E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.

BB & CC Creams

BB-creams och CC-creams är multicremer som har liknande egenskaper. Båda slätar ut hudytan och ger ett perfekt makeup-underlag, de ger fukt, innehåller solskydd och jämnar ut hudtonen som en lättare foundation. Den som vill göra sin morgonrutin så enkel som möjligt kan ersätta all alla andra cremer med en CC-cream eller BB-cream.

Skillnaden på dessa är följande: 

BB-cream står för Beauty balm, Blemish balm eller Beauty base. Dess syfte är att vårda och återfukta huden, ge den lätt täckning samt solskydd. Originalet utvecklades av Dr Christine Schrammek på 1960-talet för att lugna och dämpa rodnad i ansiktet på hennes patienter. Hudoteket har arbetat med Dr Schrammeks produkter sedan tidigt 1980-tal och använder den ofta som avslutning på ansiktsbehandlingar. En klassiker som står sig än idag.

CC-cream står för Color Correct eller Color Care. Den har sitt ursprung i Japan och Korea där perfekt hudton står högt i kurs. En CC-creams främsta fokus är att jämna färgen på huden, och innehåller aktiva ingredienser för just detta ändamål. Trots att konsistensen hos en CC-cream är något tunnare och lättare än en BB-cream, ger en CC-cream bättre täckning. Dessutom har den oftast en högre SPF än BB-creams.


Du som har problemhy, torr hy eller vill jobba aktivt med fina linjer eller pigmenteringar bör använda dessa ovanpå din vanliga hudvård, eller som tillfälligt alternativ på resa. För dig med så kallad normal hy fungerar det bra att använda enbart någon av dessa cremer. Du med kombinerad till fet hy kan med fördel använda en BB eller CC cream som primer under makeup för att få den att sitta ännu bättre, eventuellt med ett puder över om du vill ha en matt effekt. 

BB & CC Creams går utmärkt att blanda med fuktcreme för ännu naturligare täckning eller med foundation för mer täckning. 

 

Läs mer
Stäng

Uppdatera
Sorteringsordning:
Natura Bissé The Cure Sheer Cream
1790 kr
8436002999004
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt

Följ oss på instagram

Nyhetsbrev

För erbjudanden, nyheter, tävlingar, inspiration & mycket mer.

Salong Webshop