SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Våra bästa tips mot torra händer

Det finns ingen kroppsdel vi använder så mycket som våra händer. De är ständigt i farten och sällan täckta vilket gör att de utsätts för mycket påverkan utifrån, så som kyla, värme, ständig handtvätt, föroreningar och smuts. Detta i sin tur bidrar till att hudens barriär förstörs och torkar ut. När torra händer väl blivit ett faktum och huden blivit känslig och irriterad kan det vara svårt att bli av med torrheten. Men det går! Är du redo för lena, fina och mjuka händer? Vi ger dig råden för att förebygga och få bukt med besvären.


Varför drabbas man av torra händer?

Orsakerna är flera men de vanligaste anledningarna till att händerna torkar ut är:

Torr luft
Den sortens luft i princip tömmer din hud på fukt. Men även inomhus kan luften vara torr och skadlig för huden.

Överdriven rengöring
Att tvätta sig med tvål flera gånger om dagen kan skada huden. Starka tvålar innehåller aggressiva tensider. De är till för att lösa fett och smuts, men därmed kan de även lösa upp hudens skyddsbarriär.

Hett vatten
Hudens värsta fiende. Hur märkligt det än låter så är det vatten, framförallt hett -som torkar ut huden allra mest. Så tvätta alltid händerna med ljummet vatten istället.

Åldrande
Talgkörtlarna blir färre med åren -därför blir det svårare att bevara fukten i huden. Samtidigt sjunker även hudens normala halter av fuktsubstanser.


Fem tecken på att dina händer behöver kärlek

Den torra huden är kort och gott fattig på fukt som ska finnas i huden. Den skyddande fetthinnan kan även ha tunnats ut vilket bidrar till att fukten lättare dunstar bort. Konsekvenserna blir att huden kan:

  • Kännas ömtålig och irriterad
  • Bli rödflammig och få sprickor
  • Fjälla
  • Drabbas av klåda eller utslag
  • Kännas oelastisk

Våra bästa tips mot torra händer


Tvätta med mild tvål
Vill man få bukt på problemet bör man först titta på vad man tvättar händerna med. Undvik tvålar som innehåller starka ämnen och välj istället en vårdande, mild produkt som lugnar hudirritationer.

Återfuktande handcreme 
Smörj in ofta och med jämna mellanrum, flera gånger per dag för bästa resultat. Och alltid efter varje kontakt med vatten. Om du känner att dina händer börjar bli torra ska du smörja in direkt. Då minskar du risken att besvären blir värre och mer svårläkta.

Här finner du hela vårt utbud av handcremer


Unna händerna en peeling
Precis som för huden i övrigt hjälper du händerna om du peelar dem regelbundet. Då försvinner döda hudceller vilket i sin tur gör att fukt och näring lättare kan gå ner under ytan och göra nytta under en längre tid.

Plusmenyn för händerna
En riktig intensivkur för torra händer får du med en handmask. Handskarna är indränkta med återfuktande, lugnande och vitaliserade ingredienser som gör de torraste händer mjuka och fina. För extra boost rekommenderar vi även att man använder en handolja som inte bara gör dina händer lena och smidiga, utan som också vårdar naglar och nagelband. En olja kan du använda dagligen och gärna innan du applicerar handcreme. 


Hands On These


Så vilken handcreme blir din favorit? Nedan har vi lyft våra händers favoriter.
Visa kommentarer
Skönhet från USA - more is more!

More is more och the bigger the better; två uttryck som generaliserar USA. Det är dock ingen hemlighet att USA historiskt sett inte varit den primära ledaren i skönhetsindustrin, där istället Europa och Asien legat i framkant. Men kanske har hamburgarens hemland, där drömmar uppfylls och Hollywoodkändisar lever lyxliv, fått sig ett uppsving?

Skönhet på franska

Mode, baguetter och ett vackert språk. Listan kan göras lång på ord som dyker upp i huvudet när vi säger "Frankrike". Modetermerna Chic och Stylish avspeglar sig även i den franska skönheten, som handlar mycket om att det eleganta möter det avslappnande och naturliga.  

Italiensk skönhet - människa och miljö i fokus

"Ciao Bella!" eller "Hej, vackra du!" som det heter på svenska, är en klassisk italiensk fras som du förmodligen har hört. Kanske tänker du på pasta, röda viner och romantik när du hör ordet Italien? Vi på Hudoteket tänker på hud- och hårvård och det vackra i det lilla!

Hur hittar man rätt solskydd för barn?

Barn älskar att leka ute i solen och på stranden under sommarens soliga månader. Men vi blir också mer och mer medvetna om hur farliga solens strålar är och deras ökade intensitet, och detta gäller i synnerhet för barn. Vi förklarar nedan hur du ska tänka när du väljer solskydd till dina barn.

Syror och retinol i solen

Vi är allt fler som upptäckt fördelarna med att använda produkter med syror och aktiva ämnen i sin dagliga hudvårdsrutin och vilken skillnad de faktiskt gör för vår hud. Men hur ska vi tänka nu när solen tittar fram? Kan vi fortsätta använda våra produkter med syror eller bör vi fundera en extra gång?

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: TEUUvZ (motverkar spam)