SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Vilken ögoncreme passar mig?

Svårt att veta vilken ögonprodukt som passar dig? Här tipsar vi om olika ögoncremer som gör under för ögonen!


För dig som vill reducera fina linjer och rynkor

Ögonprodukter som innehåller retinol gör under för fina linjer och rynkor. Däremot kan det upplevas som ganska aktivt på huden om man är ovan, så det är viktigt att vänja sig. Studier har påvisat att C-vitamin, peptider och retinol ökar produktionen av kollagen, vilket är avgörande för att huden ska ha kvar sin ungdomliga lyster.

Förslag på produkter:

Mesoestetic Collagen 360 Eye ContourMedik8 C-Tetra Eye och Elixir Cosmeceuticals Retinext Eye Contour CreamMotverka mörka ringar under ögonen

Mörka ringar under ögonen är vanligt återkommande, oftast beror det på sömnbrist men även gener, överdriven solexponering och ålder spelar in.
C-vitamin kan hjälpa huden att ljusa upp mörka partier på sikt.

Förslag på produkter:

Dermalogica Intensive Eye Repair, Mesoestetic Energy C Eye Contour och Decléor Eye Cream Jasmine Anti- Dark Circle

Slipp påsar under ögonen

Påsar under ögonen uppstår när man samlar på sig vätska under ögonen. Vissa studier visar att koffein kan hjälpa cirkulationen, och att kalla temperaturer kan minska svullnaden. Av denna anledning är det många som lägger sin creme eller mask i kylen innan användning.

Förslag på produkter:

Carita Ideal Hydratation Lagoon Eye Care , Biodroga Perfect Age Formula Recontouring Eye Care och Filorga Optim-Eyes

Mot torr hud

Förutom att huden runt ögonen är ömtålig behöver den dessutom mycket återfuktning. För bästa effekt kan man använda en creme som kombinerar återfuktning och anti-age ingredienser. Ceramid och hyaluronsyra är ypperliga fuktighetsgivare som hjälper till att förhindra vattenförlust i huden och förbättra elasticiteten.

Förslag på produkter:

Verso Nourishing Experience Kit , Grown Alchemist Hydra Repair Eye Balm 
och Babor Skinovage Moisturizing Eye Cream

Mot känslig hud


Upplever du att du har en känslig hud kan det vara bra med en ögoncreme som är extra skonsam.

Förslag på produkter: Esse Sensitive Eye CreamExuviance Hydrating Eye Complex och Biodroga MD Hyper Sensitive Hypoallergen Eye & Lip Care

För snabba resultat i ett kick

Den känsliga, tunna huden runt ögonen avslöjar snabbt sömnlösa nätter och om man slarvat med vätskan. En ögonmask kan dämpa svullnad, plumpa ut torrhetslinjer och minska mörka skuggor på bara några minuter.
Använd dem vid behov, när ögonpartiet behöver en snabb uppfräschning eller vi vill se extra pigga ut. Maskerna ger snabbt en quickfix och kan ses som ett komplement till ett bra ögonserum och/eller ögoncreme.

Här finner du vårt urval av ögonmasker. 

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Vilken ögoncreme passar mig?
De vanligaste hudproblemen

Det pratas ofta om att välja produkter efter sin hudtyp, men det är svårare om man dessutom har känslig hud eller till och med hudåkommor så som eksem eller rocasea. Här nedan kan du läsa mer om vanliga hudproblem och tips på hur du får bukt eller kan lindra det. Du är långt ifrån ensam om att ha en hud som krånglar!

De fem bästa ansiktskrämerna för torr hud

Torr hud känns ofta igen på att den är stram, oelastisk och ibland även med rodnad. Att man har torr hud kan bero på flera orsaker, inte minst det växlande klimatet utomhus. Oavsett orsak så behöver en torr hudtyp ordentligt med återfuktning, här listar vi våra fem favoriter.

Stora porer i ansiktet - vad, hur och varför

Det vi alla har gemensamt, oavsett hudtyp, är att rätt val av hudvård är en grundregel för välmående och balanserad hy. Upplever du att du har stora porer som stör? Varför har vi ens porer? Hudoteket ger dig svaren!

Akne, finnar, blemmor - så får du bukt på dem

Akne, som ofta kallas finnar, är utslag som beror på inflammerade talgkörtlar. Akne är vanligt och helt ofarligt. Ofta får man akne i ansiktet, på bröstet och på ryggen, där du har flest talgkörtlar. Anledningarna till att man får akneutbrott är många, och det är svårt att sätta fingret på varför just du fått det. Vi har listat de vanligaste orsakerna och produkttips för att göra utbrotten mildare.

Probiotisk hudvård - framtidens skönhet

Vad innebär mikroflora och probiotika inom hudvård? Varför är det så bra för huden? Vi reder ut begreppen och tipsar om varumärket som har satt probiotikan på kartan!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: fjKQAq (motverkar spam)