SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Ta hand om din vinterhud

Under det kalla vinterhalvåret behöver vår hud mer skydd än under de andra månaderna. Huden kan kännas extra torr, stram, röd eller till och med flagna. Ta hand om din hud lite extra, när kylan kommer är det lika viktigt att klä huden i vinterskrud som att du byter till vinterjacka.


Klimatcreme

En viktig produkt om du har väldigt torr eller känslig hud på vintern är klimatcremen. Det finns många olika varianter på en klimatcreme, både traditionella cremer men också rika balmer. Dessa omsluter huden och lägger sig som en hinna för att skydda huden utan att täppa till porer.

Handcreme 

Även våra händer behöver extra vård när det är kallt, vi har alla tänkt tanken att jag ska bara gå ut lite snabbt och skippar handskar. Hur ofta ångrar vi inte detta val? Se till att alltid ha med dig en handcreme i väska, en i bilen och varför inte en i makeup-väskan. Ett annat tips är att sova med en rik handcreme för att ge huden en extra boost. Vissa märken har även ”sleepgloves” som du använder över din handcreme när du sover.

Ansiktsmask 

Efter en dag i det kalla klimatet behöver vi hjälpa huden att reparera sig efter de yttre påfrestningar vi utsätts för. Men hjälp av olika masker kan vi ge huden de verktyg den behöver för att återhämta sig. Testa att sova med en mask istället för din nattcreme, huden kommer kännas återfuktad, reparerad och full av ny lyster.

UV-skydd

Att använda ett UV-skydd är lika viktigt året om. Även om solen inte är framme lika ofta eller är lika stark som under vår/sommar så finns den ändå där. Solen står för ca 75% av hudens åldrande så för att skydda sig året runt så rekommenderas ett solskydd. Då solen även reflekteras i snö så blir solen kraftigare vintertid.

 

Läs mer om:

Visa kommentarer
Precision och noggrannhet - Tysk skönhet

Tysk skönhet innebär noggrannhet och exakthet och ingenting lämnas åt slumpen. De tyska skönhetsvarumärkena tenderar att ha ett extremt vetenskapligt synsätt på hudvård med fokus på ingredienser och formler, och de flesta varumärkena är grundade av läkare och professorer.

Skönhet från USA - more is more!

More is more och the bigger the better; två uttryck som generaliserar USA. Det är dock ingen hemlighet att USA historiskt sett inte varit den primära ledaren i skönhetsindustrin, där istället Europa och Asien legat i framkant. Men kanske har hamburgarens hemland, där drömmar uppfylls och Hollywoodkändisar lever lyxliv, fått sig ett uppsving?

Skönhet på franska

Mode, baguetter och ett vackert språk. Listan kan göras lång på ord som dyker upp i huvudet när vi säger "Frankrike". Modetermerna Chic och Stylish avspeglar sig även i den franska skönheten, som handlar mycket om att det eleganta möter det avslappnande och naturliga.  

Italiensk skönhet - människa och miljö i fokus

"Ciao Bella!" eller "Hej, vackra du!" som det heter på svenska, är en klassisk italiensk fras som du förmodligen har hört. Kanske tänker du på pasta, röda viner och romantik när du hör ordet Italien? Vi på Hudoteket tänker på hud- och hårvård och det vackra i det lilla!

Hur hittar man rätt solskydd för barn?

Barn älskar att leka ute i solen och på stranden under sommarens soliga månader. Men vi blir också mer och mer medvetna om hur farliga solens strålar är och deras ökade intensitet, och detta gäller i synnerhet för barn. Vi förklarar nedan hur du ska tänka när du väljer solskydd till dina barn.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: VDQZAQ (motverkar spam)