SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Ekologisk hudvård - verkar gott för dig och miljön

Ekologiska hud- och hårvårdsprodukter är produkter som till stor del är tillverkade av växtbaserade ingredienser. Dessa ingredienser odlas utan användning av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel. Detta gör att produkterna tar hänsyn till såväl miljö som till din hud.

ekologisk hudvard


Vad innebär ekologisk hudvård?


Få produkter är helt och hållet ekologiska, då något måste vara odlat för att räknas som ekologiskt. Många produkter innehåller exempelvis vatten, som är naturligt, och därför är det väldigt sällan en produkt kan kalla sig 100 % ekologisk.

Hudvårdsprodukter kan därför ha benämningarna ”ekologiskt”, ”naturligt” eller ”naturligt ekologiskt” beroende på vilka ingredienser som finns i produkten. Oavsett vad det kallas så har de samma grund – att vara så snälla som möjligt för dig och för miljön.

Varför ska jag använda dessa produkter?


Huden är kroppens största organ, därför är det viktigt att man tar hand om den för dess välbefinnande. De naturliga och näringsrika ingredienserna i ekologiska hudvårdsprodukter har en välgörande effekt på din hud och den blir återfuktad på djupet med hjälp av vegetabiliska oljor från exempelvis jojoba, avokado och mandel.

Är ekologiskt bäst för mig?


Även om ekologisk hudvård har många fördelar så måste man vara medveten om att det kanske inte passar alla. Brukar du få en reaktion vid användning av parfymer så kan ekologiska produkter vara för starka då de är baserade på eteriska oljor, vilket är naturliga doftämnen från blommor och träd.
Däremot har man sett att många med känslig hud upplevt att ekologiska produkter mildrade deras irritationer och gjorde huden smidigare.

Detta kännetecknar ekologiska hudvårdsprodukter:


• Fria från bekämpningsmedel, konstgödsel, besprutningsmedel
• Fria från syntetiska ämnen
• Miljövänliga
• Baserade på förnyelsebara råvaror

Håll utkik efter dessa certifieringar


De olika certifieringarna betyder olika och anger på ett smidigt vis hur pass mycket av produkten som är ekologisk och hur stor del som är naturlig. Vi har listat några av de vanligaste certifieringarna så att du lättare kan finna den typ av produkt du önskar.

ekologisk hudvård
Ecocert:
Denna märkning betyder att minst tio procent av ingredienserna är ekologiska och att 95 procent av innehållet ska vara naturligt.

ekologisk hudvård


BDIH:

Detta är en certifiering som innebär att produkten inte innehåller syntetiska doftämnen, silikoner eller paraffin. Det innebär också ett krav på att råvarorna som kommer från växter i största möjliga mån ska vara ekologiska.


ekologisk hudvård

NaTrue - har tre olika nivåer av certifiering

• Natural cosmetics: innehållet ska vara naturligt men inte nödvändigtvis ekologiskt.
• Natural cosmetics with organic portion: Innehållet ska bestå av minst 70% naturliga ingredienser.
• Organic cosmetics: Minst 95% av naturliga ingredienser måste komma från en kontrollerad kravodling eller vild odling.

ekologisk hudvård


Svanenmärkning:

• Produkten har minimalt innehåll av miljöfarliga ämnen
• Strikta krav på ämnens nedbrytbarhet
• Produkter som riktar sig till barn ska vara parfymfria
• Reducerad användning av emballagematerial

Här kan du läsa mer om våra olika ekologiska varumärken
Visa kommentarer
Produkterna till: Ekologisk hudvård - verkar gott för dig och miljön
Gör dig redo för sommaren - här är våra tips

Är du redo inför sommaren? Äntligen är solen och värmen här - och dagarna kommer högst troligen spenderas med strandhäng och grillmys. Oavsett hur din sommar och semester kommer att se ut finns det några saker som är bra att tänka på. Här kommer därför fyra sommartips till dig. Enjoy!

Olaplex - allt du behöver veta om varumärket

Olaplex är den erkända mirakelprodukten som stärker och reparerar håret. Men Olaplex är inte bara namnet på ett av världens mest omtalade hudvårdsmärken, nej, det är också den patenterade molekylen i produkterna som reparerar och länkar ihop hårets svavelbindningar.⁠ Hur fungerar det egentligen? Och vem passar det? Här hittar du svaret på de vanligaste frågorna vi får om Olaplex.

7 tips till perfekt sommarhår

Sommaren är snart här och det är helt fantastiskt! Men någonstans mellan grillkvällar, sol och bad är det lätt att glömma att vårda sitt hår. Här kommer därför sju tips på hur du kan boosta ditt hår lite extra till sommaren, och låta svallet glänsa framöver!

Guide: Ge din hud maximalt med fukt

Fukt, fukt och återigen fukt! Oavsett om du är ung eller gammal, kvinna eller man - ja, alla behöver vi fukt. Här kommer vi att ge dig tipsen för hur du ger huden en riktig fuktboost. Säg hejdå till en fuktfattig hud, nu kör vi!

Cityskydd - ett perfekt UV-skydd till vardags

Miljöföroreningar kan göra mycket skada, inte bara på vår planet utan också på vår hud och vårt välmående. Dessa partiklar svävar runt i storstäder, landsbygden och även i hemmet.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: YFVJaS (motverkar spam)