SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.


Vad är perioral dermatit?


Perioral dermatit är en hudsjukdom som oftast drabbar kvinnor mellan 15-45 årsåldern. R
öda fläckar runt munnen och ögonen, på kinderna och på hakan är vanliga symptom för perioral dermatit. Sjukdomen kan uppkomma efter en överaktivering av huden. Det vill säga till en följd av överdriven rengöring, peeling, intensiv tvättning eller användning av starka kortisonkrämer. Även användning av mindre bra makeup och hudvård kan ge upphov till sjukdomen. Sjukdomen kan även sätta sig runt ögonen och eftersom man är extra känslig där redan från början rekommenderas ingen behandling alls. 

Symptom på perioral dermatit

  • Röda utslag eller fläckar runt munnen, på ögongen och kinderna. 
  • Fjällning 
  • Rodnad
  • Knottror 
  • Brännade eller stickande känsla 

Behandling av perioral dermatit


Det viktigaste av allt är att inte klämma, pilla eller klia på upslagen. Tillståndet kommer att förvärras! Sjukdomen går över med behandling, men det kan ta väldigt lång tid. Det är viktigt att undvika sol under behandlingen av periodal dermatit då den kan
påskynda och förvärra tillståndet. För att göra en behandling är det bra att rådfråga med en hudterapeut innan man påbörjar en behandling. Men generellt är ett råd att sluta med starka peelingar och andra starka/aktiva produkter och satsa på milda produkter.

Ett märke som har produkter speciellt anpassade för perioral dermatit är Elixir: 


  • Elixir Cosmeceuticals Sulfactil Cleanser är en mycket behandlande rengöring som rengör huden, är anitbaktriell och är förebyggande mot nya utbrott. Rengöringen har en gelé-krämkonsistens med keratolystiska och antiinfammatoriska egenskaper. 

  • Elixir Cosmeceuticals SOS Paste är en problemlösare som hämmar inflammationer. Den ger en märkbar förbättring på utbrotten efter kort tids behandling.

Ytterligare produkter som är milda och barriärstärkande är:

  • Dermalogica UltraCalming Serum Concentrate är ett koncentrerat serum som stärker hudbarriären, är rodnadshämmande och bygger upp hudens motståndskraft. Produkten passar bra för en känslig eller tillfälligt överansträngd hy.

  • Priori LCA fx140 Barrier Restore Complexe är en lätt, oljefri och vattenbaserad 24 timmarskräm som verkar lugnande och återfuktande. Den är idealisk för en känslig hud och läser av hudens specifika behov och riktar in sig på att stärka hudens skyddsbarriär. 
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Perioral Dermatit
Priori LCA fx140 Barrier Restore Complexe
879 kr
12614050
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Årets stjärnskott
Clinisept Clinisoothe Skin Purifier 100 ml
279 kr
7570
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Elixir Cosmeceuticals Sulfactil Cleanser
590 kr
100103
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Dermalogica UltraCalming Serum Concentrate
855 kr
110551
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Årets nykomling
Elixir Cosmeceuticals SOS Paste
750 kr
x100105
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Dermalogica UltraCalming Cleanser
fr. 545 kr
110541r
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: AMcQpk (motverkar spam)