SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier
Beta Hydroxy Acid, BHA, är en mycket populär syra i hudvårdsbranschen. Salicylsyra är en naturligt förekommande BHA-syra som kommer från pilbark, vilket är samma trä som även används för att producera värktabletten aspirin. Pilbarken bidrar med antiinflammatoriska egenskaper vilket gör denna syra något speciell. Tekniskt sett är salicylsyran den enda BHA-syran, men det finns besläktade ingredienser som har en liknande effekt på huden.
bha-syror

Vad gör en BHA-syra?


Salicylsyra är oljelöslig och har förmågan att tränga ned i porerna och rensa upp orenheter, istället för att enbart beröra hudytan.
När syran används regelbundet rensar den inte bara porer och hjälper till att minimera akne, den försvårar dessutom för att nya orenheter och blemmor bildas. Dessutom är den relativt mild mot huden, så låt inte ordet ”syra” skrämma dig. BHA-syran har flera antiinflammatoriska egenskaper, vilket vi har pilbarken att tacka för.

Därför ska du använda BHA


Vid akne: Salicylsyra är förmodligen den bästa aknebekämparen du kan tänka dig. Den hjälper inte bara att rensa ut orenheter och lugna aktiva blemmor, den kommer också att förbättra framtida irritationer på sikt. Den löser upp fett och talg i porerna och är därför en effektiv behandling av akne och pormaskar.

Stora porer: Anledningen till att porerna ser större ut än vad de egentligen är beror ofta på att det har samlats döda hudceller och talg i dem. BHA-syran löser upp smutsen och porerna blir därmed rena.

Fina linjer och rynkor: Syrans exfolierande effekt har visats reducera utseendet på fina linjer och rynkor. Dessutom har syran antiinflammatoriska egenskaper samt att den förbättrar sol- och åldersfläckar.

Likheter och olikheter mellan AHA och BHA


Likheter
Det syrorna har gemensamt är att de båda minskar fina linjer och rynkor, vilket leder till att huden både ser och upplevs fastare samt att de jämnar ut hudtonen. Båda syrorna exfolierar även hudens yta, men BHA-syran når snäppet djupare. AHA-syran är däremot mer återfuktande.
Vill du fördjupa dig mer om AHA-syran finner du den informationen här.

Skillnader
AHA-syran är vattenlöslig och BHA-syran är fettlöslig. Det betyder att BHA har förmågan att tränga genom talg och täppta porer.

Alla syror har en uttorkande effekt när de används i för stora doser, eller för ofta. Men AHA är mer benägen att skapa irritation - speciellt glykolsyra, på grund av dess mindre molekylstorlek. BHA-syran är mindre irriterande på grund av den större molekylstorleken och har naturliga antiinflammatoriska egenskaper.
bha-syra

Hur vet jag om en produkt innehåller BHA?


Ser du något av detta på din hudvårdsprodukt så innehåller den BHA-syra, ju högre upp ingrediensen är listad desto mer mängd innehåller den.

salicylic acid
salicylate
sodium salicylate
willow extract
beta hydroxybutanoic acid
tropic acid
trethocanic acid

Att tänka på vid användning av BHA-syror


Även om syran är en något mildare variant än sin kusin, AHA, så får man inte glömma att även denna syra skapar en ljuskänslighet i huden. Solskyddsfaktor är därför alltid viktigt och avbryt behandling om du känner obehag i huden.

Är du osäker på vilka produkter som passar dig? Tveka inte att höra av dig till oss så tipsar vi om produkter som är skräddarsydda just för dig och ditt behov.
Visa kommentarer
Produkterna till: BHA-syra
CBD - Cannabidiol

Skönhetsprodukter har en unik ingredienslista med sammansatta komponenter som gör underverk för vår hud. En något mer ovanlig ingrediens som har börjat dyka upp allt mer och blivit mer och mer hypad är ingrediensen Cannabis.

Oxybenzone

Oxybenzone, även kallat bensofenon-3, är en av de vanligaste ingredienserna i kemiska solskyddsprodukter. Tillsammans med kompisar ur Bensofenon-familjen utgör de ett skydd mot UV-strålarna.

Zinkoxid

Zinkoxid hör man ofta talas om när det kommer till solskydd. Ihop med kompisen titandioxid utgör de ett komplett skydd mot UV-strålarna som vi inte gärna vill utsätta oss för.

Titandioxid

Ett fysikaliskt solfilter utgör ett skydd mot solens UVA- och UVB-strålar. För att detta solfiltret ska bli komplett behövs titandioxiden och zinkoxid. Här kan du ta del av information om titanoxid och varför det är så bra i just solskydd.

BHA-syra

Beta Hydroxy Acid, BHA, är en mycket populär syra i hudvårdsbranschen. Salicylsyra är en naturligt förekommande BHA-syra som kommer från pilbark, vilket är samma trä som även används för att producera värktabletten aspirin. Pilbarken bidrar med antiinflammatoriska egenskaper vilket gör denna syra något speciell. Tekniskt sett är salicylsyran den enda BHA-syran, men det finns besläktade ingredienser som har en liknande effekt på huden.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: TF7Tdt (motverkar spam)