SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Höstens hjältar - ingredienserna att satsa på

Likt vädret utanför skiftar så ändrar sig också vår hud när hösten kommer intågande. Plötsligt kanske du märker att produkter du alltid använt inte ger den effekt du önskar och att huden känns torr och stram. Hudoteket kommer till undsättning - vi har listat höstens hjältar som kommer lämna din hud fräsch, förnyad och i toppskick!Retinol och A-vitamin, hjältarna som suddar bort ålderstecken


A-vitamin är en sann hjälte för huden då den innehåller näringsämnen som huden verkligen behöver. Upplever men en hud som är torr, grov eller som läker långsamt så är det oftast ett tydligt tecken på att den behöver mer vitamin A.
Retinoider, en form av A-vitamin, har använts för att behandla hudtillstånd och UV-skador i årtionden. Denna ingrediens är särskilt effektiv på grund av dess lilla molekylstruktur, vilket ger den möjlighet att tränga djupt ned i huden.
Om du upplever fina linjer, rynkor och ojämn hudton kan du överväga att lägga till retinol i din hudvårdsrutin.

Retinol brukar användas från att man börjar närma sig 30+ då huden kanske börjar få en antydan av fina linjer och rynkor, men du kan börja använda retinoler vid yngre ålder om man önskar. Det viktiga är att man vänjer in huden och börjar i liten skala så att huden vänjer sig. En yngre hud kanske inte ser effekterna lika snabbt som äldre hud eftersom de har av naturliga skäl färre ålderstecken, men att använda det i förebyggande syfte gör verkan. Retinol förbättrar kollagenproduktionen för att förhindra bildning av framtida linjer och rynkor. För bästa effekt bör du kombinera med en hög SPF och C-vitamin på morgonen så kan du njuta av en fantastisk hud.

Hur applicerar jag retinol?


Retinolprodukter används främst på natten, eftersom solljus kan minska dess effekt. Det finns inga specifika ingredienser som du bör undvika när du använder retinoler, men försök att bara använda en produkt med A-vitamin i din hudvårdsrutin, då det annars kan bli för mycket av det goda.

Produktförslag med vitmin A och Retinol:

Natura Bissé Essential Shock Intense Retinol Fluid, Beauté Pacifique Clinical Super3 Booster


Niacinamid som skyddar dig mot miljöskador


Niacinamid är en form av vitamin B som är känd för sin lugnande och läkande funktion. Niacinamid ökar produktionen av ceramider, som är en viktig del av hudens barriär som skyddar mot yttre påfrestningar. På så sätt håller Niacinamid hudens barriärfunktion i bättre skick, vilket minskar risken för att reagera på angrepp utifrån. Därför minskar rödhet och inflammationer i huden som är orsakade av yttre påverkan. Denna hjälte har även en uppljusande effekt på hyn, minskar tecken på åldrande och förstorade porer.

Vem kan använda Niacinamid? Låt inte det krångliga ordet skrämma dig – nästan alla kan använda denna ingrediens! Personer med orenheter och akne, rosacea, fina linjer, stora porer, pigmenteringar och känslighet är de som kommer märka störst effekt av produkterna.


Här finner du Niacinamid:

Murad Environmental Shield Rapid Age Spot Correcting Serum, Exuviance OptiLight Brightening Serum


Upplev en ljusare och jämnare hud


C-vitamin skapar en ljusare hud och jämnar ut hudtonen samtidigt som den minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor. När du lägger till din dagliga rutin ger C-vitamin en rad fördelar, från kvällen ut din hudton, skyddande huden från synliga effekter av föroreningar, förbättrar vätska väsentligt och hålla huden ser yngre, längre! Vitaminet minimerar även pigmenteringar som kanske uppstått på grund av sommarens strålande sol.
Forskning har visat att så små doser som 0,6% ger antioxidantiska och anti-aging fördelar för huden. När det läggs till i din dagliga rutin erbjuder C-vitamin ett antal fördelar, skyddar huden mot förorening, förbättrar återfuktningen och bevarar huden.


C-vitamin produkter:

Dermaceutic C25 Cream, Mesoestetic energy C complex


Antioxidanter


Fria radikaler spelar en dubbel roll i vår kropp som kan vara både fördelaktigt och skadligt. Vår kropp skapar medvetet fria radikaler för att neutralisera virus och bakterier. Skapas det däremot för mycket så påverkar det DNA, lipider och proteiner som i sin tur kan utlösa sjukdomar, förtida åldrande i huden och rynkor. När en överbelastning av fria radikaler finns i vårt system, orsakar det oxidativ stress.
Miljöfaktorer som strålning från solen, föroreningar, strålning, cigarettrök och andra giftiga kemikalier är också kända för att utlösa bildandet av fria radikaler. Lyckligtvis har studier visat att införandet av antioxidanter i din hudvård kan hjälpa din hud att bekämpa skador på fria radikaler och återhämta sig från oxidativ stress!


Här hittar du antioxidanter:

Verso Antioxidant Booster, Medik8 Firewall Mineral Antioxidant Serum


Andra ingredienser som gör stora hjältedåd är såklart syror - det kan du läsa mer om här.
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Höstens hjältar - ingredienserna att satsa på
Gör dig redo för sommaren - här är våra tips

Är du redo inför sommaren? Äntligen är solen och värmen här - och dagarna kommer högst troligen spenderas med strandhäng och grillmys. Oavsett hur din sommar och semester kommer att se ut finns det några saker som är bra att tänka på. Här kommer därför fyra sommartips till dig. Enjoy!

Olaplex - allt du behöver veta om varumärket

Olaplex är den erkända mirakelprodukten som stärker och reparerar håret. Men Olaplex är inte bara namnet på ett av världens mest omtalade hudvårdsmärken, nej, det är också den patenterade molekylen i produkterna som reparerar och länkar ihop hårets svavelbindningar.⁠ Hur fungerar det egentligen? Och vem passar det? Här hittar du svaret på de vanligaste frågorna vi får om Olaplex.

7 tips till perfekt sommarhår

Sommaren är snart här och det är helt fantastiskt! Men någonstans mellan grillkvällar, sol och bad är det lätt att glömma att vårda sitt hår. Här kommer därför sju tips på hur du kan boosta ditt hår lite extra till sommaren, och låta svallet glänsa framöver!

Guide: Ge din hud maximalt med fukt

Fukt, fukt och återigen fukt! Oavsett om du är ung eller gammal, kvinna eller man - ja, alla behöver vi fukt. Här kommer vi att ge dig tipsen för hur du ger huden en riktig fuktboost. Säg hejdå till en fuktfattig hud, nu kör vi!

Cityskydd - ett perfekt UV-skydd till vardags

Miljöföroreningar kan göra mycket skada, inte bara på vår planet utan också på vår hud och vårt välmående. Dessa partiklar svävar runt i storstäder, landsbygden och även i hemmet.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: W5fERc (motverkar spam)