SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Syror i hudvård - vilken ska jag välja?

Syror har intagit en självklar plats på badrumshyllan hos den hudvårdsintresserade. Med hjälp av syror kan man få bukt med hud som hamnat i obalans, släta ut fina linjer och få ett friskt och strålande ansikte. Här finner ni en smidig guide på de vanligaste syrorna och vad de kan göra för dig och din hud.

syror

De vanligaste syrorna


AHA - För dig som söker lyster
AHA-syror, Alpha Hydroxy Acids, används ofta inom hudvård för att påskynda cellförnyelsen och peela bort döda hudceller från huden. De både exfolierar hudytan och tillför fukt, vilket gör linjer och rynkor mindre framträdande. För hemmabruk så är det främst glykolsyra och mjölksyra som används.

Glykolsyra rekommenderas för dem med hud som visar tecken på åldrande. Glykolsyran har den minsta molekylen, så den arbetar snabbt och djupt ner i huden - men kan skapa irritation för de med känslig hud eller som är ovan vid behandlingar med syra.
Har man fina linjer, pigmentfläckar och/eller upplever torra partier i ansiktet så kan dessa förbättras med regelbunden användning av glykolsyraprodukter.

Mjölksyran är en mildare variant än glykolsyran och når inte lika djupt ner i huden. Trots att den är mildare så ger den en mycket effektiv exfoliering och verkar bra för dem som vill förbättra sin huds textur och önskar tillföra mer fukt.

Exempel på varumärken som har AHA-syror i sina produkter: Bioline – serien Primaluce, Exuviance, Dermacutic

BHA - För aknebenägen hud
Sedan har vi Beta Hydroxy Acid, även kallad salicylsyra. BHA är oljelöslig och är mycket bra när det kommer till att lösa upp talg, smuts och fett i porerna. Dessutom har denna syra antiinflammatoriska egenskaper och är därför bra mot akne och problemhud. 

Exempel på varumärken som har BHA-syror i sina produkter: Murad, Benton, Dermalogica

PHA - För känslig hud 
PHA, Poly Hydroxy Acid, är syror i en snällare form, och är idealisk för känslig hud. En vanlig PHA-syra är laktobionsyra som används av bland annat hudvårdsmärket Exuviance. PHA innehåller större molekyler än övriga nämnda syror, vilket gör att den inte kan penetrera huden lika snabbt och är därför mer skonsam. Upplever man att huden blir röd och irriterad vid användning av AHA-syror, då bör man testa denna mildare variant. Många hudvårdsmärken har börjat att kombinera PHA med AHA, för att få en skonsammare syra och snabbare resultat. 

PHA är ett utmärkt val för de med torra hudtillstånd som eksem eller rosacea. Även en mogen hud kan ta fördel av denna syra, som skyddar huden mot yttre påfrestningar och skador. 

Precis som de andra syrorna ger även PHA en effektiv exfoliering, vilket ger huden en fräsch lyster.

Exempel på varumärken som har PHA-syror i sina produkter: Exuviance, Bioline – serien Primaluce


Tänk på solskyddsfaktor
Efter en behandling med syror så är huden extra känsligt för solens strålar, vilket innebär en ökad risk för solskador. Vi rekommenderar ett UV-skydd med minst SPF30 och som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar.

Läs mer om:

Hudvård Syror AHA BHA PHA

Visa kommentarer
Produkterna till: Syror i hudvård - vilken ska jag välja?
Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

Så återapplicerar du ditt solskydd - även över makeup

För att ge huden ett fullvärdigt skydd mot solens strålar är det viktigt att återapplicera ditt solskydd under dagen, oavsett om du har badat, svettats eller knappt rört dig ur soffan. Många tycker dock att detta är ett jobbigt moment och vet helt enkelt inte hur man återapplicerar sitt solskydd på ett smidigt sätt. Som tur är har vi tipsen!

Skydda både din hud och miljön med ett ekologiskt solskydd

Vill du värna om både miljön och din hud? Då kan ekologisk hudvård vara det rätta valet för dig. Solskydd är ett måste i allas hudvårdsrutin och vi erbjuder en rad solskydd som är framtagna med ekologiska ingredienser. Skydda naturen och din hud på en och samma gång!

Clarins Beauty Flash Balm - nu med uppdaterad formula

Clarins Beauty Flash Balm har länge varit en favorit i mångas badrumsskåp. Det underbara lystret, den utslätande effekten och hur den magiskt trollar bort alla tecken på en natts dålig sömn kan man inte undvika att älska - och nu har cremen blivit ännu bättre!

Så ofta bör du byta ut din mascara

Visste du om att mascara har en begränsad hållbarhet efter att den har öppnats? Detta eftersom det är en produkt som används nära det känsliga ögonområdet. Det rekommenderas att du byter ut din mascara efter tre månader och vi ska nu berätta mer om vad du kan tänka på när det gäller din mascara.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: apAGUk (motverkar spam)