SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier
Beta Hydroxy Acid, BHA, är en mycket populär syra i hudvårdsbranschen. Salicylsyra är en naturligt förekommande BHA-syra som kommer från pilbark, vilket är samma trä som även används för att producera värktabletten aspirin. Pilbarken bidrar med antiinflammatoriska egenskaper vilket gör denna syra något speciell. Tekniskt sett är salicylsyran den enda BHA-syran, men det finns besläktade ingredienser som har en liknande effekt på huden.
bha-syror

Vad gör en BHA-syra?


Salicylsyra är oljelöslig och har förmågan att tränga ned i porerna och rensa upp orenheter, istället för att enbart beröra hudytan.
När syran används regelbundet rensar den inte bara porer och hjälper till att minimera akne, den försvårar dessutom för att nya orenheter och blemmor bildas. Dessutom är den relativt mild mot huden, så låt inte ordet ”syra” skrämma dig. BHA-syran har flera antiinflammatoriska egenskaper, vilket vi har pilbarken att tacka för.

Därför ska du använda BHA


Vid akne: Salicylsyra är förmodligen den bästa aknebekämparen du kan tänka dig. Den hjälper inte bara att rensa ut orenheter och lugna aktiva blemmor, den kommer också att förbättra framtida irritationer på sikt. Den löser upp fett och talg i porerna och är därför en effektiv behandling av akne och pormaskar.

Stora porer: Anledningen till att porerna ser större ut än vad de egentligen är beror ofta på att det har samlats döda hudceller och talg i dem. BHA-syran löser upp smutsen och porerna blir därmed rena.

Fina linjer och rynkor: Syrans exfolierande effekt har visats reducera utseendet på fina linjer och rynkor. Dessutom har syran antiinflammatoriska egenskaper samt att den förbättrar sol- och åldersfläckar.

Likheter och olikheter mellan AHA och BHA


Likheter
Det syrorna har gemensamt är att de båda minskar fina linjer och rynkor, vilket leder till att huden både ser och upplevs fastare samt att de jämnar ut hudtonen. Båda syrorna exfolierar även hudens yta, men BHA-syran når snäppet djupare. AHA-syran är däremot mer återfuktande.
Vill du fördjupa dig mer om AHA-syran finner du den informationen här.

Skillnader
AHA-syran är vattenlöslig och BHA-syran är fettlöslig. Det betyder att BHA har förmågan att tränga genom talg och täppta porer.

Alla syror har en uttorkande effekt när de används i för stora doser, eller för ofta. Men AHA är mer benägen att skapa irritation - speciellt glykolsyra, på grund av dess mindre molekylstorlek. BHA-syran är mindre irriterande på grund av den större molekylstorleken och har naturliga antiinflammatoriska egenskaper.
bha-syra

Hur vet jag om en produkt innehåller BHA?


Ser du något av detta på din hudvårdsprodukt så innehåller den BHA-syra, ju högre upp ingrediensen är listad desto mer mängd innehåller den.

salicylic acid
salicylate
sodium salicylate
willow extract
beta hydroxybutanoic acid
tropic acid
trethocanic acid

Att tänka på vid användning av BHA-syror


Även om syran är en något mildare variant än sin kusin, AHA, så får man inte glömma att även denna syra skapar en ljuskänslighet i huden. Solskyddsfaktor är därför alltid viktigt och avbryt behandling om du känner obehag i huden.

Är du osäker på vilka produkter som passar dig? Tveka inte att höra av dig till oss så tipsar vi om produkter som är skräddarsydda just för dig och ditt behov.
Visa kommentarer
Produkterna till: BHA-syra
Äppelsyra

Äppelsyra tillhör gruppen av alfahydroxisyror och återfinns i både hud-och hårvårdsprodukter. Syran har många fördelar för huden och kan exempelvis jämna ut hudtonen, förminska porer och reducera ålderstecken. Syran är mild i sitt slag och passar därför även de känsligare hudtyperna.

Cera Alba

Cera alba är det naturliga bivaxet som återfinns i alla möjliga former av skönhetsvård. Ingrediensen används ofta i produkter för att bilda en skyddande barriär på huden som både förhindrar fuktförlust och samtidigt ger skydd mot yttre påverkan som vind och kyla.

E-Vitaminolja

Antioxidanten vitamin E, även kallat reparationsvitaminet, är en vanlig ingrediens i återfuktande produkter. E-vitaminoljan hjälper huden att skydda sig mot fria radikaler samtidigt som den har läkande och återfuktande egenskaper.

Peptider - vad är en peptid?

En peptid är ett naturligt förekommande ämne i huden och fungerar som budbärare genom att förmedla information till hudcellerna om hur de ska fungera på bästa sätt. I anti age-produkter gör peptiderna att kollagenproduktionen ökar, vilket ger en mer elastisk och spänstig hud.

CBD - Cannabidiol

Skönhetsprodukter har en unik ingredienslista med sammansatta komponenter som gör underverk för vår hud. En något mer ovanlig ingrediens som har börjat dyka upp och är mer hypad än någonsin är ingrediensen Cannabis.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: v27tn4 (motverkar spam)