SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Vad är ett serum och varför bör du använda det?

Serum är en av de hudvårdsprodukterna som du troligtvis har hört ska vara bra att använda. Många vet dock inte riktigt vad det är eller varför det är så bra. När ska du använda ditt serum? Ersätter det din ansiktskräm? Och när ska du använda det i din rutin? Här hittar du en guide där vi försöker svara på alla frågor kring serum och boosters.

Varför ska du ha serum
Vad är serum?


Man brukar säga att kärt barn har många namn, och det är just därför som serum även kan kan kallas för booster, elixir och aromessence. Oavsett benämning är syftet med produkten att intensifiera hudvården och ge resultat. Ett serum består nämligen av mindre molekyler som kan tränga djupt in i huden och leverera en mycket hög koncentration av aktiva ingredienser.


Medan cremens uppgift är att skydda och vårda de yttre hudlagren så stärker serumet huden på djupet och balanserar dess funktioner. Våra hudterapeuter är överens om att serumet är en av de viktigaste delarna av din hudvårdsritual för att uppnå och bibehålla en bra hudhälsa. Välj ett serum som passar din hudtyp och som ger det resultat som just du är ute efter. Vill du ha mer fukt, ja då är det de du ska satsa på. Vill jobba anti-age, ja då väljer du ett serum som är inriktat för detta.


När ska jag applicera mitt serum? 

Ett serum ska appliceras efter att du har rengjort ditt ansikte, din hals och ditt dekolletage, men innan återfuktande dag- eller nattcreme. Använder du dig av flera olika serum? Då är ett tips att applicera den produkten med lättast konsistens närmast huden. Det betyder i praktiken att ett vattenbaserat serum ska alltid appliceras före ett oljeserum.

Upplever du att du vill jobba mer med något kring ögonen kan du även lägga till ett ögonserum i din rutin. Det applicerar du i så fall innan din ögoncreme.  

Varför räcker det inte bara med min ansiktscreme? 


Jo, det är så att serumet fungerar som en katalysator som förstärker din övriga hudvård och gör de efterföljande produkterna mer effektiva. Det är också serumet som når djupast ner i huden och därmed ger den också bäst effekt på hudens levande celler. Skillnaden mellan en ansiktscreme och ett serum skulle kunna förklaras som att cremen vårdar och skyddar hudytan, epidermis, medan serumet bygger upp en bra hudhälsa längre ner i dermis. 

Hur väljer jag rätt serum?

Som vi har sagt tidigare är serum något som kan förbättra din hud avsevärt. Vilket serum du ska välja beror dock lite på vad du vill få för resultat. Så första frågan du ska ställa dig själv är: Vad vill jag att ett ansiktsserum ska göra? 

Om du har torr hud eller vill ha mycket fukt, så är rekommendationen att välja ett serum med kända fuktgivande ingredienser - exempelvis hyalusonsyra och karbamid. 

Vill du istället förebygga eller bli av med pigmentfläckar och ojämnheter är det ett serum med C-vitamin du bör använda. Vitamin C har flera positiva effekter på huden, bland annat stärker den hudens kollagenproduktion, minskar fina linjer och rynkor, förbättrar utseendet av ärr efter akne och skyddar mot UV-strålar och fria radikaler. 

Lär dig mer

Vad är då ansiktsolja, är det samma sak som serum? Inte egentligen. Det kan du läsa mer om här. 

Vår kundtjänst hjälper dig gärna med att hitta rätt för dig och din hudtyp, så fråga oss för att vara säker på att du får det bästa för just dig.
Läs mer om:

Serum

Visa kommentarer
Produkterna till: Vad är ett serum och varför bör du använda det?
Dermalogica Circular Hydration Serum
825 kr
111455
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Klairs Rich Moist Soothing Serum
429 kr
K112
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Sans Soucis Beauty Elixir AHA & BHA Syra Serum
369 kr
25621
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 58XqFK (motverkar spam)