SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Vilken ögoncreme passar mig?

Svårt att veta vilken ögonprodukt som passar dig? Här tipsar vi om olika ögoncremer som gör under för ögonen!


För dig som vill reducera fina linjer och rynkor

Ögonprodukter som innehåller retinol gör under för fina linjer och rynkor. Däremot kan det upplevas som ganska aktivt på huden om man är ovan, så det är viktigt att vänja sig. Studier har påvisat att C-vitamin, peptider och retinol ökar produktionen av kollagen, vilket är avgörande för att huden ska ha kvar sin ungdomliga lyster.

Förslag på produkter:

Mesoestetic Collagen 360 Eye ContourMedik8 C-Tetra Eye och Elixir Cosmeceuticals Retinext Eye Contour Cream



Motverka mörka ringar under ögonen

Mörka ringar under ögonen är vanligt återkommande, oftast beror det på sömnbrist men även gener, överdriven solexponering och ålder spelar in.
C-vitamin kan hjälpa huden att ljusa upp mörka partier på sikt.

Förslag på produkter:

Dermalogica Intensive Eye Repair, Mesoestetic Energy C Eye Contour och Decléor Eye Cream Jasmine Anti- Dark Circle

Slipp påsar under ögonen

Påsar under ögonen uppstår när man samlar på sig vätska under ögonen. Vissa studier visar att koffein kan hjälpa cirkulationen, och att kalla temperaturer kan minska svullnaden. Av denna anledning är det många som lägger sin creme eller mask i kylen innan användning.

Förslag på produkter:

Carita Ideal Hydratation Lagoon Eye Care , Biodroga Perfect Age Formula Recontouring Eye Care och Filorga Optim-Eyes

Mot torr hud

Förutom att huden runt ögonen är ömtålig behöver den dessutom mycket återfuktning. För bästa effekt kan man använda en creme som kombinerar återfuktning och anti-age ingredienser. Ceramid och hyaluronsyra är ypperliga fuktighetsgivare som hjälper till att förhindra vattenförlust i huden och förbättra elasticiteten.

Förslag på produkter:

Verso Nourishing Experience Kit , Grown Alchemist Hydra Repair Eye Balm 
och Babor Skinovage Moisturizing Eye Cream

Mot känslig hud


Upplever du att du har en känslig hud kan det vara bra med en ögoncreme som är extra skonsam.

Förslag på produkter: Esse Sensitive Eye CreamExuviance Hydrating Eye Complex och Biodroga MD Hyper Sensitive Hypoallergen Eye & Lip Care

För snabba resultat i ett kick

Den känsliga, tunna huden runt ögonen avslöjar snabbt sömnlösa nätter och om man slarvat med vätskan. En ögonmask kan dämpa svullnad, plumpa ut torrhetslinjer och minska mörka skuggor på bara några minuter.
Använd dem vid behov, när ögonpartiet behöver en snabb uppfräschning eller vi vill se extra pigga ut. Maskerna ger snabbt en quickfix och kan ses som ett komplement till ett bra ögonserum och/eller ögoncreme.

Här finner du vårt urval av ögonmasker. 

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Vilken ögoncreme passar mig?
Vilken solskyddsprodukt passar min hudtyp?

Precis som man väljer en ansiktskräm efter sin hudtyp så kan man även skräddarsy sitt val av solskyddsfaktor. Det finns olika typer beroende på vad man ska göra för aktivitet, om man svettas mycket eller om man ska bada. Vi berättar mer ingående om de olika varianterna, häng med!

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: qgVeu3 (motverkar spam)