SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.


Vad är perioral dermatit?


Perioral dermatit är en hudsjukdom som oftast drabbar kvinnor mellan 15-45 årsåldern. R
öda fläckar runt munnen och ögonen, på kinderna och på hakan är vanliga symptom för perioral dermatit. Sjukdomen kan uppkomma efter en överaktivering av huden. Det vill säga till en följd av överdriven rengöring, peeling, intensiv tvättning eller användning av starka kortisonkrämer. Även användning av mindre bra makeup och hudvård kan ge upphov till sjukdomen. Sjukdomen kan även sätta sig runt ögonen och eftersom man är extra känslig där redan från början rekommenderas ingen behandling alls. 

Symptom på perioral dermatit

  • Röda utslag eller fläckar runt munnen, på ögongen och kinderna. 
  • Fjällning 
  • Rodnad
  • Knottror 
  • Brännade eller stickande känsla 

Behandling av perioral dermatit


Det viktigaste av allt är att inte klämma, pilla eller klia på upslagen. Tillståndet kommer att förvärras! Sjukdomen går över med behandling, men det kan ta väldigt lång tid. Det är viktigt att undvika sol under behandlingen av periodal dermatit då den kan
påskynda och förvärra tillståndet. För att göra en behandling är det bra att rådfråga med en hudterapeut innan man påbörjar en behandling. Men generellt är ett råd att sluta med starka peelingar och andra starka/aktiva produkter och satsa på milda produkter.

Ett märke som har produkter speciellt anpassade för perioral dermatit är Elixir: 


  • Elixir Cosmeceuticals Sulfactil Cleanser är en mycket behandlande rengöring som rengör huden, är anitbaktriell och är förebyggande mot nya utbrott. Rengöringen har en gelé-krämkonsistens med keratolystiska och antiinfammatoriska egenskaper. 

  • Elixir Cosmeceuticals Sulfactil är en svavelcreme med 10 % svavelkoncentration som motverkar och dämpar inflammationer i huden.

Ytterligare produkter som är milda och barriärstärkande är:

  • Dermalogica UltraCalming Serum Concentrate är ett koncentrerat serum som stärker hudbarriären, är rodnadshämmande och bygger upp hudens motståndskraft. Produkten passar bra för en känslig eller tillfälligt överansträngd hy.

  • Priori LCA fx140 Barrier Restore Complexe är en lätt, oljefri och vattenbaserad 24 timmars kräm som verkar lugnande och återfuktande. Den är idealisk för en känslig hud och läser av hudens specifika behov och riktar in sig på att stärka hudens skyddsbarriär. 
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Perioral Dermatit
Elixir Cosmeceuticals Sulfactil Cleanser
590 kr
100103
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Priori LCA fx140 Barrier Restore Complexe
556 kr
695 kr
12614050
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Dermalogica UltraCalming Serum Concentrate
556 kr
695 kr
110551
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Elixir Cosmeceuticals Sulfactil
750 kr
100104
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

Så återapplicerar du ditt solskydd - även över makeup

För att ge huden ett fullvärdigt skydd mot solens strålar är det viktigt att återapplicera ditt solskydd under dagen, oavsett om du har badat, svettats eller knappt rört dig ur soffan. Många tycker dock att detta är ett jobbigt moment och vet helt enkelt inte hur man återapplicerar sitt solskydd på ett smidigt sätt. Som tur är har vi tipsen!

Skydda både din hud och miljön med ett ekologiskt solskydd

Vill du värna om både miljön och din hud? Då kan ekologisk hudvård vara det rätta valet för dig. Solskydd är ett måste i allas hudvårdsrutin och vi erbjuder en rad solskydd som är framtagna med ekologiska ingredienser. Skydda naturen och din hud på en och samma gång!

Clarins Beauty Flash Balm - nu med uppdaterad formula

Clarins Beauty Flash Balm har länge varit en favorit i mångas badrumsskåp. Det underbara lystret, den utslätande effekten och hur den magiskt trollar bort alla tecken på en natts dålig sömn kan man inte undvika att älska - och nu har cremen blivit ännu bättre!

Så ofta bör du byta ut din mascara

Visste du om att mascara har en begränsad hållbarhet efter att den har öppnats? Detta eftersom det är en produkt som används nära det känsliga ögonområdet. Det rekommenderas att du byter ut din mascara efter tre månader och vi ska nu berätta mer om vad du kan tänka på när det gäller din mascara.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: uzcwGJ (motverkar spam)