SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Ingredienser A-Ö

C-Vitamin

Räcker det att äta kosttillskott? Kan jag använda vilken C-vitamin som helst? Känner du dig också vilsen i C-vitamindjungeln? Lugn, vår hudterapeut Karin kommer här guida dig genom frågor och fakta som rör C-vitamin inom hudvård.
Vad gör egentligen C-vitamin för huden?


Ja, en hel del är faktiskt svaret på det. Här är superingrediensen som du absolut inte får vara utan den soligare delen av halvåret. C-vitamin stärker huden, hjälper den att stå emot fria radikaler och stimulerar kollagenproduktionen. Det har också en fin effekt på hudtonen och strukturen, som blir jämnare och slätare. Elastinet i huden blir nämligen starkare och huden upplevs oftast mjukare och mer elastisk.

Hur påverkar solen?


När huden utsätts för UV-ljus minskar större delen av C-vitaminet i huden. Därför är C-vitamin extra viktigt att tillföra i sin hudvård under sommarhalvåret. Glöm inte att samtidigt använda ett UV-skydd för att bevara C-vitaminet i huden och för att skydda huden från skadlig UV-strålning samt tidigt åldrande. C-vitaminsprodukter är förslutna i mörka/solskyddade förpackningar för att bevara C-vitaminet så att det inte förstörs av solljuset.

 

Kan jag använda C-vitamin?


Självklart! Alla kan använda C-vitamin, även den allra känsligaste. För det är inte bara viktigt att få i sig vitaminen via maten utan det är även perfekt att inkludera i din hudvårdsrutin, speciellt under sommaren. C-vitamin får en trött och grå hud full av lyster och energi. Det viktiga är att välja rätt C-vitamin för just din hudtyp då det finns olika typer av C-vitamin.

Forskning har visat att så små doser som 0,6% ger antioxidantiska och anti-aging fördelar för huden. När det läggs till i din dagliga rutin erbjuder C-vitamin ett antal fördelar, skyddar huden mot förorening, förbättrar återfuktningen och bevarar huden.

Det kan hända att du upplever mild irritation när du använder C-vitamin. Om så är fallet, börja använda det tre gånger i veckan och bygga upp för daglig användning.


Känslig hud
Du bör leta efter ett C-vitaminsderivat, till exempel magnesium ascorbyl phosphate, sodium ascorbyl phosphate, ascorbyl palmitate eller tetrahexyldecyl ascorbate. De är generellt stabilare och mildare.
 
Normal och mogen hud
Du kan jobba med ett kraftigare C-vitamin och kan leta efter L-ascorbic (Askorbinsyra). Det är ett rent C-vitamin som går ner i huden och är mycket lätt för huden att ta upp.

Fördelar med att använda C-vitamin:


• Antioxidantegenskaperna hos C-vitamin hjälper till att bekämpa fria radikaler och skador som orsakas av UV-strålning
• C-vitaminen hjälper till att ljusa upp fläckar och ärr 
• Den hjälper också till att reparera skador i huden efter att man har vistats i solen
• Den förbättrar kollagenproduktionen.


Viktigt att tänka på


C-vitamin ersätter inte en solskyddsfaktor. Ska du vistas i solen bör du ha ett cityskydd eller liknande ovan på din produkt av c-vitamin.

En balanserad kost spelar också roll


Att få i sig C-vitamin i sin kost har även det flera fördelar. C-vitamin fungerar som antioxidant och behövs bland annat för att bygga upp kroppens brosk- och benvävnad. Det underlättar även upptaget av järn från maten.  Källa: Livsmedelsverket

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: C-Vitamin
Bakuchiol

Är du ett fan av retinol men föredrar växtbaserade ingredienser? Eller är du kanske överkänslig mot retinol och letar efter alternativ? Då är bakuchiol ingrediensen för dig.

Eterisk olja

Du kanske har hört om eteriska oljor och dess egenskaper? Det finns väldigt många olika eteriska oljor som utvinns från olika växter och som besitter unika egenskaper. Du hittar eteriska oljor i olika hudvårdsprodukter och parfymer, men kan även användas i sin egen form.

Panthenol

Om du önskar en superingrediens för hår, hud och naglar är det Panthenol du ska leta efter. Bland annat så verkar Panthenol fuktbevarande, cellförnyande, läkande och lugnande.

Neroli

Neroli är en eterisk olja som är en populär ingrediens i hudvård och parfym. Den har en lugnande effekt både på hud, själ och sinne med en frisk och säregen doft.

Äppelsyra

Äppelsyra tillhör gruppen av alfahydroxisyror och återfinns i både hud-och hårvårdsprodukter. Syran har många fördelar för huden och kan exempelvis jämna ut hudtonen, förminska porer och reducera ålderstecken. Syran är mild i sitt slag och passar därför även de känsligare hudtyperna.

1 Kommentar
#1
May britt
Hej.
Litt undlig fråga men jeg har startet med c vitamin från EXUVIANCE og 1 gangen merket jeg ikke så mye annet at det stakk litt men gikk fort over.
Andre fangen synes jeg att blodårene på venstre kinn ble mere tydelige.
Ser ut som blå åre under huden.
Den synes veldig bra fra tiningen ned over kinden.
Hva er dette og hvorfor hender det? May britt
Den 04 augusti 2019
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 2CuFST (motverkar spam)