SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Ta hand om din vinterhud

Under det kalla vinterhalvåret behöver vår hud mer skydd än under de andra månaderna. Huden kan kännas extra torr, stram, röd eller till och med flagna. Ta hand om din hud lite extra, när kylan kommer är det lika viktigt att klä huden i vinterskrud som att du byter till vinterjacka.


Klimatcreme

En viktig produkt om du har väldigt torr eller känslig hud på vintern är klimatcremen. Det finns många olika varianter på en klimatcreme, både traditionella cremer men också rika balmer. Dessa omsluter huden och lägger sig som en hinna för att skydda huden utan att täppa till porer.

Handcreme 

Även våra händer behöver extra vård när det är kallt, vi har alla tänkt tanken att jag ska bara gå ut lite snabbt och skippar handskar. Hur ofta ångrar vi inte detta val? Se till att alltid ha med dig en handcreme i väska, en i bilen och varför inte en i makeup-väskan. Ett annat tips är att sova med en rik handcreme för att ge huden en extra boost. Vissa märken har även ”sleepgloves” som du använder över din handcreme när du sover.

Ansiktsmask 

Efter en dag i det kalla klimatet behöver vi hjälpa huden att reparera sig efter de yttre påfrestningar vi utsätts för. Men hjälp av olika masker kan vi ge huden de verktyg den behöver för att återhämta sig. Testa att sova med en mask istället för din nattcreme, huden kommer kännas återfuktad, reparerad och full av ny lyster.

UV-skydd

Att använda ett UV-skydd är lika viktigt året om. Även om solen inte är framme lika ofta eller är lika stark som under vår/sommar så finns den ändå där. Solen står för ca 75% av hudens åldrande så för att skydda sig året runt så rekommenderas ett solskydd. Då solen även reflekteras i snö så blir solen kraftigare vintertid.

 

Läs mer om:

Visa kommentarer
Sheetmask - smidig, enkel och effektiv

En riktigt bra sheetmask är räddaren i nöden mot torr och trött hy och blir en riktig energiboost när du behöver den som mest. Vi gör i djupdykning i denna fantastiska ansiktsmask.

Skönhetstrender 2020

Trender kommer och går - eller så är de mer än bara en trend och består. Vad ser vi för trender i vår spåkula när det kommer till hudvård under 2020?

Hudoteket årskrönika 2019

2019 är nu bakom oss och därmed lämnar vi också ett helt decennium. Här har vi sammanställt spännande event och händelser som hände hos oss under året.

Olja eller serum - vad är skillnaden?

Kalla månader kan göra vår hud väldigt torr och fnasig, oavsett hur mycket man smörjer in sig. Det många oftast inte tänker på är att uppdatera sin hudvårdsrutin när det blir kallare klimat och huden får andra förutsättningar än under vår och sommar. Här går vi igenom skillnaden mellan olja och serum så att du får bukt på vintertorr hud.

De vanligaste hudproblemen

Det pratas ofta om att välja produkter efter sin hudtyp, men det är svårare om man dessutom har känslig hud eller till och med hudåkommor så som eksem eller rocasea. Här nedan kan du läsa mer om vanliga hudproblem och tips på hur du får bukt eller kan lindra det. Du är långt ifrån ensam om att ha en hud som krånglar!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: HdZSgk (motverkar spam)