SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.


Vad är perioral dermatit?


Perioral dermatit är en hudsjukdom som oftast drabbar kvinnor mellan 15-45 årsåldern. R
öda fläckar runt munnen och ögonen, på kinderna och på hakan är vanliga symptom för perioral dermatit. Sjukdomen kan uppkomma efter en överaktivering av huden. Det vill säga till en följd av överdriven rengöring, peeling, intensiv tvättning eller användning av starka kortisonkrämer. Även användning av mindre bra makeup och hudvård kan ge upphov till sjukdomen. Sjukdomen kan även sätta sig runt ögonen och eftersom man är extra känslig där redan från början rekommenderas ingen behandling alls. 

Symptom på perioral dermatit

  • Röda utslag eller fläckar runt munnen, på ögongen och kinderna. 
  • Fjällning 
  • Rodnad
  • Knottror 
  • Brännade eller stickande känsla 

Behandling av perioral dermatit


Det viktigaste av allt är att inte klämma, pilla eller klia på upslagen. Tillståndet kommer att förvärras! Sjukdomen går över med behandling, men det kan ta väldigt lång tid. Det är viktigt att undvika sol under behandlingen av periodal dermatit då den kan
påskynda och förvärra tillståndet. För att göra en behandling är det bra att rådfråga med en hudterapeut innan man påbörjar en behandling. Men generellt är ett råd att sluta med starka peelingar och andra starka/aktiva produkter och satsa på milda produkter.

Ett märke som har produkter speciellt anpassade för perioral dermatit är Elixir: 


  • Elixir Cosmeceuticals Sulfactil Cleanser är en mycket behandlande rengöring som rengör huden, är anitbaktriell och är förebyggande mot nya utbrott. Rengöringen har en gelé-krämkonsistens med keratolystiska och antiinfammatoriska egenskaper. 

  • Elixir Cosmeceuticals Sulfactil är en svavelcreme med 10 % svavelkoncentration som motverkar och dämpar inflammationer i huden.

Ytterligare produkter som är milda och barriärstärkande är:

  • Dermalogica UltraCalming Serum Concentrate är ett koncentrerat serum som stärker hudbarriären, är rodnadshämmande och bygger upp hudens motståndskraft. Produkten passar bra för en känslig eller tillfälligt överansträngd hy.

  • Priori LCA fx140 Barrier Restore Complexe är en lätt, oljefri och vattenbaserad 24 timmars kräm som verkar lugnande och återfuktande. Den är idealisk för en känslig hud och läser av hudens specifika behov och riktar in sig på att stärka hudens skyddsbarriär. 
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Perioral Dermatit
Elixir Cosmeceuticals Sulfactil Cleanser
590 kr
100103
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Priori LCA fx140 Barrier Restore Complexe
556 kr
695 kr
12614050
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Dermalogica UltraCalming Serum Concentrate
556 kr
695 kr
110551
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Elixir Cosmeceuticals Sulfactil
750 kr
100104
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Beautytrender 2022

Ännu ett år har gått och vi på Hudoteket dammar av den sprakande spåkulan och ser in i ett nytt år av skimrande glitter, välgörande probiotika och hybrid makeup. Häng med!

Basprodukterna i din hudvårdsrutin

Precis som när man skapar en bra klädgarderob så börjar man med en stabil grund, även kallat basplagg. Likadant ska du tänka med din hudvård, för att säkerställa att du verkligen har det viktigaste i ditt badrumsskåp. Här kommer lite tips för hur du ska tänka när det kommer till basprodukter inom hudvård, vi går back to basic - helt enkelt. Här hittar du välgörande rengöringar som gör din hudvårdsrutin spot on, och massa andra grymma basprodukter.

5 tips som väcker din vinterhud

Väck den glåmiga vinterhuden till liv med några enkla steg som får din hud att stråla, lagom till jul. Se våra tips här.

Olja eller serum - vad är skillnaden?

Kalla månader kan göra vår hud väldigt torr och fnasig, oavsett hur mycket man smörjer in sig. Det många oftast inte tänker på är att uppdatera sin hudvårdsrutin när det blir kallare klimat och huden får andra förutsättningar än under vår och sommar. Här går vi igenom skillnaden mellan olja och serum så att du får bukt på vintertorr hud.

Våra bästa tips mot torra händer

Det finns ingen kroppsdel vi använder så mycket som våra händer. De är ständigt i farten och sällan täckta vilket gör att de utsätts för mycket påverkan utifrån, så som kyla, värme, ständig handtvätt, föroreningar och smuts. Detta i sin tur bidrar till att hudens barriär förstörs och torkar ut. När torra händer väl blivit ett faktum och huden blivit känslig och irriterad kan det vara svårt att bli av med torrheten. Men det går! Är du redo för lena, fina och mjuka händer? Vi ger dig råden för att förebygga och få bukt med besvären.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: T8Hmyw (motverkar spam)