SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Vad är ett serum och varför bör du använda det?

Serum är en av de hudvårdsprodukterna som du troligtvis har hört ska vara bra att använda. Många vet dock inte riktigt vad det är eller varför det är så bra. När ska du använda ditt serum? Ersätter det din ansiktscreme? Och när ska du använda det i din rutin? Här hittar du en guide där vi försöker svara på alla frågor kring serum och boosters.

Varför ska du ha serum
Vad är serum?


Man brukar säga att kärt barn har många namn, och det är just därför som serum även kan kan kallas för booster, elixir och aromessence. Oavsett benämning är syftet med produkten att intensifiera hudvården och ge resultat. Ett serum består nämligen av mindre molekyler som kan tränga djupt in i huden och leverera en mycket hög koncentration av aktiva ingredienser.


Medan cremens uppgift är att skydda och vårda de yttre hudlagren så stärker serumet huden på djupet och balanserar dess funktioner. Våra hudterapeuter är överens om att serumet är en av de viktigaste delarna av din hudvårdsritual för att uppnå och bibehålla en bra hudhälsa. Välj ett serum som passar din hudtyp och som ger det resultat som just du är ute efter. Vill du ha mer fukt, ja då är det de du ska satsa på. Vill jobba anti-age, ja då väljer du ett serum som är inriktat för detta.


När ska jag applicera mitt serum? 

Ett serum ska appliceras efter att du har rengjort ditt ansikte, din hals och ditt dekolletage, men innan återfuktande dag- eller nattcreme. Använder du dig av flera olika serum? Då är ett tips att applicera den produkten med lättast konsistens närmast huden. Det betyder i praktiken att ett vattenbaserat serum ska alltid appliceras före ett oljeserum.

Upplever du att du vill jobba mer med något kring ögonen kan du även lägga till ett ögonserum i din rutin. Det applicerar du i så fall innan din ögoncreme.  

Varför räcker det inte bara med min ansiktscreme? 


Jo, det är så att serumet fungerar som en katalysator som förstärker din övriga hudvård och gör de efterföljande produkterna mer effektiva. Det är också serumet som når djupast ner i huden och därmed ger den också bäst effekt på hudens levande celler. Skillnaden mellan en ansiktscreme och ett serum skulle kunna förklaras som att cremen vårdar och skyddar hudytan, epidermis, medan serumet bygger upp en bra hudhälsa längre ner i dermis. 

Hur väljer jag rätt serum?


Som vi har sagt tidigare är serum något som kan förbättra din hud avsevärt. Vilket serum du ska välja beror dock lite på vad du vill få för resultat. Så första frågan du ska ställa dig själv är: Vad vill jag att ett ansiktsserum ska göra? 

Om du har torr hud eller vill ha mycket fukt, så är rekommendationen att välja ett serum med kända fuktgivande ingredienser - exempelvis hyalusonsyra och karbamid. 

Peter Thomas Water Drench Cloud Serum

Medik8 Hydr8 B5 Serum

Intensivt återfuktande serum innehållande ett hyaluronsyra-komplex som tillför optimalt med fukt. Ett kraftfullt fuktgivande serum som är som ett glas vatten för huden. Fukt, fukt och fukt! 


Vill du istället förebygga eller bli av med pigmentfläckar och ojämnheter är det ett serum med C-vitamin du bör använda. Vitamin C har flera positiva effekter på huden, bland annat stärker den hudens kollagenproduktion, minskar fina linjer och rynkor, förbättrar utseendet av ärr efter akne och skyddar mot UV-strålar och fria radikaler. 

Medik8 C-Tetra Serum

Transderma C

C-vitaminserum som ger din hud massor av nytt liv och lyster. Ett organiskt C-vitaminserum som ger huden förbättrad elasticitet, lyster och skyddar mot fria radikaler. 


Lär dig mer

Vad är då ansiktsolja, är det samma sak som serum? Inte egentligen. Det kan du läsa mer om här. 

Vår kundtjänst hjälper dig gärna med att hitta rätt för dig och din hudtyp, så fråga oss för att vara säker på att du får det bästa för just dig.
Läs mer om:

Serum

Visa kommentarer
Produkterna till: Vad är ett serum och varför bör du använda det?
M Picaut Hydra Miracle Serum
749 kr
1-HM-30
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Exuviance Radiance Serum
551 kr
689 kr
A18966
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Plus Probiotic Serum
1399 kr
406
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Verso Super Eye Serum
600 kr
750 kr
201205
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

Så återapplicerar du ditt solskydd - även över makeup

För att ge huden ett fullvärdigt skydd mot solens strålar är det viktigt att återapplicera ditt solskydd under dagen, oavsett om du har badat, svettats eller knappt rört dig ur soffan. Många tycker dock att detta är ett jobbigt moment och vet helt enkelt inte hur man återapplicerar sitt solskydd på ett smidigt sätt. Som tur är har vi tipsen!

Skydda både din hud och miljön med ett ekologiskt solskydd

Vill du värna om både miljön och din hud? Då kan ekologisk hudvård vara det rätta valet för dig. Solskydd är ett måste i allas hudvårdsrutin och vi erbjuder en rad solskydd som är framtagna med ekologiska ingredienser. Skydda naturen och din hud på en och samma gång!

Clarins Beauty Flash Balm - nu med uppdaterad formula

Clarins Beauty Flash Balm har länge varit en favorit i mångas badrumsskåp. Det underbara lystret, den utslätande effekten och hur den magiskt trollar bort alla tecken på en natts dålig sömn kan man inte undvika att älska - och nu har cremen blivit ännu bättre!

Så ofta bör du byta ut din mascara

Visste du om att mascara har en begränsad hållbarhet efter att den har öppnats? Detta eftersom det är en produkt som används nära det känsliga ögonområdet. Det rekommenderas att du byter ut din mascara efter tre månader och vi ska nu berätta mer om vad du kan tänka på när det gäller din mascara.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: hKMqr7 (motverkar spam)