SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Vilken peeling ska jag ha?

Varje dag bildas det miljontals av nya hudceller på kroppen vilket då även resulterar i att det också trillar av gamla och döda hudceller som inte längre fyller någon funktion. Detta är en naturlig process som konstant pågår. Men beroende på hudtyp och ålder så kan detta gå olika fort och huden kan därför behöva lite extra hjälp. Därför bör du ha som minnesregel att alltid göra minst en peeling i veckan. Peelingen avlägsnar inte bara de döda hudcellerna utan gör även din hud slätare, renare, mjukare och mer förberedd och mottaglig på att suga åt sig efterföljande produkter.
Tips på skrubb

Vilka typer av peeling finns det? 

Det finns tre olika varianter av peeling - mekanisk peeling, enzympeeling och syrapeeling. Du kan även hitta peelingar som kombinerar olika varianter av dessa tre. Vilken du ska ha beror delvis på vad du har för hudtyp och delvis på vilken variant du vill ha då de används och upplevs olika på huden. 


Kornpeeling
Detta kallas även för mekanisk peeling och innehåller små korn som exfolierar huden och gör rent på djupet. Vad kornen består av kan variera, men kan exempelvis vara extrakt från nypon, jojobapärlor, socker, elfenbenspalm, persikokärnor med mera. Detta är perfekt för dig som vill ha lite mer riv i peelingen och gillar känslan av en "riktig" peeling.

Enzympeeling
Oftast är den i en slät och mjuk gel- eller cremeform som du masserar ut över ansiktet. Denna peeling låter du sedan ligga en stund på huden likt en ansiktsmask. I vissa fall kan du först behöva aktivera den genom att försiktigt massera ansiktet under några sekunder. Enzymerna ”äter upp” de döda hudceller medan du kan luta dig tillbaka och ta en kopp te eller passa på att borsta tänderna. 

Syrapeeling
En syrapeeling ser till att lösa upp bindningarna mellan de gamla och de nya hudcellerna vilket gör att du enklare kan bli av med de döda hudcellerna. Här finns det olika styrkor på syrorna och de kommer ofta som indränkta pads som du sveper över ansiktet. För en extra kraftfull boost så kan man även boka in sig på en kemisk peeling på vår salong för att få ännu snabbare resultat eller kicka igång sin hudvårdsrutin.



Vilken peeling ska du ha? 

Känslig eller tunn hud
För dig som exempelvis har rosacea, eksem eller inflammatorisk akne så ska du välja en enzympeeling. Den är perfekt för dig med känslig eller för dig som har lite tunnare hud. Här räcker det oftast att du peelar en gång i veckan. Det finns även vissa snälla syrapeelingar som passar bra för dig men däremot ska du inte använda mekanisk peeling.

Fet och oren hud
Du kan med fördel välja en syrapeeling och gärna med BHA-syra. Salicylsyran löser nämligen upp talget och gör att porerna kan andas igen. En fet och aknebenägen hud bildar oftast fler hudceller än någon med en torr hud, så här är ett bra tips att peela runt två till tre gånger i veckan. Detta förhindrar de döda hudcellerna att täppa till porerna. Undvik gärna kornpeelingar då det kan riva hål på huden och även sprida aknebakterierna vidare.

Torr och mogen hy
Här kan du välja fritt mellan enzym- eller en syrapeeling. Ju äldre man blir desto långsammare blir processen för cellförnyelse. De gamla cellerna samlas på hudytan och detta gör att huden kan se grå och livlös ut. Därför kan man gärna peela runt två gånger i veckan för att hjälpa till att bli av med de döda hudcellerna och få fram de friska undertill.  

Normal och tålig hy

Här går det bra att välja vilken peeling du vill och peela ansiktet utefter behov. Men ha som regel att alltid göra en peeling minst en gång i veckan för att hålla huden i tipp topp form.
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Vilken peeling ska jag ha?
Årets kundfavorit
Exuviance SkinRise Morning Glow
549 kr
A18967
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Natura Bissé C+C Vitamin Scrub
689 kr
8436002998816
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Dermalogica Daily Microfoliant
676 kr
845 kr
DLA-102254
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Cocoa Exfoliator
439 kr
117
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 6HC6A3 (motverkar spam)