eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Hudotekets midsommartips

Våra egna experter inom hudvård, makeup och hår ger dig sina bästa tips och idéer inför midsommar.


Hudvård


Min absoluta favorit under midsommarfirandet, och övriga sommaren också såklart, är Skin Regimen Urban Shield Spf 30. Här får man en produkt som skyddar mot UV -strålar samtidigt som den tillför rejält med lyster och spänst till ansiktet. Jag älskar den! Cremen blir också väldigt bra som grund innan makeup så jag använder den nästan jämt.

För att uppnå optimalt med glow

För att få det optimala glowet brukar jag använda peeling och mask, och för att det ska gå snabbt tar jag en multiprodukt så som Filorga Scrub & Mask Reoxygenating exfoliating mask. Den syresätter huden och stimulerar cellförnyelsen, dessutom minimeras porerna och huden får en ökad lyster samt bättre upptagningsförmåga.

- Hudterapeut Sofie SilverMakeup


För att kunna njuta av soliga dagar och sena nätter har jag tagit fram några av mina ”hjältar” som alltid är med mig. Först och främst krävs det en bra bas för att få en lyckad makeup, och då använder jag Sensai Glow Base, den ger en jämn canvas för makeup men den är också fin att använda ensam då den ger så mycket glow.


Det perfekta valet av BB-cream

Sedan använder jag en BB-cream som har hög täckning och massa lyster. Under sommaren är det främst Jane Iredale Glow Time som används då den innehåller SPF 25 (helt klart ett måste när solen är framme!) Ska den användas till vardags applicerar jag den enkelt med fingrarna för ett mer naturligt resultat, men vankas det fest så kan man använda svamp eller borste för en mer sminkad look. Då använder jag Sisleys Foundation Brush.


En mist skyddar makeupen en varm sommardag

För att få till den där solkyssta looken har jag en tre i en-produkt, Sisley Palette L’Orchideé Hightlighter Blush, där man får både solpuder, rouge och highlighter. Sedan "låser" jag in allt med Pür Lit Mist. Sprayet skyddar makeupen så det håller en varm sommardag, den tillför lyster men skyddar även mot det blå HEV-ljuset!


Minska glanset med blotting papers

Mitt sista tips för en lyckad och hållbar makeup under sommaren är att alltid ha Clarins Kit Pores & Matite nära till hands, för även om jag gillar glow så kan det ibland bli för mycket av det goda. Detta är ett perfekt kit att ha med i väskan när talgproduktionen sätter igång. Pudret kan användas för att sätta basen men även för att pudra på under dagen när man känner sig oljig. Det följer med en liten svamp, en spegel och små blotting paper som man kan suga upp oljan med - för de där riktigt varma dagarna.

- Makeupartist Olivia Olofsson


Hår


Under midsommar tycker jag man ska sikta sig på en enklare uppsättning som tillåter en fin krans. Har man lite längre hår kan lite busiga lockar göra det mer festligt. Min favoritprodukt är Davines More Inside Dry Texturizer som ger textur till håret samtidigt som man får en rufsig effekt med volym. Önskar du ännu mer fyllighet och volym så är Unite Texturiza Dry Finishing Spray det perfekta valet.

Fina lockar kräver ett bra värmeskydd


Sedan är det fritt att variera sig, antingen kan man ha håret utsläppt, sätta upp det i en hästsvans eller varför inte i en slarvig knut? Här tillför lockarna liv till håret och man blir lite mer ”dressad” än vanligt. Glöm inte ett bra värmeskydd innan du lockar håret, själv använder jag alltid Davines MELU Mellow Heat Protecting Shield.

Ett annat bra val av frisyr på midsommar är att först locka håret och sedan fläta det, och som kronan på verket hade jag använt en midsommarkrans som sitter fast på ett diadem. Diademet håller både frisyr och krans på plats!


- Frisör Alexandra BahoHudoteket önskar er en härlig midsommar, och kom ihåg: lägg sju sorters blommor under huvudkudden innan du går och lägger dig!

Läs mer om:

Visa kommentarer
Rengöring - A och O för en bra hudvårdsrutin

Huden i ansiktet är väldigt tunn och är i ständig kontakt med externa faktorer. Därför är det viktigt att ta sig tiden och rengöra ansiktet noggrant, morgon som kväll. Här kan du läsa mer om varför rengöringen bör vara bland din största prioritet i din hudvårdsrutin.

Välj rätt rengöring efter din hudtyp

En bra rengöringsrutin ger huden de allra bästa förutsättningarna för att må och se så bra ut som möjligt. I detta inlägg hjälper vi dig välja rätt rengöring efter din hudtyp.

Reparera sommarhåret

Många bad och användning av värmeverktyg kan göra håret torrt, sprött och utan liv. Känner du igen dig? Sommaren är fantastisk på många vis, men efter ett par härliga semesterveckor så är håret kanske inte lika utvilat som kroppen. Här kan du ta del av vår hårakut som reparerar sommarhåret!

Hudotekets sommarfavoriter

Låt experterna ge dig sina bästa tips bland sommarprodukterna. Vilken är egentligen chefens favvo? Vad tycker hudterapeuten är bäst mot vintertrötta fötter? The rescue is here!

Så maxar du strandhåret

Planeras det långa dagar på stranden följt av en after beach på kvällen? Med bra produkter för håret kan du gå direkt från vattenbrynet och till festen. Vi ger dig tipsen så att du kan maxa strandhåret.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: sjWbK3 (motverkar spam)