eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.

ESSE Probiotic Skincare


Esse Probiotic Skincare är en ekologisk & rättvisemärkt hudvårdsserie från Sydafrika. Merparten av råvarorna de använder sig av kommer från växter som växer vilt på den afrikanska landsbygden. Dessa ingredienser skapar ett högt koncentrat av antioxidanter och vitaminer som resulterar i en högteknologisk naturlig hudvårdsserie som ger utmärkta anti-aging resultat.

Esse Probiotic Skincare följer även den senaste forskningen inom hudvård och använder Probiotika och Prebiotika i ett urval av deras produkter.

Esse Probiotic Skincare är certifierat ekologiska av Ecocert, veganmärkta av Vegan Society, rättvisemärkta av Phytotrade Africa och ackrediterade av djurrättsorganisationen PETA.

Produkterna från ESSE Probiotic Skincare passar alla hudtyper, även åldrad hud, oren hud eller hud med acne.

INGREDIENSER
På Esse fokuserar de forskningen på banbrytande naturliga ämnen. Detta för att säkerställa att alltid är först med vad ekologisk hudvård har att erbjuda. Här är några av höjdpunkterna :
• Lågmolekylär hyaluronsyra används för dess förmåga att tränga in i huden, återfukta och motverka inflammationer.

• De fokuserar på hudens mikroflora. De använder probiotika som inulin och fruktooligosackarider för att gynna tillväxten av nyttiga mikrober på hudens yta.

• Essentiella fettsyror används i stabiliserad form med fokus på omega-3-oljor.

• De använder stora mängder av potenta antioxidanter, inklusive Rooibosextrakt (aspalathin) och kärnextrakt från vindruva.

• Certifierade ekologiska eteriska oljor används för sina terapeutiska effekter.

• De använder afrikanska extrakt som Sutherlandia, Kigelia, Honeybush, Buchu och Aloe Vera för sin unika förmåga att reglera fettproduktionen och immunsvaret i huden.

• Afrikanska oljor som Baobab, Marula, Yangu och Manketti används för sin förmåga att skydda mot UV-strålning samt att förse huden med värdefulla omega-fettsyror.

• De använder Olivbladsextrakt (Oleuropein) för att minska solbränna, förbättra hudens elasticitet och minska rynkor.

HUDENS MIKROFLORA OCH PROBIOTIKA

De flesta förknippar probiotika med något som är hälsosamt för magen. Men ny forskning visar att det också krävs samverkan mellan nyttiga mikrober för en frisk hud. Det globala forskningsprojektet ”The Human Microbiome Project” har konstaterat att hudens välbefinnande är beroende av de biljoner mikroorganismer som lever på och i din hud. Esse har lagt ner åtskilligt med tid åt forskning för att åstadkomma en optimal balans av mikrober som dämpar åldersprocessen. De vill skapa en miljö på huden som är fördelaktig för de goda mikroberna så att de kan konkurrera ut de dåliga mikroberna som påskyndar hudens åldrande. För att nå dit använder vi oss av prebiotika som näring åt de godartade mikroberna som på det sättet kan konkurrera ut de ogynnsamma. Vi använder oss också av probiotika i vissa produkter för att uppnå specifika resultat. Din hud är ett komplicerat ekosystem. Du behöver dina mikrober – så undvik att försöka döda dem med antibakteriella produkter om det inte är absolut nödvändigt. Det stör hudens känsliga ekosystem och lämnar dörren öppen för skadliga patogener.EKOLOGISK FORSKNING

ESSE har en passion för all den forsknings som pågår om att hitta nya sätt att behandla huden. Deras produkter är ett resultat av forskning och inte av trender. De är istället övertygade om att naturen erbjuder oss allt som vi behöver för att utveckla världens bästa hudvårdsprodukter. Vår tro på naturliga produkter gör att vi också vill skydda våra naturtillgångar. Nästan en fjärdedel av alla världens växter finns i Sydafrika och ESSE har valt ut de bästa för att kunna leverera potenta ämnen i våra produkter.

Ingrediensena i ESSEs produkter innefattar Baobab, Kalaharimelon, Kigelia och Marula. Dessa växter skördas i dess vildvuxna tillstånd för att på så sätt kunna utvinna så kraftfulla extrakt som möjligt.ETIK
ESSE har sedan de bildades 2002 hållit sig till deras grundläggande värderingar – de är ekologiskt certifierade, stödjer rättvis handel, är veganskt och emot djurförsök. De är också koldioxidneutrala. PhytoTrade Africa övervakar och ser till att de vildväxande ingredienserna skördas på ett hållbart sätt och att de små samhällen som samlar upp dem får rättvist betalt. ESSE tror att en eftertänksam produktion är ett steg mot hållbarhet, med rik variation och med framtiden för sig.

FÖRPACKNINGAR
Esses förpackningar består av glas eller första generationens plast. Detta innebär att de är helt återvinningsbara. Esse använder inte några plaster som innehåller mjukgöringsmedel då detta ofta hämmar kroppens östrogen. Ecocert utför fullständiga kontroller av ESSEs förpackningar. Detta för att säkerställa att de är säkra för konsumenten samt helt återvinningsbara.Läs mer
Stäng
Filter
Filter Klar
Avdelning:
Ansikte Makeup
Kategori:
24h creme Foundation Mask Peeling Serum Solskydd Ögoncreme
Hudtyp:
Alla hudtyper Fet hud Kombinerad hud Känslig hud Mogen hud Normal hud Oren hud Pigmenterad hud Rosacea Torr hud
Konsistens:
Creme Olja
Peelingtyp:
Enzympeeling Mekanisk peeling/Kornpeeling
44 artiklar
Esse Sensitive Eye Cream
629 kr
SensitiveEye
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Sensitive Protect Oil
629 kr
ProtectOil
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Trial Pack Dry Skin
279 kr
Trialtorr5
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Trial Pack Sensitive Skin
279 kr
Trialsensitive4
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Trial Pack fet/blandhy Skin
279 kr
Trialcombinaton3
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Trial Pack Normal Skin
279 kr
Trialnormal2
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Hand Cream
189 kr
B7
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Toner Plus
549 kr
333
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Toner
269 kr
E114
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Cream Mask
529 kr
115
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Clay Mask
389 kr
116
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Cream Cleanser
429 kr
112
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Gel Cleanser
399 kr
110
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Serum
449 kr
106
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Nyhetsbrev

För erbjudanden, nyheter, tävlingar, inspiration & mycket mer.

Salong Webshop