SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Guider

Brun utan sol: tre steg till ett lyckat resultat

Oavsett om det är mitt i sommaren eller om det är en grå vinterdag så är det skönt att kunna bättra på kroppens egen nyans med brun-utan-sol. Det är dessutom mycket bättre för din kropp än att pressa i solariet eller ute i den starka solen. Brun-utan-sol hjälper ditt att skapa en bra grundfärg utan farliga UV-strålar.
Många har dåliga erfarenheter av billiga brun-utan-solprodukter som lämnar gula, flammiga och framförallt onaturliga resultat. Men om du har sådana erfarenheter så har du säkert missat något av de viktiga stegen, rengör och peela, återfukta och sedan tekniken vid appliceringen. Med vår guide får du ett lyckat slutresultat och en fin gyllenbrun färg.  

Steg 1 – Rengör & peela

Börja med en dusch och lägg en härlig ansiktspeeling. Fortsätt sedan med att peela resten av kroppen med en kroppspeeling. Peelingen tar nämligen bort de översta döda hudcellerna och gör att vi får en jämn och slät yta att arbeta med. Ju torrare huden är, desto mer brun utan sol absorberar den och därför blir det ett ojämnt resultat om du har extra torra partier. Kom därför ihåg att arbeta lite extra på de områden som brukar vara torra exempelvis armbågar och knän. Avsluta sedan med att skölja bort peelingkornen från huden så att den blir helt ren.

Tips på ansiktspeelingar

Exuviance Daily Resurfacing Peel
849 kr
20273
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Verso Peel Mask
899 kr
Venzym
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Cocoa Exfoliator
439 kr
117
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Medik8 Pore Refining Scrub
495 kr
1012
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Steg 2 – Återfukta och undvik ett flammigt resultat

Det andra viktiga steget för att få ett bra resultat är återfuktningen. Smörj in ansiktet och kroppen med en bra fuktkräm. Om du inte återfuktar huden efter peelingen kommer huden att dra åt sig mer av brun-utan-sol krämen på de torra partierna, vilket ger dig det flammiga resultat du inte vill ha. 

Tips på återfuktande krämer

Klairs Midnight Blue Calming Cream
fr. 359 kr
rK126
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Dr. Schrammek Special Care Cream
640 kr
454000
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Beauté Pacifique Moisturizing Body Lotion All Skin Types
389 kr
B0100101
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Clarins Body Smoothing Moisture Milk 400 ml
295 kr
20432000
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Steg 3 – brun utan sol

Det finns en uppsjö av olika brun-utan-sol produkter med olika intensitet och konsistens. Här kommer några tips om de olika konsistenserna. 

Kräm eller mjölk
Dessa finns både som färgade och ofärgade varianter. De färgade varianterna kan vara bra om du är ovan och vill se vart krämen hamnar. krämen masseras in över hela kroppen, och använd gärna en brun utan sol-vante för att undvika att händerna blir bruna. När du är klar med hela kroppen, dra överflödet som du har på vanten över handryggarna för att undvika brun kropp och bleka händer ;-)

Här hittar du våra brun utan sol-krämer
James Read Sleep Mask Tan Face Dark
379 kr
40071161
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
James Read Glow20 Facial Tan Serum
385 kr
40073086
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Marc Inbane Creme Solaire SPF 30
579 kr
A1026
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Sisley Self Tanning Facial skincare
1535 kr
168050
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Spray eller mist
Även brun utan sol-sprayer finns i olika varianter, färgade och ofärgade. Dessa torkar ofta väldigt fort och ger snabbt färg. Här rekommenderar vi att du på kroppen antingen sprayar direkt på huden och sedan jämnar ut med en brun utan sol-vante alternativt sprayar på vanten och sedan smörjer på huden.
Om du vill använda brun utan sol spray i ansiktet rekommenderar vi dig att spraya ett tunt lager i ansiktet och sedan arbeta in den med en brun utan sol-borste.Då undviker du skarpa kanter och får ett jämnt och fint resultat. 

Här hittar du våra brun utan sol-sprayer>
James Read H2O Tan Mist Face 100 ml
349 kr
40071347
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
James Read Instant Bronzing Mist Face & Body
349 kr
40070460
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Marc Inbane Hyaluronic Self-Tan Spray
429 kr
A1023
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Marc Inbane Natural Tanning Spray
439 kr
1986
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Mousse
Brun utan sol-mousser ger ofta mycket färg och passar dig som vill ha en snabb förändring. En brun utan sol-vante är alltid att rekommendera, och så även här.

Här hittar du våra brun utan sol-mousser>

Droppar 
Detta är en finurlig liten uppfinning. Det finns brun utan sol i koncentrerad form som du kan droppa i din favoritansiktskräm eller body lotion.

Här hittar du våra brun utan sol-droppar>
James Read Glow20 Express Tan Mousse Body
385 kr
35436
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Clarins Sun Radiance-Plus Golden Glow Booster Body
445 kr
20646000-6
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
James Read H2O Tan Drops Face
459 kr
40072205
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
James Read Gradual Tan Click & Glow Tan Drops
379 kr
40072984
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Tips! Gradvis brun utan sol för den osäkra

Känner du dig lite rädd för att det ska bli fel? Då är en så kallad gradual tan att rekommendera. Dessa kan vara i olika konsistenser- mist, droppar eller creme. Ofta ger de då en lätt solkysst nyans, som du kan bygga på. Första dagen ser du lite grann, andra dagen lite mer och ja- du kan hålla på tills du är nöjd =)

Tre tips för alla brun utan solare

1. Har du tänkt att raka eller vaxa benen? Vaxa minst 48 timmar innan, och raka benen minst 24 timmar innan du ska applicera brun utan sol. Detta då hårsäckarna är öppna efter att du hårborttagning, och då finns risken att porerna blir lätt färgade av din brun utan sol. 

2. Efter att du applicerat din brun utan sol, ta då en fuktad bomullsrondell eller dylikt och dra lätt över näsvingar, överläpp, hårfäste, vid tårna, fotknölar, armbeck, benveck och armbågar. Detta för att ta bort eventuellt överflöd. 

3. Blev det inte helt som du tänkt dig? Lugn bara lugn, med en rejäl skrubbning går det mesta bort. Och du, det är troligtvis bara du som tänker på att det är en liten skarv någonstans. Med ett brett leende i ansiktet lurar man den bästa!

Resultatet = solkysst hud!

Efter ett par timmar så kommer din kropp ha fått en härligt gyllenbrun färg. Om du vill ha en djupare färg är det bara att återfukta ansikte och kropp dagen efter och lägga på ett nytt lager. Men kom ihåg att färgen som du får av brun-utan-sol-produkter inte skyddar dig mot solen. Du måste fortfarande smörja in dig med vanligt solskydd.

Lycka till!
Visa kommentarer
Produkterna till: Brun utan sol: tre steg till ett lyckat resultat
Solskydd - Hur väljer man rätt skydd för sin hudtyp?

Att välja solskyddsprodukt utifrån sin hudtyp kan vara lika svårt som att hitta rätt hudvård. Men på samma sätt som du kan välja en rengöring eller ansiktskräm efter din hudtyp, kan du även skräddarsy ditt val av solskydd. Här kommer vi att guida dig kring skillnader på olika solskydd och hur du väljer rätt utifrån din hudtyp. Häng med!

Ansiktsbehandlingarna inför Bal & Bröllop

Månaderna innan din studentbal, eller bröllop är nog den tid som du tar hand om dig själv som bäst. Ansiktsbehandlingar bokas månader innan och det tycker vi är helt rätt! Men det kan vara svårt att veta när och vart man ska börja i behandlingsdjungeln. I det här inlägget har vi samlat ihop några av de resultatinriktade ansiktsbehandlingar vi erbjuder som kommer få dig att känna dig som ny. En enkel checklista för dig i all planering.

Hudvårdsprepp: bal och bröllop

Bal- och bröllopssäsongen börjar närma sig! Hur ljuvligt? Även om du kanske inte tar studenten eller ska gifta dig själv, så har vi samlat våra bästa tips på hur du förbereder din hud inför stora festligheter. Oavsett om du är gäst på ett bröllop så vill man ju givetvis att sin hud ska vara sitt bästa möjliga jag. När du har läst det här Beautypedia-inlägget kan du checka av hudvård på den långa planeringslistan!

Hur blir jag av med pigmenteringar?

Pigmentfläckar kan beror på fler olika saker. Det ena är solskador, och dessa kallas även åldersfläckar då solskador oftast framträder mer med åldern. Den andra typen är hormonell pigmentering (melasma/kloasma) och dessa fläckar framkommer vid hormonella förändringar i kroppen. En tredje variant är post inflammatorisk hyperpigmentering (PIH) som är mörka märken efter exempelvis finnar eller sår. Alla dessa typer av pigmenteringar blir mer tydliga vid solexponering. I denna guiden hjälper vi dig hur du kan försöka motverka men också reducera pigmenteringar.

Ge dig själv en fuktboost!

Efter en sommar med sol och bad skriker huden efter en riktig fuktboost. Även håret kan behöva sig en omgång efter saltvatten och klor. Sol och bad sliter hårt på såväl huden som håret och det kan lätt bli uttorkat och fuktfattigt. Här är våra bästa tips för att din hud och och ditt hår ska återfå sin forna glans.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: H8sspA (motverkar spam)