden och även i hemmet.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: jDLVEd (motverkar spam)