SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Ekologisk hudvård - verkar gott för dig och miljön

Ekologiska hud- och hårvårdsprodukter är produkter som till stor del är tillverkade av växtbaserade ingredienser. Dessa ingredienser odlas utan användning av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Detta gör att produkterna tar hänsyn till såväl miljö som till din hud.

ekologisk hudvard


Vad innebär ekologisk hudvård?


Få produkter är helt och hållet ekologiska, då något måste vara odlat för att räknas som ekologiskt. Många produkter innehåller exempelvis vatten, som är naturligt, och därför är det väldigt sällan en produkt kan kalla sig 100 % ekologisk.

Hudvårdsprodukter kan därför ha benämningarna ”ekologiskt”, ”naturligt” eller ”naturligt ekologiskt” beroende på vilka ingredienser som finns i produkten. Oavsett vad det kallas så har de samma grund – att vara så snälla som möjligt för dig och för miljön.

Varför ska jag använda dessa produkter?


Huden är kroppens största organ, därför är det viktigt att man tar hand om den för dess välbefinnande. De naturliga och näringsrika ingredienserna i ekologiska hudvårdsprodukter har en välgörande effekt på din hud och den blir återfuktad på djupet med hjälp av vegetabiliska oljor från exempelvis jojoba, avokado och mandel.

Är ekologiskt bäst för mig?


Även om ekologisk hudvård har många fördelar så måste man vara medveten om att det kanske inte passar alla. Brukar du få en reaktion vid användning av parfymer så kan ekologiska produkter vara för starka då de är baserade på eteriska oljor, vilket är naturliga doftämnen från blommor och träd.
Däremot har man sett att många med känslig hud upplevt att ekologiska produkter mildrade deras irritationer och gjorde huden smidigare.

Detta kännetecknar ekologiska hudvårdsprodukter:


• Fria från bekämpningsmedel, konstgödsel, besprutningsmedel
• Fria från syntetiska ämnen
• Miljövänliga
• Baserade på förnyelsebara råvaror

Håll utkik efter dessa certifieringar


De olika certifieringarna betyder olika och anger på ett smidigt vis hur pass mycket av produkten som är ekologisk och hur stor del som är naturlig. Vi har listat några av de vanligaste certifieringarna så att du lättare kan finna den typ av produkt du önskar.

ekologisk hudvård
Ecocert:
Denna märkning betyder att minst tio procent av ingredienserna är ekologiska och att 95 procent av innehållet ska vara naturligt.

ekologisk hudvård


BDIH:

Detta är en certifiering som innebär att produkten inte innehåller syntetiska doftämnen, silikoner eller paraffin. Det innebär också ett krav på att råvarorna som kommer från växter i största möjliga mån ska vara ekologiska.


ekologisk hudvård

NaTrue - har tre olika nivåer av certifiering

• Natural cosmetics: innehållet ska vara naturligt men inte nödvändigtvis ekologiskt.
• Natural cosmetics with organic portion: Innehållet ska bestå av minst 70% naturliga ingredienser.
• Organic cosmetics: Minst 95% av naturliga ingredienser måste komma från en kontrollerad kravodling eller vild odling.

ekologisk hudvård


Svanenmärkning:

• Produkten har minimalt innehåll av miljöfarliga ämnen
• Strikta krav på ämnens nedbrytbarhet
• Produkter som riktar sig till barn ska vara parfymfria
• Reducerad användning av emballagematerial

Här kan du läsa mer om våra olika ekologiska varumärken
Visa kommentarer
Produkterna till: Ekologisk hudvård - verkar gott för dig och miljön
Soligare tider: komplettera med C-vitaminserum

Det är allmänt känt att C-vitamin är bra för hälsan, men vitaminet gör även underverk för huden. Det stärker hudens barriär och skyddar mot fria radikaler och solskador. Samtidigt stimulerar C-vitaminet kollagenproduktionen vilket ger en mer elastisk och slät struktur. Huden får även en jämnare hudton och en fin lyster.

Vinnare i Swedish Beauty Awards 2021

Äntligen har resultatet kommit, Beauty Hackers! Vinnarna i årets upplaga av Swedish Beauty Awards har korats. Här hittar du produkterna som verkligen utmärkt sig extra mycket under föregående år. Vi är både glada och stolta att presentera vinnarna som du hittar hos oss på Hudoteket. Nu kör vi!

Ekologisk hudvård - verkar gott för dig och miljön

Ekologiska hud- och hårvårdsprodukter är produkter som till stor del är tillverkade av växtbaserade ingredienser. Dessa ingredienser odlas utan användning av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Detta gör att produkterna tar hänsyn till såväl miljö som till din hud.

Hudoteket tipsar: ekologiska varumärken

Har du bestämt dig för att börja använda mer ekologiska produkter? Ja, då är det lätt att känna sig överväldigad av den djungel av produkter som idag finns på marknaden. Och med alla dessa olika alternativ, hur ska du veta vilka produkter som passar dig? Här har vi nu sammanställt alla våra ekologiska varumärket - så att du lättare kan hitta vad som passar just dig. Enjoy!

Ny serie från Filorga - Age-Purify

Är du ute efter produkter som både jobbar på att minimera oren hud och fina linjer? Ja, då kan du sluta leta nu. Filorga har nämligen lanserat en ny serie som fokuserar på just detta. Age-Purify heter serien och här berättar vi mer om varje produkt och hur du använder dem. Perfekt va?

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: cUzBKR (motverkar spam)