eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Guider

Brun utan sol: tre steg till ett lyckat resultat

Oavsett om det är mitt i sommaren eller om det är en grå vinterdag så är det skönt att kunna bättra på kroppens egen nyans med brun-utan-sol. Det är dessutom mycket bättre för din kropp än att pressa i solariet eller ute i den starka solen. Brun-utan-sol hjälper ditt att skapa en bra grundfärg utan farliga UV-strålar.


Många har dåliga erfarenheter av billiga brun-utan-solprodukter som lämnar gula, flammiga och framförallt onaturliga resultat. Men om du har sådana erfarenheter så har du säkert missat något av de viktiga stegen, rengör och peela, återfukta och sedan tekniken vid appliceringen. Med vår guide får du ett lyckat slutresultat och en fin gyllenbrun färg.  



Steg 1 – Rengör & peela

Börja med en dusch och lägg en härlig ansiktspeeling. Fortsätt sedan med att peela resten av kroppen med en kroppspeeling. Peelingen tar nämligen bort de översta döda hudcellerna och gör att vi får en jämn och slät yta att arbeta med. Ju torrare huden är, desto mer brun utan sol absorberar den och därför blir det ett ojämnt resultat om du har extra torra partier. Kom därför ihåg att arbeta lite extra på de områden som brukar vara torra exempelvis armbågar och knän. Avsluta sedan med att skölja bort peelingkornen från huden så att den blir helt ren.

Till alla ansiktspeelings>

Till alla kroppspeelings>

Steg 2 – Återfukta och undvik ett flammigt resultat

Det andra viktiga steget för att få ett bra resultat är återfuktningen. Smörj in ansiktet och kroppen med en bra fuktkräm. Om du inte återfuktar huden efter peelingen kommer huden att dra åt sig mer av brun-utan-sol krämen på de torra partierna, vilket ger dig det flammiga resultat du inte vill ha. 

Till alla 24h cremer för ansiktet>


Steg 3 – brun utan sol

Det finns en uppsjö av olika brun-utan-sol produkter med olika intensitet och konsistens. Här kommer några tips om de olika konsistenserna. 

Brun utan sol creme och mjölk
Dessa finns både som färgade och ofärgade varianter. De färgade varianterna kan vara bra om du är ovan och vill se vart cremen hamnar. Cremen masseras in över hela kroppen, och använd gärna en brun utan sol vante för att undvika att händerna blir bruna. När du är klar med hela kroppen, dra överflödet som du har på vanten över handryggarna för att undvika brun kropp och bleka händer ;-)

Här hittar du våra brun utan sol cremer>

Brun utan sol spray eller mist
Även brun utan sol sprayer finns i olika varianter, färgade och ofärgade. Dessa torkar ofta väldigt fort och ger snabbt färg. Här rekommenderar vi att du på kroppen antingen sprayar direkt på huden och sedan jämnar ut med en brun utan sol vante alternativt sprayar på vanten och sedan smörjer på huden.
Om du vill använda brun utan sol spray i ansiktet rekommenderar vi dig att spraya ett tunt lager i ansiktet och sedan arbeta in den med en brun utan sol borste. Då undviker du skarpa kanter och får ett jämnt och fint resultat. 

Här hittar du våra brun utan sol sprayer>

Brun utan sol mousse
Brun utan sol mousser ger ofta mycket färg och passar dig som vill ha en snabb förändring. En brun utan sol vante är alltid att rekommendera, och så även här.

Här hittar du våra brun utan sol mousser>

Brun utan sol droppar
Detta är en finurlig liten uppfinning. Det finns brun utan sol i koncentrerad form som du kan droppa i din favoritansiktscreme eller body lotion.

Här hittar du våra brun utan sol droppar>

Tips! Gradvis brun utan sol för den osäkra

Känner du dig lite rädd för att det ska bli fel? Då är en så kallad gradual tan att rekommendera. Dessa kan vara i olika konsistenser- mist, droppar eller creme. Ofta ger de då en lätt solkysst nyans, som du kan bygga på. Första dagen ser du lite grann, andra dagen lite mer och ja- du kan hålla på tills du är nöjd =)

Tre tips för alla brun utan solare

1. Har du tänkt att raka eller vaxa benen? Vaxa minst 48 timmar innan, och raka benen minst 24 timmar innan du ska applicera brun utan sol. Detta då hårsäckarna är öppna efter att du hårborttagning, och då finns risken att porerna blir lätt färgade av din brun utan sol. 

2. Efter att du applicerat din brun utan sol, ta då en fuktad bomullsrondell eller dylikt och dra lätt över näsvingar, överläpp, hårfäste, vid tårna, fotknölar, armbeck, benveck och armbågar. Detta för att ta bort eventuellt överflöd. 

3. Blev det inte helt som du tänkt dig? Lugn bara lugn, med en rejäl skrubbning går det mesta bort. Och du, det är troligtvis bara du som tänker på att det är en liten skarv någonstans. Med ett brett leende i ansiktet lurar man den bästa!

Resultatet = solkysst hud!

Efter ett par timmar så kommer din kropp ha fått en härligt gyllenbrun färg. Om du vill ha en djupare färg är det bara att återfukta ansikte och kropp dagen efter och lägga på ett nytt lager. Men kom ihåg att färgen som du får av brun-utan-sol-produkter inte skyddar dig mot solen. Du måste fortfarande smörja in dig med vanligt solskydd.

Lycka till!
Visa kommentarer
Produkterna till: Brun utan sol: tre steg till ett lyckat resultat
Hårguide - Balla Beachwaves

Denna frisyr är perfekt för dig med en lob, det vill säga axellångt hår. Dessa balla beach waves passar utmärkt till jobbet men även till festen. Tack vare den lätt lockade stilen med de raka topparna så får du en härligt nonchalant look.

Hur blir jag av med pigmenteringar?

Pigmentfläckar kan beror på fler olika saker. Det ena är solskador, och dessa kallas även åldersfläckar då solskador oftast framträder mer med åldern. Den andra typen är hormonell pigmentering (melasma/kloasma) och dessa fläckar framkommer vid hormonella förändringar i kroppen. En tredje variant är postinflammatorisk pigmentering (PHP) som är mörka märken efter exempelvis finnar eller sår. Alla dessa typer av pigmenteringar blir mer tydliga vid solexponering. I denna guiden hjälper vi dig hur du kan försöka motverka men också reducera pigmenteringar.

Hårguide - Blommig bröllopsuppsättning

Se hur vår frisör Josefin gör en vacker uppsättning med accessoarer som passar lika bra till bröllop som fest.

Ge huden en fuktboost

Ibland vill man ge sin hud en riktig fuktboost, speciellt när det är varmt ute. Sol och bad sliter hårt på huden och den kan lätt bli uttorkad och fuktfattig. Här är våra bästa tips för att huden ska återfå sin forna glans.

Hårguide - Snurrad fläta

Här visar vi hur du, med hjälp av en vän, kan få till en vacker bröllopsuppsättning med hjälp av hårnålar och två flätor.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: r2WVVE (motverkar spam)