SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Höstens hjältar - ingredienserna att satsa på

Likt vädret utanför skiftar så ändrar sig också vår hud när hösten kommer intågande. Plötsligt kanske du märker att produkter du alltid använt inte ger den effekt du önskar och att huden känns torr och stram. Hudoteket kommer till undsättning - vi har listat höstens hjältar som kommer lämna din hud fräsch, förnyad och i toppskick!Retinol och A-vitamin, hjältarna som suddar bort ålderstecken


A-vitamin är en sann hjälte för huden då den innehåller näringsämnen som huden verkligen behöver. Upplever men en hud som är torr, grov eller som läker långsamt så är det oftast ett tydligt tecken på att den behöver mer vitamin A.
Retinoider, en form av A-vitamin, har använts för att behandla hudtillstånd och UV-skador i årtionden. Denna ingrediens är särskilt effektiv på grund av dess lilla molekylstruktur, vilket ger den möjlighet att tränga djupt ned i huden.
Om du upplever fina linjer, rynkor och ojämn hudton kan du överväga att lägga till retinol i din hudvårdsrutin.

Retinol brukar användas från att man börjar närma sig 30+ då huden kanske börjar få en antydan av fina linjer och rynkor, men du kan börja använda retinoler vid yngre ålder om man önskar. Det viktiga är att man vänjer in huden och börjar i liten skala så att huden vänjer sig. En yngre hud kanske inte ser effekterna lika snabbt som äldre hud eftersom de har av naturliga skäl färre ålderstecken, men att använda det i förebyggande syfte gör verkan. Retinol förbättrar kollagenproduktionen för att förhindra bildning av framtida linjer och rynkor. För bästa effekt bör du kombinera med en hög SPF och C-vitamin på morgonen så kan du njuta av en fantastisk hud.

Hur applicerar jag retinol?


Retinolprodukter används främst på natten, eftersom solljus kan minska dess effekt. Det finns inga specifika ingredienser som du bör undvika när du använder retinoler, men försök att bara använda en produkt med A-vitamin i din hudvårdsrutin, då det annars kan bli för mycket av det goda.

Produktförslag med vitmin A och Retinol:

Natura Bissé Essential Shock Intense Retinol Fluid, Beauté Pacifique Clinical Super3 Booster


Niacinamid som skyddar dig mot miljöskador


Niacinamid är en form av vitamin B som är känd för sin lugnande och läkande funktion. Niacinamid ökar produktionen av ceramider, som är en viktig del av hudens barriär som skyddar mot yttre påfrestningar. På så sätt håller Niacinamid hudens barriärfunktion i bättre skick, vilket minskar risken för att reagera på angrepp utifrån. Därför minskar rödhet och inflammationer i huden som är orsakade av yttre påverkan. Denna hjälte har även en uppljusande effekt på hyn, minskar tecken på åldrande och förstorade porer.

Vem kan använda Niacinamid? Låt inte det krångliga ordet skrämma dig – nästan alla kan använda denna ingrediens! Personer med orenheter och akne, rosacea, fina linjer, stora porer, pigmenteringar och känslighet är de som kommer märka störst effekt av produkterna.


Här finner du Niacinamid:

Murad Environmental Shield Rapid Age Spot Correcting Serum, Exuviance OptiLight Brightening Serum


Upplev en ljusare och jämnare hud


C-vitamin skapar en ljusare hud och jämnar ut hudtonen samtidigt som den minskar uppkomsten av fina linjer och rynkor. När du lägger till din dagliga rutin ger C-vitamin en rad fördelar, från kvällen ut din hudton, skyddande huden från synliga effekter av föroreningar, förbättrar vätska väsentligt och hålla huden ser yngre, längre! Vitaminet minimerar även pigmenteringar som kanske uppstått på grund av sommarens strålande sol.
Forskning har visat att så små doser som 0,6% ger antioxidantiska och anti-aging fördelar för huden. När det läggs till i din dagliga rutin erbjuder C-vitamin ett antal fördelar, skyddar huden mot förorening, förbättrar återfuktningen och bevarar huden.


C-vitamin produkter:

Dermaceutic C25 Cream, Mesoestetic energy C complex


Antioxidanter


Fria radikaler spelar en dubbel roll i vår kropp som kan vara både fördelaktigt och skadligt. Vår kropp skapar medvetet fria radikaler för att neutralisera virus och bakterier. Skapas det däremot för mycket så påverkar det DNA, lipider och proteiner som i sin tur kan utlösa sjukdomar, förtida åldrande i huden och rynkor. När en överbelastning av fria radikaler finns i vårt system, orsakar det oxidativ stress.
Miljöfaktorer som strålning från solen, föroreningar, strålning, cigarettrök och andra giftiga kemikalier är också kända för att utlösa bildandet av fria radikaler. Lyckligtvis har studier visat att införandet av antioxidanter i din hudvård kan hjälpa din hud att bekämpa skador på fria radikaler och återhämta sig från oxidativ stress!


Här hittar du antioxidanter:

Verso Antioxidant Booster, Medik8 Firewall Mineral Antioxidant Serum


Andra ingredienser som gör stora hjältedåd är såklart syror - det kan du läsa mer om här.
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Höstens hjältar - ingredienserna att satsa på
Cleanformance - ny hudvårdsserie från Babor

Babor lanserar en ny serie med clean beauty i fokus. Produkterna är veganska och lämnar ett rent resultat på både hud och miljö. Nedan presenterar vi de nya produkterna och tanken bakom hudvårdsserien Cleanformance.

Nya Exuviance - ett märke blir två

Populära Exuviance gör våren 2020 en spännande relansering av sitt varumärke. I samband med det uppdateras sortimentet och såväl salong som webshop kommer få ta del av spännande nyheter. Här kan du läsa mer om denna storsatsning.

Soligare tider: komplettera hudvårdsrutinen med C-vitaminserum

Det är allmänt känt att C-vitamin är bra för hälsan, men vitaminet gör även underverk för huden. Det stärker hudens barriär och skyddar mot fria radikaler och solskador. Samtidigt stimulerar C-vitaminet kollagenproduktionen vilket ger en mer elastisk och slät struktur. Huden får även en jämnare hudton och en fin lyster.

Lindrande produkter under pollensäsongen

Under den långa, mörka vintern hinner vi nästan glömma bort dess existens, men när våren stundar och träden börjar bli gröna kommer den som ett brev på posten - pollenallergin. Svullna och irriterade ögon, en rinnande näsa och nysningar blir vardagen för allergiker och som en följd av det kan hyn bli känslig och irriterad. Många upplever att huden rodnar, kliar och lätt blir torr. Nedan har vi samlat våra bästa tips för att ta hand om huden lite extra i pollentider!

Vinnarna i Swedish Beauty Awards

Håll i er "beautyjunkies"! Vi har ett resultat. Vinnarna i årets upplaga av Swedish Beauty Awards har äntligen korats. De vinnande produkterna är de som utmärkt sig mest under året som gått (2019). Vi visar stolt upp vinnarna du hittar hos oss på Hudoteket.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: hRcpdQ (motverkar spam)