SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Italiensk skönhet - människa och miljö i fokus

"Ciao Bella!" eller "Hej, vackra du!" som det heter på svenska, är en klassisk italiensk fras som du förmodligen har hört. Kanske tänker du på pasta, röda viner och romantik när du hör ordet Italien? Vi på Hudoteket tänker på hud- och hårvård och det vackra i det lilla!Italien är bra på mycket och skönhetskategorin är inget undantag. Flera av våra storsäljande varumärken kommer nämligen just från detta land. Italiensk hud- och hårvård kännetecknas av naturliga och närodlade ingredienser, stort miljötänk och en känsla för kvalitet. Vi på Hudoteket erbjuder flera italienska skönhetsmärken och i utbudet finns något för alla! Låt oss presentera ett urval av dem här:

Davines Group

Det går inte att prata om italiensk skönhet utan att nämna Davines Group. Davines Group grundades i Parma, Italien 1983 av familjen Bollati. De startade som ett forskningslaboratorium och producerade avancerade hårvårdsprodukter för välkända kosmetikföretag världen över. Varumärket Davines skapades efter 10 år och såldes exklusivt för salonger till en början. Spamärket Comfort Zone grundades 1996 och 2018 lanserades Skin Regimen.

Davines Group lägger stor vikt vid hållbarhet och miljötänket är något som genomsyrar hela företaget. Alla deras produkter utvecklas och produceras i Parma, i en anläggning som använder 100% energi från förnyelsebara källor. Davines Group deltar även i flera projekt som arbetar för en mer hållbar planet. Bland annat återplanterar de träd, skänker 1% av varje köp på deras hemsida till välgörenhet för planeten och kompenserar för sina koldioxidutsläpp.Davines


Tillsammans med avancerad forskning förenar Davines naturliga råvaror av högsta kvalitet och går under mottot “Sustainable Beauty”. Davines är det moderna hårvårdsmärket med en hållbar profil och resultatet innebär produkter som är både effektiva och skonsamma mot naturen och våra kroppar. De kombinerar sin kompetens med natur och vetenskap, människa och själ samt innehåll och stil.

Visste du: Att på många av Davines förpackningar står det vilken gård ingrediensen är odlad på? 

Comfort Zone


Comfort Zone erbjuder effektiva produkter av god kvalitet och har blivit ett framgångsrikt internationellt spamärke. Deras bakgrund inom vetenskapen kombineras med passionen för konst, design och filosofi och utvecklar varumärket framåt. Produkterna vårdar inte bara huden och kroppen, utan även sinnet och välbefinnandet. De lägger stor vikt på ingredienser och att skapa konkreta lösningar och hudvård som ger tydliga resultat.

Skin Regimen


Skin Regimen är det senaste tillskottet i Davines- familjen och erbjuder avancerad, vegansk hudvård. Produkterna är växtbaserade och anpassade för en stressad hud som utsatts för stadsluft och livsstilsrelaterat åldrande. Varje produkt i Skin Regimens sortiment är berikat med ett exklusivt Longevity Complex
™. Complexet består av ekologiskt extrakt från superbär och karinoson, som motverkar stress och faktorer som påskyndar åldrande.


Bioline Jatò


Vi på Hudoteket har sålt Bioline sedan start och är bland de första återförsäljarna av Bioline i Sverige. Grundaren bakom varumärket heter hudterapeuten Clara Corradini som då drev en hudterapetuskola. Varumärket erbjuder hudvård av hög kvalitet med visionen om att skapa framtidens hudvård för just dig. Bioline kombinerar det senaste inom vetenskap med det bästa naturliga från naturen.

Fun fact: Bioline heter numera Bioline Jatò där ”Ja” står för Jacobo och ”Tò” står för Tòmaso. Detta är namnen på hennes söner, som också har en stor del i företaget.När Hudoteket fick äran att träffa Clara frågade vi henne: ”Vilken produkt eller serie är du mest stolt över?”. Hon svarade:

”Prima Luce, helt klart. Den innehåller milda men effektiva syror som även passar den känsliga huden. Och alla behöver exfoliering,
så jag rekommenderar de flesta att använda Prima Luce-serien i kombination med andra produkter för att de aktiva ingredienserna
från exempelvis en anti-age creme ska penetrera djupare ned.”  

Läs hela intervjun med Clara här

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Italiensk skönhet - människa och miljö i fokus
Skönhet på franska

Mode, baguetter och ett vackert språk. Listan kan göras lång på ord som dyker upp i huvudet när vi säger "Frankrike". Modetermerna Chic och Stylish avspeglar sig även i den franska skönheten, som handlar mycket om att det eleganta möter det avslappnande och naturliga.  

Italiensk skönhet - människa och miljö i fokus

"Ciao Bella!" eller "Hej, vackra du!" som det heter på svenska, är en klassisk italiensk fras som du förmodligen har hört. Kanske tänker du på pasta, röda viner och romantik när du hör ordet Italien? Vi på Hudoteket tänker på hud- och hårvård och det vackra i det lilla!

Hur hittar man rätt solskydd för barn?

Barn älskar att leka ute i solen och på stranden under sommarens soliga månader. Men vi blir också mer och mer medvetna om hur farliga solens strålar är och deras ökade intensitet, och detta gäller i synnerhet för barn. Vi förklarar nedan hur du ska tänka när du väljer solskydd till dina barn.

Syror och retinol i solen

Vi är allt fler som upptäckt fördelarna med att använda produkter med syror och aktiva ämnen i sin dagliga hudvårdsrutin och vilken skillnad de faktiskt gör för vår hud. Men hur ska vi tänka nu när solen tittar fram? Kan vi fortsätta använda våra produkter med syror eller bör vi fundera en extra gång?

Cleanformance - ny hudvårdsserie från Babor

Babor lanserar en ny serie med clean beauty i fokus. Produkterna är veganska och lämnar ett rent resultat på både hud och miljö. Nedan presenterar vi de nya produkterna och tanken bakom hudvårdsserien Cleanformance.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: xVQqv4 (motverkar spam)