SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Italiensk skönhet - människa och miljö i fokus

"Ciao Bella!" eller "Hej, vackra du!" som det heter på svenska, är en klassisk italiensk fras som du förmodligen har hört. Kanske tänker du på pasta, röda viner och romantik när du hör ordet Italien? Vi på Hudoteket tänker på hud- och hårvård och det vackra i det lilla!Italien är bra på mycket och skönhetskategorin är inget undantag. Flera av våra storsäljande varumärken kommer nämligen just från detta land. Italiensk hud- och hårvård kännetecknas av naturliga och närodlade ingredienser, stort miljötänk och en känsla för kvalitet. Vi på Hudoteket erbjuder flera italienska skönhetsmärken och i utbudet finns något för alla! Låt oss presentera ett urval av dem här:

Davines Group

Det går inte att prata om italiensk skönhet utan att nämna Davines Group. Davines Group grundades i Parma, Italien 1983 av familjen Bollati. De startade som ett forskningslaboratorium och producerade avancerade hårvårdsprodukter för välkända kosmetikföretag världen över. Varumärket Davines skapades efter 10 år och såldes exklusivt för salonger till en början. Spamärket Comfort Zone grundades 1996 och 2018 lanserades Skin Regimen.

Davines Group lägger stor vikt vid hållbarhet och miljötänket är något som genomsyrar hela företaget. Alla deras produkter utvecklas och produceras i Parma, i en anläggning som använder 100% energi från förnyelsebara källor. Davines Group deltar även i flera projekt som arbetar för en mer hållbar planet. Bland annat återplanterar de träd, skänker 1% av varje köp på deras hemsida till välgörenhet för planeten och kompenserar för sina koldioxidutsläpp.


Davines 


Tillsammans med avancerad forskning förenar Davines naturliga råvaror av högsta kvalitet och går under mottot “Sustainable Beauty”. Davines är det moderna hårvårdsmärket med en hållbar profil och resultatet innebär produkter som är både effektiva och skonsamma mot naturen och våra kroppar. De kombinerar sin kompetens med natur och vetenskap, människa och själ samt innehåll och stil.

Visste du: Att på många av Davines förpackningar står det vilken gård ingrediensen är odlad på? 

Comfort Zone 


Comfort Zone erbjuder effektiva produkter av god kvalitet och har blivit ett framgångsrikt internationellt spamärke. Deras bakgrund inom vetenskapen kombineras med passionen för konst, design och filosofi och utvecklar varumärket framåt. Produkterna vårdar inte bara huden och kroppen, utan även sinnet och välbefinnandet. De lägger stor vikt på ingredienser och att skapa konkreta lösningar och hudvård som ger tydliga resultat.

Skin Regimen 


Skin Regimen är det senaste tillskottet i Davines- familjen och erbjuder avancerad, vegansk hudvård. Produkterna är växtbaserade och anpassade för en stressad hud som utsatts för stadsluft och livsstilsrelaterat åldrande. Varje produkt i Skin Regimens sortiment är berikat med ett exklusivt Longevity Complex
™. Complexet består av ekologiskt extrakt från superbär och karinoson, som motverkar stress och faktorer som påskyndar åldrande.


Bioline Jatò


Vi på Hudoteket har sålt Bioline sedan start och är bland de första återförsäljarna av Bioline i Sverige. Grundaren bakom varumärket heter hudterapeuten Clara Corradini som då drev en hudterapetuskola. Varumärket erbjuder hudvård av hög kvalitet med visionen om att skapa framtidens hudvård för just dig. Bioline kombinerar det senaste inom vetenskap med det bästa naturliga från naturen.

Fun fact: Bioline heter numera Bioline Jatò där ”Ja” står för Jacobo och ”Tò” står för Tòmaso. Detta är namnen på hennes söner, som också har en stor del i företaget.När Hudoteket fick äran att träffa Clara frågade vi henne: ”Vilken produkt eller serie är du mest stolt över?”. Hon svarade:

”Prima Luce, helt klart. Den innehåller milda men effektiva syror som även passar den känsliga huden. Och alla behöver exfoliering, så jag rekommenderar de flesta att använda Prima Luce-serien i kombination med andra produkter för att de aktiva ingredienserna från exempelvis en anti-age creme ska penetrera djupare ned.”  

Läs hela intervjun med Clara här

Bioearth 


Ja, precis som namnet Bioearth indikerar är det här en hudvårdsserie som tar väl hand om både huden och jorden genom att erbjuda ekologiska och naturliga produkter. Bioearth grundades 1996 i de vackra parmabergen då Sabrina och Paolo i Fornovo di Taro började producera naturliga produkter och kosttillskott.

Idag tas produkterna fram genom samarbeten med läkare, universitet och forskningslaboratorier - och är alltid cruelty free och certifierade med CCPB, ICEA och AIAB.  

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Italiensk skönhet - människa och miljö i fokus
Gör dig redo för sommaren - här är våra tips

Är du redo inför sommaren? Äntligen är solen och värmen här - och dagarna kommer högst troligen spenderas med strandhäng och grillmys. Oavsett hur din sommar och semester kommer att se ut finns det några saker som är bra att tänka på. Här kommer därför fyra sommartips till dig. Enjoy!

Olaplex - allt du behöver veta om varumärket

Olaplex är den erkända mirakelprodukten som stärker och reparerar håret. Men Olaplex är inte bara namnet på ett av världens mest omtalade hudvårdsmärken, nej, det är också den patenterade molekylen i produkterna som reparerar och länkar ihop hårets svavelbindningar.⁠ Hur fungerar det egentligen? Och vem passar det? Här hittar du svaret på de vanligaste frågorna vi får om Olaplex.

7 tips till perfekt sommarhår

Sommaren är snart här och det är helt fantastiskt! Men någonstans mellan grillkvällar, sol och bad är det lätt att glömma att vårda sitt hår. Här kommer därför sju tips på hur du kan boosta ditt hår lite extra till sommaren, och låta svallet glänsa framöver!

Guide: Ge din hud maximalt med fukt

Fukt, fukt och återigen fukt! Oavsett om du är ung eller gammal, kvinna eller man - ja, alla behöver vi fukt. Här kommer vi att ge dig tipsen för hur du ger huden en riktig fuktboost. Säg hejdå till en fuktfattig hud, nu kör vi!

Cityskydd - ett perfekt UV-skydd till vardags

Miljöföroreningar kan göra mycket skada, inte bara på vår planet utan också på vår hud och vårt välmående. Dessa partiklar svävar runt i storstäder, landsbygden och även i hemmet.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: j8XCHp (motverkar spam)