SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.

BB, CC, DD - Cream

Här har vi samlat alla BB-creams, CC-creams och DD- creams. Dessa är multicremer som alla har liknande egenskaper men de skiljer sig ändå åt. Alla slätar ut hudytan och ger ett perfekt makeup-underlag, de ger fukt, innehåller solskydd och jämnar ut hudtonen som en lättare foundation. Den som vill göra sin morgonrutin så enkel som möjligt kan ersätta all alla andra cremer med en CC-cream eller BB-cream eller DD- cream.

Skillnaden på dessa är följande: 

BB - cream står för Beauty balm, Blemish balm eller Beauty base. Dess syfte är att vårda och återfukta huden, ge den lätt täckning samt solskydd. Originalet utvecklades av Dr Christine Schrammek på 1960-talet för att lugna och dämpa rodnad i ansiktet på hennes patienter. 

CC - cream står för Color Correct eller Color Care. Den har sitt ursprung i Japan och Korea där perfekt hudton står högt i kurs. En CC-creams främsta fokus är att jämna färgen på huden, och innehåller aktiva ingredienser för just detta ändamål. Trots att konsistensen hos en CC-cream är något tunnare och lättare än en BB-cream, ger en CC-cream bättre täckning. Dessutom har den oftast en högre SPF än BB-creams.

DD - cream står för Daily Defence och har ofta en lättare täckning eller hudutjämnande effekt. Vad en DD-cream gör är att den skyddar både mot UV-strålar med SPF, men den skyddar ofta mot andra påfrestningar på huden. Detta kan vara föroreningar och andra typer av strålning. Perfekt storstadsprodukt!

Du som har problemhy, torr hy eller vill jobba aktivt med fina linjer eller pigmenteringar bör använda dessa ovanpå din vanliga hudvård, eller som tillfälligt alternativ på resa. För dig med så kallad normal hy fungerar det bra att använda enbart någon av dessa cremer. Du med kombinerad till fet hy kan med fördel använda en BB eller CC cream som primer under makeup för att få den att sitta ännu bättre, eventuellt med ett puder över om du vill ha en matt effekt. 

BB, CC och DD-Creams går utmärkt att blanda med fuktcreme för ännu naturligare täckning eller med foundation för mer täckning. 

 

Läs mer
Stäng
Filter
Filter Klar
Varumärke:
bareMinerals Biodroga Biodroga MD Bioline By Terry Clarins Decléor Dermaceutic Dp Dermaceuticals Heliocare Jane Iredale Mesoestetic Natura Bissé Sans Soucis
Hudtyp:
Fet hud Kombinerad hud Känslig hud Mogen hud Normal hud Torr hud
Hudtillstånd:
Akne Finnar Fuktfattig hud Linjer och rynkor Ojämn hudstruktur Ojämn hudton Pigmenterad hud Pormaskar Rodnad Slapp hud Stora porer
Ingrediensönskemål:
SPF Vegansk
Konsistens:
Creme Pressad
Finish:
Lystrig finish Naturlig finish
Täckning:
Full täckning Lätt till full täckning Lätt till medium täckning Lätt täckning
22 artiklar
Dermaceutic Derma Defense SPF 50
345 kr
rdermadefenselight
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Dp Dermaceuticals Anti-ageing Starter Kit
995 kr
DPD-ANTIAGEING-KIT
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Vill du ha erbjudanden, nyheter och beauty-inspo?

Läs vår integritetspolicy här.

Salong Webshop