SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Italiensk skönhet - människa och miljö i fokus

"Ciao Bella!" eller "Hej, vackra du!" som det heter på svenska, är en klassisk italiensk fras som du förmodligen har hört. Kanske tänker du på pasta, röda viner och romantik när du hör ordet Italien? Vi på Hudoteket tänker på hud- och hårvård och det vackra i det lilla!



Italien är bra på mycket och skönhetskategorin är inget undantag. Flera av våra storsäljande varumärken kommer nämligen just från detta land. Italiensk hud- och hårvård kännetecknas av naturliga och närodlade ingredienser, stort miljötänk och en känsla för kvalitet. Vi på Hudoteket erbjuder flera italienska skönhetsmärken och i utbudet finns något för alla! Låt oss presentera ett urval av dem här:

Davines Group

Det går inte att prata om italiensk skönhet utan att nämna Davines Group. Davines Group grundades i Parma, Italien 1983 av familjen Bollati. De startade som ett forskningslaboratorium och producerade avancerade hårvårdsprodukter för välkända kosmetikföretag världen över. Varumärket Davines skapades efter 10 år och såldes exklusivt för salonger till en början. Spamärket Comfort Zone grundades 1996 och 2018 lanserades Skin Regimen.

Davines Group lägger stor vikt vid hållbarhet och miljötänket är något som genomsyrar hela företaget. Alla deras produkter utvecklas och produceras i Parma, i en anläggning som använder 100% energi från förnyelsebara källor. Davines Group deltar även i flera projekt som arbetar för en mer hållbar planet. Bland annat återplanterar de träd, skänker 1% av varje köp på deras hemsida till välgörenhet för planeten och kompenserar för sina koldioxidutsläpp.


Davines 


Tillsammans med avancerad forskning förenar Davines naturliga råvaror av högsta kvalitet och går under mottot “Sustainable Beauty”. Davines är det moderna hårvårdsmärket med en hållbar profil och resultatet innebär produkter som är både effektiva och skonsamma mot naturen och våra kroppar. De kombinerar sin kompetens med natur och vetenskap, människa och själ samt innehåll och stil.

Visste du: Att på många av Davines förpackningar står det vilken gård ingrediensen är odlad på? 

Comfort Zone 


Comfort Zone erbjuder effektiva produkter av god kvalitet och har blivit ett framgångsrikt internationellt spamärke. Deras bakgrund inom vetenskapen kombineras med passionen för konst, design och filosofi och utvecklar varumärket framåt. Produkterna vårdar inte bara huden och kroppen, utan även sinnet och välbefinnandet. De lägger stor vikt på ingredienser och att skapa konkreta lösningar och hudvård som ger tydliga resultat.

Skin Regimen 


Skin Regimen är det senaste tillskottet i Davines- familjen och erbjuder avancerad, vegansk hudvård. Produkterna är växtbaserade och anpassade för en stressad hud som utsatts för stadsluft och livsstilsrelaterat åldrande. Varje produkt i Skin Regimens sortiment är berikat med ett exklusivt Longevity Complex
™. Complexet består av ekologiskt extrakt från superbär och karinoson, som motverkar stress och faktorer som påskyndar åldrande.


Bioline Jatò


Vi på Hudoteket har sålt Bioline sedan start och är bland de första återförsäljarna av Bioline i Sverige. Grundaren bakom varumärket heter hudterapeuten Clara Corradini som då drev en hudterapetuskola. Varumärket erbjuder hudvård av hög kvalitet med visionen om att skapa framtidens hudvård för just dig. Bioline kombinerar det senaste inom vetenskap med det bästa naturliga från naturen.

Fun fact: Bioline heter numera Bioline Jatò där ”Ja” står för Jacobo och ”Tò” står för Tòmaso. Detta är namnen på hennes söner, som också har en stor del i företaget.



När Hudoteket fick äran att träffa Clara frågade vi henne: ”Vilken produkt eller serie är du mest stolt över?”. Hon svarade:

”Prima Luce, helt klart. Den innehåller milda men effektiva syror som även passar den känsliga huden. Och alla behöver exfoliering, så jag rekommenderar de flesta att använda Prima Luce-serien i kombination med andra produkter för att de aktiva ingredienserna från exempelvis en anti-age creme ska penetrera djupare ned.”  

Läs hela intervjun med Clara här

Bioearth 


Ja, precis som namnet Bioearth indikerar är det här en hudvårdsserie som tar väl hand om både huden och jorden genom att erbjuda ekologiska och naturliga produkter. Bioearth grundades 1996 i de vackra parmabergen då Sabrina och Paolo i Fornovo di Taro började producera naturliga produkter och kosttillskott.

Idag tas produkterna fram genom samarbeten med läkare, universitet och forskningslaboratorier - och är alltid cruelty free och certifierade med CCPB, ICEA och AIAB.  

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Italiensk skönhet - människa och miljö i fokus
Vilken solskyddsprodukt passar min hudtyp?

Precis som man väljer en ansiktskräm efter sin hudtyp så kan man även skräddarsy sitt val av solskyddsfaktor. Det finns olika typer beroende på vad man ska göra för aktivitet, om man svettas mycket eller om man ska bada. Vi berättar mer ingående om de olika varianterna, häng med!

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Ym7Xv9 (motverkar spam)