SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Välj rätt rengöring efter din hudtyp

En bra rengöringsrutin ger huden de allra bästa förutsättningarna för att må och se så bra ut som möjligt. I detta inlägg hjälper vi dig välja rätt rengöring efter din hudtyp.Lär känna din hudtyp

För att ge huden de bästa förutsättningarna ska du välja en rengöring som är anpassad efter din hud. Beroende på hudtyp så kan ingredienser och produkternas konsistens vara avgörande för din huds välmående. Cremebaserade rengöringar ger bra återfuktning på torr hud medan gel eller skummande rengöringar kan kännas skönare och lättare på fet hud.

Normal hud

En normal hud har små porer och en fin lyster. Det är perfekt balans mellan fukt och fett vilket betyder att den normala huden varken känns överdrivet fet eller torr. Även om du inte upplever några problem med din hud är det viktigt att bibehålla en bra hudvårdsrutin för att bevara huden mjuk och smidig och förebygga linjer. Därför behöver du en rengöring som lugnar huden, samtidigt som den städar undan döda hudceller, och föroreningar samt eventuellt solskydd och makeup.

Vi rekommenderar: Dermaceutic Advanced Cleanser

Blandad hud


En blandad hud har en obalans av talg vilket resulterar i att hudytan kan bli blank på vissa partier samtidigt som de kan finnas partier där huden är riktig torr eller känslig. Ofta är det i T-zonen (panna, näsa och haka) det kan förekomma större porer och talgproduktionen är ökad. Det är viktigt att man inte bara behandlar sin hud som fet när man har denna hudtyp för då är det lätt att torka ut huden som är mindre fet. Här behövs en rengöring som tar bort överskott av talg och samtidigt återfuktar de torra partierna.

Vi rekommenderar: Decléor Neroli Bigarade Cleansing Mousse

Torr hud


Fnasig och torr? Stramar det – särskilt efter rengöring? Då har du förmodligen en torr hudtyp. En torr hud har låg fukthalt i hornlagret samtidigt som det är ett underskott av talg. Den torra huden utvecklar sällan akne, men däremot visar den tecken på fina linjer tidigt. Här behövs det en rengöring som återfuktar huden och gör den smidig och mjuk.

Vi rekommenderar: Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil

Fet/aknebenägen hud

En fet hud har en överproduktion av talg vilket resulterar i att hudytan blir blank. T-zonen (panna, näsa och haka) kan upplevas lite extra oljiga. Porerna är synliga och du har lätt att få pormaskar. Tilltäpptheter utvecklas under hudytan som gör att hudytan känns ojämn. En fet hud behöver en rengöring som verkligen tränger ned på djupet och rengör ordentligt. 

Vi rekommenderar: Biodroga MD Clear + Cleansing Fluid for Impure Skin

Känslig hud


En känslig hud är en tunn, reaktiv hud som reagerar lätt mot bland annat värme, kyla, klimatförändringar, starka hudvårdsprodukter och parfymerade ingredienser. Många människor föds med en känslig hud, medan andra utvecklar en känslighet senare. Detta kan vara på grund av felaktig hudvård, medicinering, stress eller andra utlösande faktorer. Här behövs en skonsam produkt som harmonierar med huden.

Vi rekommenderar: Clarins Cleansing Gentle Foaming Cleanser Dry or Sensitive Skin

Mogen hud


En mogen hud kallas även åldrad hud. Huden har förlorat fukt och fasthet. Linjer och pigmenteringar kan förekomma. Huden åldras i förtid om man utsätts för bland annat sol, rökning, stress samt olämplig kost. En mogen hud kan få tillbaks sin förlorade lyster samt minimera linjer genom att använda hudförnyande och hudföryngrande ingredienser, så som syror. 

Vi rekommenderar: Bioline Primaluce Exforadiance Exfoliating Renovating Cleansing Gel

Tonårshud 


Att huden påverkas av de hormonförändringar som man genomgår under tonåren kan nog många känna igen sig i. En del får mindre problem, en del mer. Här spelar även de ärftliga anlagen stor roll. Dermalogica har arbetat med problemhud i alla åldrar under många år och de kan skriva under på att de yttre miljöfaktorerna som exempelvis luftföroreningar, UV-ljus och lågkvalitativa hudprodukter/makeup kan förvärra och trigga den fetare tonårshuden.

Vi rekommenderar: Dermalogica Clear Start Breakout Clearing Foaming Wash 

Make up with makeup

Även om man har en rengöring som är anpassad efter sin hudtyp så behöver man oftast en snällare produkt för ögonområdet. En ögonmakeup remover använder man för att ta bort smink snabbt och enkelt – vare sig det är vattenfast eller inte, samtidigt som den är skonsam mot den känsliga huden runt ögonen och fransarna.

 
Nannic Make-Up Remover Gel är en mjuk rengöring som används varje kväll för att effektivt rengöra huden och ögonen från makeup, även vattenfast. Den avlägsnar dessutom effektivt den dagliga ansamlingen av damm, smuts och föroreningar från omgivningen.

Rengöring för män

Män kan många gånger uppleva att de har en känslig hud, särskilt efter rakning. Detta är lätt åtgärdat med en skön, djupverkande rengöringscreme från Recipe For Men. Ultra Sensitive Facial Cleanser förbereder huden för rakning och verkar lugnande, anti-inflammatorisk och torkar inte ut huden.Hudoteket Hudanalys - vilken hudtyp är jag
Hudotekets Hudanalays

Har du svårt att veta vilken hudtyp du har? Besök vår salong eller gör vår hudanalys så hjälper våra hudterapeuter dig. Ett tips är att utnyttja funktionen i analysen där du kan bifoga en bild på dig själv. Det gör att våra hudterapeuter kan få ännu mer vetskap om vilka produkter som hade passat dig bäst. 

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Välj rätt rengöring efter din hudtyp
De vanligaste hudproblemen

Det pratas ofta om att välja produkter efter sin hudtyp, men det är svårare om man dessutom har känslig hud eller till och med hudåkommor så som eksem eller rocasea. Här nedan kan du läsa mer om vanliga hudproblem och tips på hur du får bukt eller kan lindra det. Du är långt ifrån ensam om att ha en hud som krånglar!

De fem bästa ansiktskrämerna för torr hud

Torr hud känns ofta igen på att den är stram, oelastisk och ibland även med rodnad. Att man har torr hud kan bero på flera orsaker, inte minst det växlande klimatet utomhus. Oavsett orsak så behöver en torr hudtyp ordentligt med återfuktning, här listar vi våra fem favoriter.

Stora porer i ansiktet - vad, hur och varför

Det vi alla har gemensamt, oavsett hudtyp, är att rätt val av hudvård är en grundregel för välmående och balanserad hy. Upplever du att du har stora porer som stör? Varför har vi ens porer? Hudoteket ger dig svaren!

Akne, finnar, blemmor - så får du bukt på dem

Akne, som ofta kallas finnar, är utslag som beror på inflammerade talgkörtlar. Akne är vanligt och helt ofarligt. Ofta får man akne i ansiktet, på bröstet och på ryggen, där du har flest talgkörtlar. Anledningarna till att man får akneutbrott är många, och det är svårt att sätta fingret på varför just du fått det. Vi har listat de vanligaste orsakerna och produkttips för att göra utbrotten mildare.

Probiotisk hudvård - framtidens skönhet

Vad innebär mikroflora och probiotika inom hudvård? Varför är det så bra för huden? Vi reder ut begreppen och tipsar om varumärket som har satt probiotikan på kartan!

2 Kommentarer
#1
Lena Nilsson
Varför rekommenderar ni ingenstans M. Picaut, som är den bästa jag testat på 50 år. Ja, har provat ALLT, och denna är den som VERKLIGEN gett resultat. Folk tror att jag gjort en ansiktslyftning. Lite dyr kanske, men ger resultat. Mvh Lena
Den 14 augusti kl. 01:31
#1
Hudoteket
@Lena Nilsson: Hej Lena, Visst är M Picaut helt fantastisk också! :) Vad roligt att höra att du är så nöjd. Kramar
Den 15 augusti kl. 10:15
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 5kEcvC (motverkar spam)