SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Tech Neck - 5 tips för att minska rynkor på halsen

Keep your head held high! Efter ett år med mycket hemmajobb och ett ökat mobilanvändande har begreppet "tech neck" börjat användas allt mer frekvent. Lider du av tech neck? Ja, då är du absolut inte ensam. Här kommer vi med tipsen på hur du kan behandla linjer och rynkor på hals och dekolletage. Enjoy!Vad är egentligen tech neck?


Ja, uttrycket tech neck har blivit allt mer förekommande nu när vi är många som jobbar hemifrån. Enkelt skulle begreppet kunna förklaras som fina linjer i samband med att vi kollar ner på mobil- eller dataskärmar. Tech neck, eller mobilnacke som det ibland kallas på svenska, är alltså en konsekvens av dålig hållning och tillskrivs ofta vårt ökade beroende av tekniken. Dagligen tittar vi ner i våra mobiltelefoner och datorer, något som påverkar vår kropp och kommer också att påverka vår hud. 

I vanliga fall visas de första tecken på hudåldrande just på halsen och dekolletaget. Det beror helt enkelt på att huden på halsen inte har lika många talgkörtlar som i ansiktet och på övriga kroppen. Resultatet blir en förlust av elasticitet i området - något som nu skyndas på ytterligare med vårt teknikanvändande. 

Varför får jag fina linjer och rynkor?


Det finns två olika linjer som vi kan få på huden: vertikala och horisontella. Varför dessa uppkommer beror på flera olika saker - gener, minskad kollagenproduktion, UV-strålar, yttre faktorer som fria radikaler och föreoreningar, ja, listan kan göras lång. Även genom att konstant röra på musklerna och på huden kommer fina linjer att uppkomma, som när du tittar på mobilen eller datorskärmen.

Vad kan jag göra för att förhindra en tech neck?


Givetvis finns det saker du kan göra för att motverka fina linjer. Viktigt är också att tänka på att sträcka på dig regelbundet och titta uppåt. Extra viktigt nu när många jobbar hemifrån. Ta en paus och sträck på dig! Här kommer några fler tips som kommer att hjälpa dig. 

1. Rengöring, rengöring och rengöring! 

 
Rengöring är verkligen A och O för en bra hudvårdsrutin, det vet du ju (ja vi fortsätter att påminna om det). Men det är också väldigt viktigt att även rengöra halsen, och det är något som vanligt att man glömmer. Varje morgon och kväll förtjänar också halsen lite kärlek. Det krävs inte så mycket, när du ändå tvättar ansiktet passa då på att ge halsen en omgång också. Här är tips på två grymma rengöringar! 

Bioline Primaluce Exforadiance Exfoliating Renovating Cleansing Gel 

Exuviance Gentle Cream Cleanser 

Mild rengöringsgel som rengör huden på djupet och effektivt löser upp makeup och orenheter. Denna milda rengöringscreme passar alla hudtyper och innehåller polyhydroxisyror (PHA) som exfolierar milt. 


2. Använd produkter utvecklade för hals och dekolletage

 
Det finns många produkter som fokuserar just på att förhindra och reducera rynkor och fina linjer på halsen dekolletaget. Här kommer två produkter som vi vill tipsa lite extra om! 

Dermalogica Neck Fit Contour Serum 

Elemis Pro-Collagen Neck and Décollete Balm

Ett spänstgivande och mjukgörande serum som minimerar fina linjer. En riktig workout för huden på halsen och dekolletaget!Speciellt framtagen för mogen hud och den innovativa formulan ökar fastheten på den tunna huden kring dekolletaget. 


3. Lägg mask på området

 
Vi är vana vid att lägga ansiktsmasker just på ansiktet, men har du testat att även lägga de ner på halsen och dekolletaget? Det är ett riktigt hett tips som du absolut borde testa. Bäst är det om du applicerar masker med anti-age-funktioner. Två tips ser du här! 

Sisley Masque Crème à la Rose Noire Black Rose Cream Mask 

Biodroga Anti-Age Cell Mask

Föryngrande ansiktsmask som slätar ut linjer, återfuktar och ger en vacker lyster. Passar utmärkt att applicera på hals och dekolletaget. Ja, som du hör på namnet jobbar den här masken på en föråldrande hud och ger vitalitet dag för dag. 


4. Ge ditt din hals en riktig workout

 
Nu är det dags för lite gympa för huden! Under 2020 har vi tagit med oss hudvårdssalongen hem och kanske har du också klickat hem någon hudvårdsapparat? NuFACE Trinity Facial Toning Device har blivit riktigt populär, då den gör en omedelbar liftning, bättre spänst och skarpare kontur. Men visste du att det funkar jättebra att använda den även på halsen? Detsamma gäller DermapenWorld Facial Roller som är ett perfekt komplement i den dagliga hudvårdsrutinen. 


NuFACE Trinity Facial Toning Device

DermapenWorld Facial Roller 

Signaturapparat som är multifunktionell. Ger spänst, reducerar linjer och rynkor - passar utmärkt till dig med mogen eller förtida åldrad hud. Massage-rollern för ansikte och hals som reducerar puffighet och svullnad, samt reducerar fina linjer och rynkor. 

5. Glöm inte bort halsen och dekolletaget i din hudvårdsrutin 

 
Det här är ju egentligen det enklaste tipset - något som du kan starta med idag om du inte redan gör det. Inkludera både hals och dekolletage i din nuvarande hudvårdsrutin. Applicera alltså produkterna som du använder till ansiktet också på halsen och dekolletaget. Svårare än så behöver det inte vara.
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Tech Neck - 5 tips för att minska rynkor på halsen
5 tips som väcker din vinterhud

Väck den glåmiga vinterhuden till liv med några enkla steg som får din hud att stråla, lagom till jul. Se våra tips här.

Olja eller serum - vad är skillnaden?

Kalla månader kan göra vår hud väldigt torr och fnasig, oavsett hur mycket man smörjer in sig. Det många oftast inte tänker på är att uppdatera sin hudvårdsrutin när det blir kallare klimat och huden får andra förutsättningar än under vår och sommar. Här går vi igenom skillnaden mellan olja och serum så att du får bukt på vintertorr hud.

Våra bästa tips mot torra händer

Det finns ingen kroppsdel vi använder så mycket som våra händer. De är ständigt i farten och sällan täckta vilket gör att de utsätts för mycket påverkan utifrån, så som kyla, värme, ständig handtvätt, föroreningar och smuts. Detta i sin tur bidrar till att hudens barriär förstörs och torkar ut. När torra händer väl blivit ett faktum och huden blivit känslig och irriterad kan det vara svårt att bli av med torrheten. Men det går! Är du redo för lena, fina och mjuka händer? Vi ger dig råden för att förebygga och få bukt med besvären.

Ta hand om din vinterhud

Under det kalla vinterhalvåret behöver vår hud mer skydd än under de andra månaderna. Din hud kan kännas extra torr, stram, röd eller till och med flagna. I djungeln av ansiktscremer, bodylotions, serum, läppbalsam och andra vårdande produkter kan det vara svårt att hitta de produkter som passar dina behov specifikt. Därför har vi gjort en guide för dig som vill ge din hud optimal vård.

Relansering och nyheter från underbara Bioline Primaluce

Den populära serien Primaluce från Bioline har fått sig en uppgradering, en reboot som ljusar upp. För det är ju just det som Primaluce gör så bra - ljusar upp huden och funkar dessutom perfekt mot pigmenteringar. Spana in vad som kännertecknar just Primaluce, men också vad för spännande nyheter som tillkommit.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: cf9Rh7 (motverkar spam)