E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.

Fillers & Botox i Jönköping

 
Rynkor är en del av ansiktets åldrande och visst kan skrattrynkor vara charmiga. Dock kan arga rynkor också göra så att vi uppfattas som sura fast vi inte är det. Rynkor uppstår när huden förlorar volym och elasticitet och har ofta ett samband med de mimiska musklerna men kan också vara en följd av tyngdkraftens verkningar. För att uppfylla alla behov när det kommer till skönhetsbehandlingar är Hudoteket glada över att även kunna erbjuda injektionsbehandlingar. Detta utförs av vår samarbetspartner Karolin Roberto som är legitimerad tandläkare och specialutbildad inom fillers & botox. 


Karolin Roberto - Leg. Tandläkare och certifierad att utföra fillers- & botoxbehandlingar enligt REBS.


Konsultation
Inför varje nytt behandlingsområde ingår en konsultation ihop med Karolin där du får berätta om dina önskemål och förväntningar. En hälsodeklaration genomförs och sedan lägger vi upp en individuell behandlingsplan. Du kommer även att fotograferas innan behandlingens start. 

Priser och bokning
Välkommen att ringa oss för att boka en tid för din behandling på 036-12 06 66. Alla behandlingar kostar olika beroende på tid och materialåtgång enligt övernskommelse vid konsultationen. Konsultation ingår och är kostnadsfri vid behandling. Annars betalar du 500 kr för konsultationen. 

Boka Filler >

Boka Botox >

Boka Botox & Filler >

♦ Minimera rynkor - Botox
Botulinumtoxin, även kallat Botox, är ett läkemedel som har varit känt i över ett sekel och har använts i medicinska syften i över 50 år. Denna muskelavslappnande behandling kan användas för att minska rynkor i både ditt ansikte och på ditt dekolletage. Den kan även hjälpa till att öppna upp blicken,  strama åt käklinje och motverka tandgnissling.

Hur går det till?
Behandlingen i sig känns inte så mycket då en mycket tunn nål används. En liten mängd Botox injiceras i huden som blockerar nervimpulser i utvalda ansiktsmuskler. Detta motverkar att muskeln drar ihop sig och bildar rynkor. På detta sätt blir hudens yta slätare och rynkor minskar. En genomsnittlig behandling tar bara tio minuter och de flesta kan genast återgå till normala aktiviteter. Effekten kommer efter 3-10 dagar och varar i upp till fyra till sex månader. Och om behandlingen upprepas kan det resultatet hålla ännu längre.

Vad ska jag tänka på?
Behandlingen lämpar sig inte till patienter med neurologiska sjukdomar, koagulationsrubbningar och patienter med ägg allergi då preparatet kan innehålla albumin. Läs gärna mer om Botulinumtoxin på deras egen hemsida. Läs mer »

 Fillers - Stylage
Hyraluronsyra är en sockermolekyl som finns i huden och har unik förmåga är att binda stora mängder fukt. Vår hud är rik på hyaluronsyra men med åren förändras dess funktion och huden kan få rynkor, veck och bli alltmer torrare. Stylage, som är den fillern Hudoteket arbetar med, är av högsta kvalitet, säker och väldokumenterad. Den består av icke-animalisk hyaluronsyra som är lik den vi har i vår kropp och göra att huden kan återfå sin tidigare spänst. Dessutom är Stylage den senaste patenterade hudfillern och har marknadens längsta hållbarhet när det kommer till effekt då man vill fylla ut rynkor, framhäva konturer, få mer lyster samt forma läppar och kindben.

Hur går det till?
I samband med fillers kan man få en bedövningssalva och/eller kylspray för de första sticken. Fillern injeceras på det ställe där du vill släta ut rynkor eller där du vill skulptera ansiktet och du kommer se resultatet direkt. Alla Stylages hudfillers innehåller antioxidanten Mannitol som resulterar i att du kommer uppleva mindre svullnad och rodnad än hos andra fillers. Den innehåller även Lidokain som är ett bedövningsmedel och som verkar under själva behandlingen. Stylage bryts ned långsammare i huden än hos andra fillers vilket gör att resultatet håller mellan 6-18 månader. Hållbarheten beroende även på vilket område som behandlas, hudens tillstånd, injektionsteknik och livsstilsfaktorer som solning och rökning. Den genomsnittliga hållbarheten av läppbehandlingar är kortare än behandlingar av andra områden på grund av den höga vaskulariseringen och aktiviteten i läppområdet. Är det första gången du gör fillers kan 2-3 behandlingar behövas i början för att uppnå det resultat du önskar.

Vad ska jag tänka på?
Stylage kan ej kombineras med vissa läkemedel som minskar eller hämmar leverns metabolism (cimetidin, betablockerare m.fl). En vecka före behandling bör du inte äta blodförtunnande, Omega 3 eller Artecol. Smärtstillande och antiinflammatoriska mediciner såsom, Treo, Aspirin, Naprosyn och Ipren får inte användas fem dagar före behandlingen då de tunnar ut blodet och gör att man blöder lättare. 12 timmar efter behandlingen ska du undvika överdrivet minspel, dricka alkohol och använda makeup. Under två veckor efter behandlingen ska du försöka undvika extrem exponering av UV-ljus, minusgrader och bastubad.

Nyhetsbrev

För erbjudanden, nyheter, tävlingar, inspiration & mycket mer.

Salong Webshop