eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.
Bild: Bioline DE-Sense, en serie som passar utmärkt för dig med rosacea.

Hur ser rosacea ut?

Det är väldigt olika, men det som kännetecknar sjukdomen är en röd, blossande hud. Detta är på grund av att blodkärlen är vidgade. Oftast syns symptomen på kinder och näsa mest. Utöver rodnaden kan man få knottror och varbölder, som ofta liknar akne. En hud med rosacea har inte pormaskar, vilket en aknehud har och på detta sätt kan man också särskilja akne mot rosacea. Om man felbehandlar rosacea kan sjukdomen bli värre, och därför är det viktigt att en läkare ger dig en diagnos så du kan vara säker på att du behandlar huden på rätt sätt.

Det finns olika stadier av rosacea. I det första stadiet märker man av rodnad och värme främst vid påverkan från alkohol, stark mat, stress eller värme. I de övriga stadierna är problemen mer konstanta och i det värsta stadiet kan även ögonen drabbas.


Före och efter ansiktsbehandlingar med produkter från Exuviance.

 

Hur vet jag om jag har rosacea?

Det kan vara svårt att veta på egen hand men upplever du någon av symptomen ovan bör du ta kontakt med läkare för att få en diagnos.

 

Varför får man rosacea?

Rosacea kan drabba alla och man vet inte riktigt varför man får den. Mycket forskning har gjorts i området, men det finns fortfarande inget botemedel. Det man vet är att blodkärlen överreagerar på yttre och inre faktorer så som kyla, värme, stark mat, alkohol och stress och att dessa faktorer gör sjukdomen värre.


Tre sätt att förbättra rosacea

Kan min rosacea förbättras? Det kan den absolut! Tyvärr finns det ingen universallösning och olika produkter fungerar olika bra för olika personer. Så man får testa sig fram och se vad som triggar just dina problem och försöka hitta något som inte gör det. Det finns inget botemedel men det finns däremot sätt att motverka att rosacean flammar upp. 
 
1. Levnadsvanor
Tänk på att försöka dra ned på sådant som påverkar blodcirkulationen i onödan så som stark mat, alkohol, stark sol och stress.

2. Hudvård att leta efter 
När det kommer till rosacea är det viktigaste att lugna och kyla, och ingredienser med dessa egenskaper hittar du vanligtvis i produkter för känslig hud. Så leta efter serier för känslig hud eller produkter som beskrivs som lugnande och antiinflammatoriska. TIPS! Be gärna att få prov på produkterna och testa på en liten yta, för att undvika att trigga huden i onödan. 

3. Hudvård att undvika:
*Eteriska oljor
*Kemiska solfilter (välj ett fysikaliskt istället)
*Produkter mot akne
*Aktiva produkter som verkar ”brightening” eller ”anti-age”
*Kraftfulla syraprodukter eller retinolprodukter

  

Få skräddarsydd hudvårdsrutin

Få en personlig hudanalys och produktrekommendation av våra hudterapeuter. De har lång erfarenhet inom området och kan hjälpa dig i produktdjungeln. 

GÖR HUDANALYSEN ONLINE >

Läs mer om:

Hudåkomma Rosacea

Visa kommentarer
Årets Skönhetsfavoriter 2018

I dag ligger inte svårigheten i att hitta skönhetsprodukter, det knepiga är att ta reda på vilka som verkligen ger resultat. Ett knep är att testa säkra kort som är älskade av många. Därför har vi nu tagit fram ett emblem som markerar just era favoriter från 2018.

Dubbelrengöring - vad är det?

Dubbelrengöring - vad är det egentligen? Och varför gör man det? Det är en rengöringsteknik som har sitt ursprung i Asien (som många bra hudvårdsknep) där man på kvällen rengör sin hud i två steg. Man använder sig dels av en oljebaserad rengöring och i steg två använder man sig av en vattenbaserad rengöring som är anpassad just för din hudtyp. Läs vidare för att lära dig mer om denna rengöringsteknik och vilka produkter som du kan kika närmare på om du vill testa dubbelrengöring.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för ”finnar” är helt ofarligt men kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Man kan behandla mildare former av akne framgångsrikt med hjälp av behandlingar och/eller produkter, men det kan ta lite tid. Vi rekommenderar att du tar hjälp av en hudterapeut för att få reda på vad som passar just för dig, då det finns olika typer av akne som man behandlar olika. I denna artikel ska vi berätta allt om akne och vad man kan göra åt det.

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Obalanserad hårbotten

Mjäll, kliande eller fet hårbotten är några av de problem som en obalanserad hårbotten kan ställa till med. Med rätt behandling och anpassade produkter kan du råda bot på det mesta. Här nedan listar vi några av de vanligaste problemen som kan drabba en obalanserad hårbotten.

1 Kommentar
#1
Linda
Mycket bra inlägg, nu förstod jag mycket bättre vad rosacea är!
Den 09 november 2018
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 5RLpUM (motverkar spam)