SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Vilken ögoncreme passar mig?

Svårt att veta vilken ögonprodukt som passar dig? Här tipsar vi om olika ögoncremer som gör under för ögonen!


För dig som vill reducera fina linjer och rynkor

Ögonprodukter som innehåller retinol gör under för fina linjer och rynkor. Däremot kan det upplevas som ganska aktivt på huden om man är ovan, så det är viktigt att vänja sig. Studier har påvisat att C-vitamin, peptider och retinol ökar produktionen av kollagen, vilket är avgörande för att huden ska ha kvar sin ungdomliga lyster.

Förslag på produkter:

Mesoestetic Collagen 360 Eye ContourMedik8 C-Tetra Eye och Elixir Cosmeceuticals Retinext Eye Contour CreamMotverka mörka ringar under ögonen

Mörka ringar under ögonen är vanligt återkommande, oftast beror det på sömnbrist men även gener, överdriven solexponering och ålder spelar in.
C-vitamin kan hjälpa huden att ljusa upp mörka partier på sikt.

Förslag på produkter:

Dermalogica Intensive Eye Repair, Mesoestetic Energy C Eye Contour och Decléor Eye Cream Jasmine Anti- Dark Circle

Slipp påsar under ögonen

Påsar under ögonen uppstår när man samlar på sig vätska under ögonen. Vissa studier visar att koffein kan hjälpa cirkulationen, och att kalla temperaturer kan minska svullnaden. Av denna anledning är det många som lägger sin creme eller mask i kylen innan användning.

Förslag på produkter:

Carita Ideal Hydratation Lagoon Eye Care , Biodroga Perfect Age Formula Recontouring Eye Care och Filorga Optim-Eyes

Mot torr hud

Förutom att huden runt ögonen är ömtålig behöver den dessutom mycket återfuktning. För bästa effekt kan man använda en creme som kombinerar återfuktning och anti-age ingredienser. Ceramid och hyaluronsyra är ypperliga fuktighetsgivare som hjälper till att förhindra vattenförlust i huden och förbättra elasticiteten.

Förslag på produkter:

Verso Nourishing Experience Kit , Grown Alchemist Hydra Repair Eye Balm 
och Babor Skinovage Moisturizing Eye Cream

Mot känslig hud


Upplever du att du har en känslig hud kan det vara bra med en ögoncreme som är extra skonsam.

Förslag på produkter: Esse Sensitive Eye CreamExuviance Hydrating Eye Complex och Biodroga MD Hyper Sensitive Hypoallergen Eye & Lip Care

För snabba resultat i ett kick

Den känsliga, tunna huden runt ögonen avslöjar snabbt sömnlösa nätter och om man slarvat med vätskan. En ögonmask kan dämpa svullnad, plumpa ut torrhetslinjer och minska mörka skuggor på bara några minuter.
Använd dem vid behov, när ögonpartiet behöver en snabb uppfräschning eller vi vill se extra pigga ut. Maskerna ger snabbt en quickfix och kan ses som ett komplement till ett bra ögonserum och/eller ögoncreme.

Här finner du vårt urval av ögonmasker. 

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Vilken ögoncreme passar mig?
Skönhet på franska

Mode, baguetter och ett vackert språk. Listan kan göras lång på ord som dyker upp i huvudet när vi säger "Frankrike". Modetermerna Chic och Stylish avspeglar sig även i den franska skönheten, som handlar mycket om att det eleganta möter det avslappnande och naturliga.  

Italiensk skönhet - människa och miljö i fokus

"Ciao Bella!" eller "Hej, vackra du!" som det heter på svenska, är en klassisk italiensk fras som du förmodligen har hört. Kanske tänker du på pasta, röda viner och romantik när du hör ordet Italien? Vi på Hudoteket tänker på hud- och hårvård och det vackra i det lilla!

Hur hittar man rätt solskydd för barn?

Barn älskar att leka ute i solen och på stranden under sommarens soliga månader. Men vi blir också mer och mer medvetna om hur farliga solens strålar är och deras ökade intensitet, och detta gäller i synnerhet för barn. Vi förklarar nedan hur du ska tänka när du väljer solskydd till dina barn.

Syror och retinol i solen

Vi är allt fler som upptäckt fördelarna med att använda produkter med syror och aktiva ämnen i sin dagliga hudvårdsrutin och vilken skillnad de faktiskt gör för vår hud. Men hur ska vi tänka nu när solen tittar fram? Kan vi fortsätta använda våra produkter med syror eller bör vi fundera en extra gång?

Cleanformance - ny hudvårdsserie från Babor

Babor lanserar en ny serie med clean beauty i fokus. Produkterna är veganska och lämnar ett rent resultat på både hud och miljö. Nedan presenterar vi de nya produkterna och tanken bakom hudvårdsserien Cleanformance.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: TSjXZk (motverkar spam)