eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Allt du behöver veta om ögoncreme

Att ögonen är själens spegel är ett uttryck som man har hört både en och två gånger, så varför inte ta hand om dem på bästa vis? Varför använder man egentligen creme anpassat enbart för ögonen och hur applicerar man cremen på bästa vis? Här finner du svaren.


Tunn hud ökar tidiga tecken på åldrande


Huden runt ögonen är 40 procent tunnare än resten av huden och det är också den minst elastiska delen av ditt ansikte. Kollagen hjälper till att upprätthålla hudens elasticitet och med åldern minskar detta successivt vilket leder till att huden blir tunnare och att venerna blir mer framträdande. 
Dessutom tappar ögonområdet mycket fukt, omkring 50 procent snabbare än övriga ansiktet. Detta märker du inte på ytan men det sker successivt, det är därför man rekommenderar att man börjar använda ögoncreme vid relativt ung ålder.


Varför ögoncreme?


Ögoncremer är specifikt formulerade för den känsliga huden runt ögat. De innehåller mer olja än en vanlig dagcreme, och de har många aktiva ingredienser riktade mot de problem vi ser runt ögonen, så som kråksparkar, mörka ringar och påsar under ögonen. Om du då använder din vanliga ansiktscreme kommer det att tynga ner den tunna huden runt ögonen och kan leda till svullnad och milier, vilket är talg som har blivit inkapslat under huden. Upplever du att ögoncremer är något för rika i konsistensen kan du istället använda dig av en ögongel som ger en lättare känsla.


Applicera din ögoncreme på rätt sätt


Huden som omger ögat är mycket tunn och delikat jämfört med resten av ansiktet, och kräver därför mycket uppmärksamhet. Det är även här man kan finna de första tecken på åldrande. En grundregel är att inte använda för mycket produkt, en liten mängd räcker långt. Var lätt på handen när du försiktigt applicerar cremen, gnuggar man eller trycker sliter man istället på huden. Dutta in tre till fyra små klickar med lillfingret eller ringfingret och sedan under ögat och under brynet. Applicera inte på själva ögonlocket eller nära fransrötterna, eftersom produkten kan komma in i ögat och skapa irritation.


Ögoncreme eller ögon serum?


Ett serum för ögonen fungerar likt ett serum för övriga ansiktet – det är till för att göra en djupdykning i huden och tillföra optimalt med fukt och näring. Vissa serum använder du istället för efterföljande ögoncreme och andra så applicerar du först serum, låter sjunka in och sedan ögoncreme. Att använda sig av serum ihop med en ögoncreme är en särskilt effektiv metod om man lider av torrhet och stramande hud runt ögonen.


Här kan du läsa om vilken ögoncreme som passar dig och dina behov
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Allt du behöver veta om ögoncreme
Höstens hjältar - ingredienserna att satsa på

Likt vädret utanför skiftar så ändrar sig också vår hud när hösten kommer intågande. Plötsligt kanske du märker att produkter du alltid använt inte ger den effekt du önskar och att huden känns torr och stram. Hudoteket kommer till undsättning - vi har listat höstens hjältar som kommer lämna din hud fräsch, förnyad och i toppskick!

Kunder rekommenderar: Elixir Cosmecuticals

Har du svårt att veta vilka hudvårdsprodukter som passar dig och dina behov? Vår hud är unik och med dagens gedigna utbud av skönhetsprodukter kan det tyckas svårt att välja rätt. Här finner du några kunders utlåtande efter att de provat Elixir Cosmeceuticals.

Hudo tipsar: tricksen för en pigg och vaken blick

Långa dagar på kontoret, sena kvällar ute, barn som inte vill sova, trötthetstecken som verkar bli djupare och djupare - allt detta avslöjas runt den bräckliga huden kring ögonen. Lösningen? Släng ett öga på det här inlägget för några värdefulla tips

Flirtiga fransar och bryn

Upplever du att ögonen behöver piggas upp och att lite mer färg och volym skulle göra susen? Här kan du ta del av våra tillbehör till fransar och bryn.

Allt du behöver veta om ögoncreme

Att ögonen är själens spegel är ett uttryck som man har hört både en och två gånger, så varför inte ta hand om dem på bästa vis? Varför använder man egentligen creme anpassat enbart för ögonen och hur applicerar man cremen på bästa vis? Här finner du svaren.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: AGDsra (motverkar spam)