SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Guider

Tjockare hår - våra bästa tips

Många drömmer nog om det där perfekta och fylliga hårsvallet som kan kännas svårt att uppnå. Hårets utseende och struktur präglas mycket av våra gener och kan därmed ha bättre och sämre förutsättningar. Men det finns saker som du själv kan göra för att påverka håret till det bättre, nedan ger vi dig våra bästa tips!Måendet speglar håret

Inre faktorer och hur vi mår kan ha stor inverkan på hårets kvalitet och utseende. Håret kan snabbt förlora sin glans och struktur vid exempelvis sömnbrist eller mycket stress. Även kosten är en viktig del i att hålla en god hårhälsa. Faktum är att håravfall eller tunnare hår kan vara ett tecken på näringsbrist. För ett välmående hår är det därmed viktigt att äta en näringsrik och varierad kost. Vitamin B och järn är exempel på näringsämnen som har särskilt god effekt på hårets tillväxt. 

 

Var rädd om håret          

För att behålla ett friskt och välmående hår är det viktigt att inte slita på det i onödan. Försök att inte tvätta håret för ofta och använd hårvård som passar just dig. Hårstråna är särskilt känsliga för skada när det är blött så vänta helst med att borsta håret tills det är torrt.

 

Volymgivande produkter

För att håret ska upplevas som tjockare är volymen A och O. Många hårvårdsprodukter har volymgivande egenskaper som hjälper håret att både se och kännas fylligare. Även produkter som har stimulerande effekt på hårbotten är effektiva. De ökar blodcirkulationen som i sin tur främjar hårets tillväxt.

Tips på produkter som stimulerar hårväxten

- Davines Natural Tech Energizing Thickening Tonic
- Hair Rituel by Sisley Revitalizing Fortifying Serum For The Scalp
- Nannic Hair Serum Day Care + Nannic Hair Serum Night Care Duo

Tips på volymgivande produkter

- Maria Nila Volume Spray 100ml
- R+Co DALLAS Thickening Spray
- Unite Expanda Volume Root Energizer

Värmeskydd

Förutom hårtvätt är stylingverktyg som plattång och hårfön andra faktorer som sliter mycket på håret. Det är därför viktigt att använda värmeskydd innan håret utsätts för värme. Många av dessa produkter fungerar även som skydd för sol, vind och luftföreningar, vilka är andra orsaker till skadat hår. 

Tips på värmeskydd

- Nannic Protein Treatment Spray 150 ml
- Unite 7seconds BlowOut Creme
- Maria Nila Quick Dry Heat Spray

Volym med värmeverktyg

Även om värmeverktyg kan slita mycket på håret kan det också vara ett smidigt hjälpmedel för att snabbt öka volymen i håret och få det att se fylligare ut. En stor locktång som ger större lockar eller en volymtång som används närmast hårbotten för att lyfta håret, är exempel på verktyg som snabbt ökar volymen. Det går även att skapa illusionen av ett fylligare hår med hjälp av hårfön och en rundborste. Glöm bara inte värmeskyddet!

Hairtalk

Ibland räcker varken försiktighet eller produkter för att få till den önskade tjockleken på håret, då kan extensions vara något för dig. På Hudotekets salonger erbjuder vi både hårförlängning och hårförtjockning med Hairtalk Extensions. Hairtalk är en skonsam metod för att snabbt få en ny look efter ditt önskemål. Kvaliteten på löshåret är noga utvald för den nordeuropeiska marknaden och håller omsättning efter omsättning. Hairtalk fästs med tejp som är den mest skonsamma på marknaden och kan sättas även i tunnare hår. Våra frisörer som utför behandlingen är utbildade och certifierade av Hairtalk och kan tillsammans med dig komma fram till vilken längd, tjocklek och färg som passar just ditt hår. Läs mer om Hairtalk här.

Läs mer om:

Hår

Visa kommentarer
Produkterna till: Tjockare hår - våra bästa tips
Solskydd - Hur väljer man rätt skydd för sin hudtyp?

Att välja solskyddsprodukt utifrån sin hudtyp kan vara lika svårt som att hitta rätt hudvård. Men på samma sätt som du kan välja en rengöring eller ansiktskräm efter din hudtyp, kan du även skräddarsy ditt val av solskydd. Här kommer vi att guida dig kring skillnader på olika solskydd och hur du väljer rätt utifrån din hudtyp. Häng med!

Ta din hudvård till nästa nivå

Hur tar du din hudvårdsrutin till nästa nivå? Hur kan man göra en kemisk peeling som liknar en på salong? Avancerad hudvård kan vara svårt att förstå sig på om man inte är utbildad inom området. Vi har frågat våra diplomerade hudterapeuter hur man kan maximera sin rutin och använda produkterna på ett professionellt sätt. Vi guidar dig nedan!

Tjockare hår - våra bästa tips

Många drömmer nog om det där perfekta och fylliga hårsvallet som kan kännas svårt att uppnå. Hårets utseende och struktur präglas mycket av våra gener och kan därmed ha bättre och sämre förutsättningar. Men det finns saker som du själv kan göra för att påverka håret till det bättre, nedan ger vi dig våra bästa tips!

Presenttips - sköna presenter till olika tillfällen

Har du idétorka inför en väns födelsedag och vet inte vad du ska köpa? Kanske är du ute i sista minuten som vanligt och suckar över att personen som ska firas redan har allt? - Bara lugn! Vi ger dig våra bästa presenttips både för födelsedagar och andra firanden.

Maxa mascaran - välj den bästa borsten för dig

Mascara är ett måste i necessären som gör att dina ögonfransar ser definierade och längre ut, den öppnar upp och drar uppmärksamhet till dina ögon samtidigt som den bidrar till en mer vaken blick. Det finns mascaror för varje effekt, från dramatisk till naturlig. Allt handlar om att hitta det bästa alternativet för dig. Vattenfast? Volym? Diskret? Känsliga ögon? We got you!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: hgkghL (motverkar spam)