SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Polera porerna - så blir dina pormaskar ett minne blott

Pormaskar är ett av de vanligaste hudproblemen som drabbar de flesta någon gång och kan vara både envisa och ett irriterande inslag på vägen mot en flawless hud. Ibland kan de kännas omöjliga att bli av med, men det går faktiskt att eliminera dem - här ger vi dig våra bästa tips på hur. Men först och främst vill vi reda ut vad det är för något, vad som orsakar dem och skillnaden mellan olika typer av pormaskar. Häng med!



Olika typer av pormasker och varför vi får dem


Hudens egen återfuktning sker genom att talg bildas i talgkörtlar, som därefter förs ut mot hudytan via utförsgångar – porer. Om poren tilltäpps av talg och gamla hudceller bildas en komedon (pormask). Om den är i kontakt med den omgivande luften oxiderar det yttersta lagret och blir mörkare, detta kallas för en öppen komedon, eller blackhead, som ofta ser ut som en liten svart prick. Om komedonen är stängd kallas det istället whitehead, och ser ofta ut som en liten vit prick. Om du har mycket pormaskar kan bero på många olika orsaker. Det kan vara genetiskt men kan också bero på att du använder fel produkter.

Ska jag klämma mina pormaskar?


Du bör undvika att försöka ge dig på pormaskar genom att klämma med fingrarna. Dels eftersom det kan leda till en inflammation, alltså en finne, samt att det kan bli ett ärr i huden. Så sluta kläm och följ istället våra fyra enkla tips här nedan.

Gör en portämning


En portömning är det mest effektiva sättet att bli kvitt pormaskar. Våra hudterapeuter värmer då upp huden, rengör din hy på djupet och exfolierar. Detta löser upp tilltäppta porer och avlägsnar döda hudceller. Behandlingen avslutas med en återfuktande ansiktskräm som balanserar din hud. Hudterapeuterna ger dig även tips och råd på hur du ska vidarebehandla huden för att hålla pormaskerna borta. Du är varmt välkommen hos oss att göra den ansiktsbehandlingen

Exfoliera är A och O


Vi säger bara: peeling! Att jobba på djupet är ett måste i hudvårdsrutinen om du vill behandla tilltäpptheter och pormaskar. BHA (salicylsyra) löser upp talg som fastnat i porerna och eliminerar därmed pormasken. Att använda en exfoliering innan ditt serum kan därför förfina porerna och samtidigt svepa bort trötta hudceller.

Tips på peelings 

Medik8 Pore Refining Scrub 

Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish

Peeling som är framtagen för att ge djuprengöring av porerna och atörra den naturliga exfolieringen. Trippelverkande peeling some exfolierar kemiskt med AHA-syra, mekaniskt med mikrokristaller och enzymatiskt med enzymer från papaya. 

Fukt, fukt, fukt


Ett steg som ofta faller mellan stolarna när vi pratar tilltäpptheter, det är lätt att tro att huden måste torkas ut för att pormasken ska försvinna. Tänk om! Fukt underlättar för porerna att dra ihop sig, men förhindrar även att torra hudceller fastnar i poröppningen.

Tips på fuktgivande produkter 

SkinCeuticals Hydrating B5

Esse Deep Moisturiser 

Fukthgivande serum som är berikat med B5-vitamin och hyaluronsyra. Smidigt sätt att tillföra extra näring och fukt till din hud. Ansiktscreme som hjälper dig att återfukta din hud, samtidigt som den verkar för att bibehålla hudens balans.  


Unna dig en lermask


Att regelbundet lägga en lermask med fokus på att exfoliera är ett smart drag för att bli av med pormaskar, dessa masker avlägsnar nämligen döda hudceller och drar ut orenheter.

Tips på lermasker 

Peter Thomas Roth Irish Moor Mud Purifying Black Mask

Beauté Pacifique Deep Pore Cleansing Mask


Här är lermasken som både tar bort orenheter och ger fukt till din hud, hur bra låter inte det? 
En favorit! Lermask med porsammandragande egenskaper som effektivt suger upp överflödigt fett i huden. 


Poreless med primer


Förstorade porer blir mindre synliga med en primer som slätar ut. Genom att jämna ut hudytan med primer kan du rädda stora porers synlighet. En primer hjälper till att ”blurra” huden och ger därmed intrycket av en jämnare hud.

Tips på primers 

PÜR Correcting Primer Prep & Perfect

Peter Thomas Roth 24¤ Gold Prism Highlightning Cream 

Sammandragande och hudkorrigerande primer som jämnar ut hudtonen, suddar bort fina linjer och ger en klar hud. Ger en illusion av en felfri, strålande, jämnare och friskare hud. Den verkar även utjämnande och färgkorrigerande. 
Läs mer om:

Pormaskar akne

Visa kommentarer
Produkterna till: Polera porerna - så blir dina pormaskar ett minne blott
Vilken solskyddsprodukt passar min hudtyp?

Precis som man väljer en ansiktskräm efter sin hudtyp så kan man även skräddarsy sitt val av solskyddsfaktor. Det finns olika typer beroende på vad man ska göra för aktivitet, om man svettas mycket eller om man ska bada. Vi berättar mer ingående om de olika varianterna, häng med!

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 46kzXz (motverkar spam)