SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Tricksen för att förbättra din huds elasticitet

Vill du ha en slät och spänstig hud länge? Med åldern kommer din huds produktionen av elastin och kollagen att minska, vilket leder till din hud tappar i elasticitet och fasthet. Här listar vi några tips för att hållbart förbättra elasticiteten i din hud.

Det är januari och många av oss har säkerligen satt som nyårslöfte att börja komma igång med träningen igen. På samma sätt som det är hälsosamt att träna kroppen, finns det också många fördelar med att lägga lite tid och energi på att "träna" din hud.

I det här inlägget kommer vi att gå igenom vad som händer med din hud när den blir äldre, vad du kan göra för att öka hudens spänst, samt vilka produkter och behandlingar som fungerar som en riktigt bra PT för huden! 

Vad finns det för fördelar med att träna min hud? 


När din hud åldras så kommer också produktionen av elastin och kollagen att minska - de två viktigaste proteinerna som associeras med huden elasticitet, fasthet och fuktnivåer. Det här resulterar i förekomsten av rynkor och att huden tappar sin elasticitet. Men huden är ett organ som vilket annat organ eller muskel i kroppen som helst, så givetvis kan du hjälpa till att förhindra förekomsten av rynkor och huduppstamning. 

Börja med ansiktsmassage hemma 


Ansiktsmassage har många fördelar! Det kan lindra huvudvärk, göra att du helt plötsligt ser piggare ut och lösa upp muskelspänningar. Massagen gör dessutom att musklerna kan slappna av och ökar samtidigt blodcirkulationen. Om du regelbundet gör ansiktsmassage kan detta i sin tur förebygga rynkor, plus att det dränerar, ger glow och ökar spänsten i huden. Det låter väl ganska bra?

Här kommer några steg för att få ut det mesta av din ansiktsmassage hemma: 

1. Massera lymfkörtlarna 
När du sätter igång med din ansiktsmassage ska du börja med att fokusera på lymfkörtklarna. Placera dina händer strax under halsen för att på så sätt massera lymfkörtlarna. Lättast blir det om du använder dig av pekfingret och långfingret som du formar till ett peace-tecken. Dra sedan fingarna ner i riktning mot axeln. Det här första steget möjliggör att vätskor i ansiktet kan föras ut i resten av kroppen, och inte stanna kvar i ansiktet. 

2. Fokusera på käkbenet 
Den här rörelsen är utmärkt för att förstärka din käklinje. Lyft upp hakan och dra ditt pekfinger längst med käklinjen och mot örat. När du fokuserar på käkbenet på detta sätt så rensar vi ut vätskan från dessa partier och gör huden tightare. 

3. Ge dina läppar uppmärksamheten 
Nu är det dags att väcka läpparna och rensa ut orenheter som har samlats i området! Forma återigen pekfingret och långfingret till ett peace-tecken och placera översta fingret över läppen och det andra fingret under. Därför drar du mot örat, och upprepar den rörelsen några gånger. 


4. Släta ut pannan
Placera alla dina fingertoppar över ögonbrynen. Därefter ska du med ett lätt tryck dra fingrarna upp mot hårfästet. Upprepa den här rörelsen flera gånger. Du väcker nu blodcirkulationen i pannen till liv! 

5. Ge kinderna lite kärlek  
Sista steget i din ansiktsmassage hemma är att massera kinderna. Börja med att lägga händer på vardera kind, lyft upp och därefter ner. Även detta steg upprepar du ett antal gånger. 

Sådär, du har nu gjort en hel ansiktsmassage hemma. Visst var det skönt? 

Komplettera din hudvårdsrutin 


Det finns mängder med bra produkter som kan hjälpa dig att öka spänsten i din hud. Spana till exempel in produkterna som jobbar aktivt med just spänst och elasicitet - ja, de som är en riktigt PT för huden. Här är det bara att välja och vraka bland produkter som tar din hud på ett riktigt träningspass. 

Ett annat tips är att se över de produkterna du redan har hemma i badrumsskåpet, för att sedan komplettera med någon produkter för att boosta huden lite extra. Kanske passar en fukt-givande ampullkur dig? Ja, då är Babor Ampoule Hydra Plus ett hett tips. Eller så har du redan massor bra krämer, serum och masker hemma, men vill kompletta med andra tillbehör. Då kan DermapenWorld Facial Roller passa dig. Det är en massage-roller för ansiktet och halsen som är ett perfekt komplement i din dagliga hudvårdsrutin. 

Babor Ampoule Hydra Plus

DermapenWorld Facial Roller 

En super boost av fukt för alla hudtyper och hudtillstånd, skapar grunden till en välmående hud.Den här massage-rollern för ansiktet och hals är perfekt komplement i den dagliga hudvårdsrutinen. 


Som du hör finns det en hel del saker du kan göra, men vi förstår att det ibland kan kännas svårt att veta vart man ska börja. Om du känner dig osäker på vilka produkter som passar dig är du mer än välkommen att kontakta oss på kundservice så hjälper vi dig. 

Gå på behandlingar Givetvis finns det också massor bra behandlingar som du kan gå på för att träna upp din hud. Två grymma behandlingar för att öka din elasticitet är ansiktsbehandlingen NBE och Dermapen4. 

Ansiktsbehandling NBE passar dig som vill ha hudföryngring på slapp hud och rynkor. Det här är en avancerad ansiktsbehandling som snabbt ger resultat tack vare maskinen Nannic NBE 1000. Maskinen ökar näringsupptaget och syretillförseln till cellerna och kan på så sätt gå till botten med olika hudproblem snabbare. 

Med Dermapen4 kan du få en förnyad hud. Det är en avancerad behandlingsteknik för dig med ärr, akne, stora porer, fina linjer och rynkor - eller för dig som helt enkelt bara vill ha mer lyster och glow. 

 
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Tricksen för att förbättra din huds elasticitet
Vårda hudbarriären

Huden är kroppens största organ och kroppens skyddsmantel från yttre angrepp. Yttre angrepp kan vara mikroorganismer, allergener, virus, onda bakterier, svamp, föroreningar för att bara nämna några. Det är därför väldigt viktigt att hudens yttre lager, hudbarriären, hålls intakt så att små inkräktare inte tar sig in och skapar oreda i hud och kropp. I denna artikel förklarar vi hur hudbarriären fungerar, hur man märker att den är skadad och hur man på bästa möjliga sätt reparerar den.

Vinnarna i Hudoteket Beauty Awards 2023

Hej Beauty Hackers! Röda mattan är utrullad och succén är tillbaka - nämligen Hudoteket Beauty Awards. År 2022 är nu stängt, och det är dags att utse vinnarna för de gångna året. Här hittar du produkterna som utmärkt sig extra, produkterna som fått ett uppsving eller produkterna där recensionerna svämmat över. Kanske har din favoritprodukt vunnit? Eller kanske du hittar nya favoriter!

Välj rätt rengöring efter din hudtyp

Är det dags att uppgradera din rengöringsrutin? Välmående och vacker hud börjar med en bra ansiktsrengöring. Huden i ansiktet är väldig tunn och i ständig kontakt med externa faktorer, därför är det viktigt att du ger ansiktet lite extra omtanke. I detta inlägg hjälper vi dig välja rätt rengöring utifrån din hudtyp.

Rengöring - A och O för en bra hudvårdsrutin

Huden i ansiktet är väldigt tunn och är i ständig kontakt med externa faktorer. Därför är det viktigt att ta sig tiden och rengöra ansiktet noggrant, morgon som kväll. Här kan du läsa mer om varför rengöringen bör vara bland din största prioritet i din hudvårdsrutin.

Dubbelrengöring - varför är det så bra?

I genomsnitt lägger vi endast 20 sekunder på att rengöra ansiktet varje dag. På så kort tid får man svårt att lösa upp de lager av makeup och solkräm, samt hudceller och talg som samlats på huden under dagen. Om huden inte blir ren gör dessa partiklar din hud glåmig och tilltäppt vilket kan skapa hudirritation och känslighet. Här tipsar vi om hur du gör huden ren på djupet.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Snfv73 (motverkar spam)