SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Peeling - vägen till glow och slätare hud

Peeling är vägen till en friskare och mer strålande hud. En peeling hjälper huden på olika plan, men i grund och botten har de samma funktion - att ta bort döda hudceller och ta fram den fina, friska huden som gömmer sig där under. Hur bra låter inte det? Här går vi igenom varför du ska använda peeling, olika typer av peeling och massor produkttips. Häng med!
Peeling

Varför ska jag göra peeling?


Jo, syftet med en peeling är att avlägsna döda hudceller. Samtidigt som de döda hudcellerna försvinner gör en peeling också att huden förbättras och du stimulerar cellförnyelsen. Brukar du göra peeling? I så fall vet du hur mjuk huden brukar kännas och att den ser fräschare ut - allt tack vare den ökade blodcirkulationen. Dessutom har du också rengjort huden ordentligt, inte bara på ytan. När du sedan fortsätter med din hudvårdsrutin gör det att efterföljande produkter kan absorberas bättre. 

Ett extra tips är att alltid tillföra solskyddsfaktor när du har peelat din hud. En peelings uppgift är att rengöra hudens översta lager och då är solskyddet ett viktigt steg så du undviker eventuella solskador.  


Olika typer av peeling


Det finns flera olika typer av peelingar som du kan välja mellan. Vilken du ska ha beror både på vad du har för hudtyp, och på vilken variant du vill ha då de används och upplevs olika på huden. Känner du dig osäkert på vilken som passar just dig? Kontakta oss på kundservice så hjälper vi dig. 

Här nedan beskriver vi de olika peelingarna och ger förslag på produkter som du kan använda. Enjoy! 

Enzympeeling


Ta fram ditt inre glow med enzympeeling. Det här är ett bra val av peeling för dig med känslig hy. Denna peeling innehåller enzymer som skonsamt löser upp de döda hudcellerna. Till skillnad från andra peelingar är det här en produkt utan korn, antingen i creme- eller gelform, som du applicerar likt en ansiktsmask. Därefter får den ligga kvar på huden och verka innan den sköljs av.


 • Comfort Zone Essential Face Peeling
  En krämig peelingmask som tar bort orenheter, döda hudceller och överskottstalg med en mild enzymeffekt. Huden blir mjuk och jämn med ny lyster.
 • Elemis Papaya Enzyme Peel 
  Liva upp en trött och glåmig hud med denna enzympeeling, som skonsamt exfolierar och rengör huden utan korn.
 • Verso Enzyme Peel
  Peeling som är en skonsam exfolierande gelé med en optimerad formula med AHA-syror, PHA-syror och granatäppleenzym.

Mekanisk peeling / kornpeeling


Med en mekanisk peeling avlägsnas de döda hudcellerna med hjälp av korn - oftast från fruktfröer. Kornen varierar i storlek beroende på vilken hudtyp peelingen är anpassad för, ju mindre korn desto bättre för känslig hud – ju större korn desto bättre anpassad för tåligare hud.

Dessa korn kombineras oftast med en mjukgörande creme som återfuktar huden under peelingen.Kombinerad peeling


Som namnet tyder så är denna typ av peeling en som kombinerar flera välgörande peelingtyper i en och samma produkt. Oftast är det någon syra tillsammans med korn eller enzymer som städar upp ytan och ger huden nytt liv. • Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish
  Den här peelingen jobbar trippelverkande - den exfolierande kemiskt med aha-syra, mekaniskt med mikrokristaller och enzymatiskt med enzymer från papaya. Grym produkt för dig som vill ha en ultralen och klar hud! 
 • M Picaut Exfoliating Peel Mask
  En kombination av peeling och intensivverkande mask som varsamt exfolierar huden och ger näring och lyster.
 • Filorga Scrub & Detox 
  En exfolierande mousse med dubbel verkan för intensiv rengöring som ger ny hud på endast 5 minuter. 

Kemisk peeling


Syra stimulerar hudens egen förnyelseprocess. I en syrapeeling brukar du vanligtvis inte skrubba, utan du lägger ett lager som får verka ett par minuter innan man sköljer bort produkten.

En syrapeeling ser till att lösa upp bindningarna mellan de gamla och de nya hudcellerna vilket gör att du enklare blir av med de döda hudcellerna. De olika syrorna fyller olika funktion för huden, det finns syror som jobbar för att motverka blemmor och orenheter, andra för att minska tecken på åldrande. Här kan du läsa mer om olika syror. • Decléor Green Mandarin Overnight Bi-Phase Facial Peel
  En flytande natt-peeling till ansiktet. Innehåller eterisk olja av grön mandarin, som är professionellt blandad med glykolsyra och naturliga fruktsyror som bidrar till att ge huden en naturlig glöd.
 • Natura Bissé Diamond Glyco Extreme Peel
  Högeffektiv exfolieringsbehandling med fem AHA syror för att uppnå sparesultat hemma. Denna syrapeeling förvandlar omedelbart hyn och tar fram en otroligt fast och lysterfylld hud. 
 • Nannic White Willow Bark Peeling
  En keratolytisk exfolierande peeling som rengör huden på djupet och effektivt avlägsnar gamla hudceller utan att irritera huden.

Peel pads


Peelingar har aldrig varit smidigare sedan peel pads lanserade. Dessa pads är fyllda med välgörande ingredienser och syror som ger dig en uppfräschning på ett kick. Många peel pads kan användas på hela kroppen med samma procedur och riktlinjer som för ansiktet.

Vill du så kan du använda flera olika typer av peel pads för dina olika behov, men då ska dessa inte användas samtidigt utan ska delas upp på olika dagar. Hör gärna av dig till oss innan så vet du vilka produkter som passar din hudtyp bäst. Vi på kundservice hjälper dig gärna! • Medik8 Blemish Control Pads
  En effektiv allt-i-ett-behandling för aknebenägen hud, som också kan användas på känslig hud.
 • Elixir Cosmeceuticals Acticlear Pads
  Acticlear pads kombination av glykolsyra och salicylsyra gör den optimal både för en känsligare och fetare hud. Har en uppfräschande, peelande effekt, är antiinflammatorisk och jämnar ut hudytan.
 • Elemis Dynamic Resurfacing Pads 
  Ansiktspads som ger en jämnare och klarare hudton. De är mycket effektiva men samtidigt skonsamma för huden.

Gommagepeeling


Gommage är en creme som appliceras tunt på huden. Den ska sitta kvar i några minuter tills den börjar att torka och stelna. Därefter avlägsnas den från huden genom att du rubbar eller masserar ansiktet.

Gommagen rullar då ihop till små klumpar på huden och döda hudceller avlägsnas.


Peelingpulver


Vill du ge huden en snabb uppfräschning utan att tulla på effektiviteten? Ja, då är peelingpulver lösningen för dig. Detta är ett pulver som, tillsammans med vatten, bildar en mjuk massa som du sedan med lätta cirkulerande rörelser applicerar på ansiktet. Fördelen med ett peelingpulver är att du kan anpassa mängden själv och få till en peeling som känns optimal för din hudtyp. 
Glöm inte ansiktsmasken


För en strålande hud är en ansiktsmask också ett hett tips! Beroende på vilken peeling du valt så ska du göra dem olika frekvent, vissa är milda och anpassade för dagligt bruk, andra ska du endast använda någon gång i veckan. Var därför noga när du läser instruktionerna för att sedan kunna njuta av en fin, ren, hud med mindre orenheter och ett härligt glow!Vi rekommenderar alltid att du följer upp med en ansiktsmask efter en peelingkur. Huden är då rengjord och mer mottaglig för de välgörande ingredienserna som ansiktsmasken besitter.


Läs mer om olika ansiktsmasker här

Läs mer om:

Ansiktsmask Peeling

Visa kommentarer
Produkterna till: Peeling - vägen till glow och slätare hud
Soligare tider: komplettera med C-vitaminserum

Det är allmänt känt att C-vitamin är bra för hälsan, men vitaminet gör även underverk för huden. Det stärker hudens barriär och skyddar mot fria radikaler och solskador. Samtidigt stimulerar C-vitaminet kollagenproduktionen vilket ger en mer elastisk och slät struktur. Huden får även en jämnare hudton och en fin lyster.

Vinnare i Swedish Beauty Awards 2021

Äntligen har resultatet kommit, Beauty Hackers! Vinnarna i årets upplaga av Swedish Beauty Awards har korats. Här hittar du produkterna som verkligen utmärkt sig extra mycket under föregående år. Vi är både glada och stolta att presentera vinnarna som du hittar hos oss på Hudoteket. Nu kör vi!

Ekologisk hudvård - verkar gott för dig och miljön

Ekologiska hud- och hårvårdsprodukter är produkter som till stor del är tillverkade av växtbaserade ingredienser. Dessa ingredienser odlas utan användning av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Detta gör att produkterna tar hänsyn till såväl miljö som till din hud.

Hudoteket tipsar: ekologiska varumärken

Har du bestämt dig för att börja använda mer ekologiska produkter? Ja, då är det lätt att känna sig överväldigad av den djungel av produkter som idag finns på marknaden. Och med alla dessa olika alternativ, hur ska du veta vilka produkter som passar dig? Här har vi nu sammanställt alla våra ekologiska varumärket - så att du lättare kan hitta vad som passar just dig. Enjoy!

Ny serie från Filorga - Age-Purify

Är du ute efter produkter som både jobbar på att minimera oren hud och fina linjer? Ja, då kan du sluta leta nu. Filorga har nämligen lanserat en ny serie som fokuserar på just detta. Age-Purify heter serien och här berättar vi mer om varje produkt och hur du använder dem. Perfekt va?

2 Kommentarer
#1
Ulrika Öster
Hejsan!
Nyfiken på peel pads, ev E. Arden.
Då jag använder produkter från Esse undrar jag om
dessa fungerar bra ihop?
Den 02 april 2019
#1
Hudoteket
@Ulrika Öster: Just när du använder Esse ska du inte blanda in produkter med syror i för då motverkar du den fina effekten Esse produkterna har på din hud med de goda bakterierna. Om du vill prova en riktigt bra peeling som är skonsam men effektiv skulle jag rekommendera dig att kika på Esse Microderm exfoliator.

Önskar dig en härlig dag! Vänligen, Hudoteket
Den 18 april 2019
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: aeKUJT (motverkar spam)