SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Hudotekets midsommartips

Våra egna experter inom hudvård, makeup och hår ger dig sina bästa tips och idéer inför midsommar.


Hudvård


Min absoluta favorit under midsommarfirandet, och övriga sommaren också såklart, är Skin Regimen Urban Shield Spf 30. Här får man en produkt som skyddar mot UV -strålar samtidigt som den tillför rejält med lyster och spänst till ansiktet. Jag älskar den! Cremen blir också väldigt bra som grund innan makeup så jag använder den nästan jämt.

För att uppnå optimalt med glow

För att få det optimala glowet brukar jag använda peeling och mask, och för att det ska gå snabbt tar jag en multiprodukt så som Filorga Scrub & Mask Reoxygenating exfoliating mask. Den syresätter huden och stimulerar cellförnyelsen, dessutom minimeras porerna och huden får en ökad lyster samt bättre upptagningsförmåga.

- Hudterapeut Sofie Silver



Makeup


För att kunna njuta av soliga dagar och sena nätter har jag tagit fram några av mina ”hjältar” som alltid är med mig. Först och främst krävs det en bra bas för att få en lyckad makeup, och då använder jag Sensai Glow Base, den ger en jämn canvas för makeup men den är också fin att använda ensam då den ger så mycket glow.


Det perfekta valet av BB-cream

Sedan använder jag en BB-cream som har hög täckning och massa lyster. Under sommaren är det främst Jane Iredale Glow Time som används då den innehåller SPF 25 (helt klart ett måste när solen är framme!) Ska den användas till vardags applicerar jag den enkelt med fingrarna för ett mer naturligt resultat, men vankas det fest så kan man använda svamp eller borste för en mer sminkad look. Då använder jag Sisleys Foundation Brush.


En mist skyddar makeupen en varm sommardag

För att få till den där solkyssta looken har jag en tre i en-produkt, Sisley Palette L’Orchideé Hightlighter Blush, där man får både solpuder, rouge och highlighter. Sedan "låser" jag in allt med Pür Lit Mist. Sprayet skyddar makeupen så det håller en varm sommardag, den tillför lyster men skyddar även mot det blå HEV-ljuset!


Minska glanset med blotting papers

Mitt sista tips för en lyckad och hållbar makeup under sommaren är att alltid ha Clarins Kit Pores & Matite nära till hands, för även om jag gillar glow så kan det ibland bli för mycket av det goda. Detta är ett perfekt kit att ha med i väskan när talgproduktionen sätter igång. Pudret kan användas för att sätta basen men även för att pudra på under dagen när man känner sig oljig. Det följer med en liten svamp, en spegel och små blotting paper som man kan suga upp oljan med - för de där riktigt varma dagarna.

- Makeupartist Olivia Olofsson


Hår


Under midsommar tycker jag man ska sikta sig på en enklare uppsättning som tillåter en fin krans. Har man lite längre hår kan lite busiga lockar göra det mer festligt. Min favoritprodukt är Davines More Inside Dry Texturizer som ger textur till håret samtidigt som man får en rufsig effekt med volym. Önskar du ännu mer fyllighet och volym så är Unite Texturiza Dry Finishing Spray det perfekta valet.

Fina lockar kräver ett bra värmeskydd


Sedan är det fritt att variera sig, antingen kan man ha håret utsläppt, sätta upp det i en hästsvans eller varför inte i en slarvig knut? Här tillför lockarna liv till håret och man blir lite mer ”dressad” än vanligt. Glöm inte ett bra värmeskydd innan du lockar håret, själv använder jag alltid Davines MELU Mellow Heat Protecting Shield.

Ett annat bra val av frisyr på midsommar är att först locka håret och sedan fläta det, och som kronan på verket hade jag använt en midsommarkrans som sitter fast på ett diadem. Diademet håller både frisyr och krans på plats!


- Frisör Alexandra Baho



Hudoteket önskar er en härlig midsommar, och kom ihåg: lägg sju sorters blommor under huvudkudden innan du går och lägger dig!

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Hudotekets midsommartips
Sisley Foundation Brush
675 kr
180012
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
PÜR Lit Mist
415 kr
F1160
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Davines More Inside Dry Texturizer
349 kr
52318
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Årets makeupfavorit
Sensai Glowing Base
575 kr
10526000-2
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Unite Texturiza Dry Finishing Spray
329 kr
10078
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Skin Regimen Urban Shield Spf 30
495 kr
4527
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Sisley Palette Orchidée Highlighter Blush Coral
1210 kr
181507
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: KCS7sV (motverkar spam)