eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
10 steg till skönhet på K-beautyvis


K-BEAUTYS 10 STEG TILL SKÖNHET

Det finns ett Koreanskt talesätt som säger “Du kan ljuga om din ålder, men det kan inte din hy” (fritt översatt). Vi vet att ni Beauty Hackers redan är duktiga på att använda flera olika produkter för att ta hand om er hy. Men här tar vi en kik på hur våra sydkoreanska vänner gör då de sägs ligga 10 år före oss inom ämnet hudvård (enligt Forbes). Koreanska kvinnor och män kan använda sig av mellan sex till tio produkter för deras dagliga hudvårdsrutin. Varje steg har en mening och även ordningen är förutbestämd för att nå bästa resultat. Preparera, förnya, behandla, återfukta och skydda.

Bli inte skrämd nu att du behöver lägga timmar varje dag på hudvård. Du ska nämligen inte använda alla tio produkter varje morgon och kväll utan stegen ändras eller plockas bort utefter behov. Dessutom betyder inte detta att du behöver köpa 10 helt nya produkter. Du kan gott blanda dina egna favoriter med nya spännande cremer och sheet masks från Sydkorea. Här nedan kan du läsa om hur du ska använda dig av guiden och hur du hittar vägen till den perfekta hyn, the South Korean style!
 

Hudoteket webshop K-Beauty steg 1 Oljebaserad rengöring


1. OLJEBASERAD RENGÖRING

Fett löser fett, ja så är det faktiskt. För att helt slippa mascararester på kudden så är en oljebaserad rengöring A och O. Massera in rengöringen över ansiktet och ner på halsen för att luckra upp makeupen samt gammalt talg. Tillsätt sedan ljummet vatten och fortsätt massera. Skölj av allt och därmed är du klar med steg 1. Detta steget behöver du inte göra på morgonen.

Se alla rengöringsoljor >

Se alla rengöringsbalmer >


Hudoteket webshop K-Beauty steg 2 vattenbaserad rengöring


2. VATTENBASERAD RENGÖRING

Dubbelrengöring är en av de viktigaste nycklarna i den koreanska hudvårdsrutinen. Så efter din oljebaserade rengöring har du nu rullat ut röda mattan för att låta nästa produkt göra entré. Den vattenbaserade rengöringen har fritt fram att gå ner på djupet i porerna och rensar bort alla kvarvarande orenheter. Detta steget gör du morgon som kväll.

Se alla rengöringar här >


Hudoteket webshop K-Beauty steg 3 exfoliering/peeling


3. EXFOLIERING

För att de efterföljande produkterna verkligen ska komma ner på djupet och kunna gosa in sig så behöver du exfoliera. Detta ska du inte göra morgon som kväll, sju dagar i veckan. Men se gärna till att du gör det en till två gånger i veckan för att bli av med rester. Att ge alla gottigheter som finns i cremerna till redan döda hudceller gör ingen nytta. Följ anvisningarna på produkten för hur du ska få fram den nya friska och lena hyn.

Se alla exfolierande produkter här >


Hudoteket webshop K-Beauty Steg 4 Toner/ansiktsvatten


4. TONER

Se din hy som en disktrasa, ja en disktrasa. Det är mycket svårare att fånga upp vätska om den är helt torr till skillnad från om den är lite fuktad. En toner fuktar huden och ser dessutom till att din hys PH-värde balanseras. Hudens naturliga PH-värde är lite surare för att hålla bakterier och mikroorganismer borta och detta försvinner vid rengöring och exfoliering. Med en toner återställer alltså du detta. Klappa försiktigt in i ansiktet från mitten och ut, morgon och kväll.

Se alla toners här >


Hudoteket webshop K-Beauty steg 5 Essense Water


5. ESSENSE

Detta är hjärtat och ett måste varje dag i den koreanska hudvårdsrutinen och faktiskt en kategori som skapades i just Sydkorea. Essence är en blanding av toner och serum som är till för att fylla huden med fukt samt hjälpa till med att bygga upp huden och cellförnyelsen. Använd endast dina vackra händer och klappa in ditt essence water. Inga pads här inte!

Se alla essense här > 

Hudoteket webshop K-Beauty steg 6 Serum


6. SERUM

Här är din chans att attackera just dina hudproblem. Serum, boosters och ampuller är din räddare i nöden och hjälper dig att motverka torr hy, fina linjer, acne eller vad du än kan tänkas vilja få bukt på. Använd inte samma serum året runt utan se till att byta serum utefter årstid för att få den perfekta hyn. Klappa försiktigt in produkten i både ansiktet och dekolletaget!

Se alla serum här >

Hudoteket webshop K-Beauty steg 7 sheet mask


7. SHEET MASK

Att en Korean inte använder sheet masks i sin hudvårdsrutin är lika ovanligt som att hitta en svensk som aldrig åker till IKEA. En ansiktsmask ser till att du får alla de godsaker din hud behöver och det finns en mängder av olika varianter och utseenden. Lägg på masken, ta fram morgondagens kläder, dra av en snygg snapchat-selfie och sen är du klar! Använd två gånger i veckan, eller varje dag om du nu vill skämma bort huden extra mycket.

Se alla masker här >

Hudoteket webshop K-Beauty steg 8 ögoncreme


8. ÖGONCREME

Ögonen är inte bara fönstret mot själen utan även den första skvallerbyttan om din riktiga ålder. Hyn runt ögonen är mycket tun och ömtåligt. Den behöver därför behandlas därefter. En ögoncreme hjälper till att ge fukt och skyddar hyn. Använd ditt ringfinger till att försiktigt klappa in cremen längs med övre och undre ögonbenet. Att gnugga in cremen är en dödssynd i en Beauty Hackers skönhetsbibel. Börja närmast näsan och klappa utåt.

Se alla ögoncremer här >

Hudoteket webshop K-Beauty steg 9 ansiktscreme 24h creme


9. ANSIKTSCREME

En bra fuktcreme är viktig för både dig med torr och för dig med fet hud. Inte nog med att den tillför fukt och håller de fina linjerna på avstånd så kapslar den även in all näring som ditt serum och din ansiktsmask gav dig. Klappa in den återfuktande cremen både dag och natt, på både ansiktet och dekolletaget. Men tänk på att inte använda samma produkt vid morgon och kväll. Utan använde en dagcrem och en nattcreme. Under vintertid, eller när din hud känns extra torr, så kan du byta till en ännu rikare creme.

Se alla fuktcremer här >

Hudoteket webshop K-Beauty steg 10 cityskydd/UV-skydd


10. UV-SKYDD

Även om du bara ska ner till affären en snabbis för ett paket mjölk så måste du smörja in dig med en solskyddsfaktor. Det är det enklaste och mest effektiva sättet att motverka hudens åldrande och självklart även hudcancer. Detta är inte bara något som ska packas ner i reseväskan utan det ska appliceras varje morgon! Även löpande under dagen om det behövs, men såklart inte inför natten. Det är viktigt att avsluta din hudvårdsrutin med en solcreme så att skyddet inte täcks av andra cremer utan att det är överst och kan avväpna solen från sina UV-strålar.

Se alla UV-skydd här >


Nyhetsbrev

För erbjudanden, nyheter, tävlingar, inspiration & mycket mer.

Salong Webshop