SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Guide: Ge din hud maximalt med fukt

Fukt, fukt och återigen fukt! Oavsett om du är ung eller gammal, kvinna eller man - ja, alla behöver vi fukt. Här kommer vi att ge dig tipsen för hur du ger huden en riktig fuktboost. Säg hejdå till en fuktfattig hud, nu kör vi!


Varför behöver huden tillsatt fukt? 


Jo, fukthalten i din hud är jätteviktig för att behålla lyster, spänst och barriärfunktionen. Fukten är också helt avgörande för hudens åldrande. Redan vid 25års ålder minskar din egen produktion av ämnet hyaluronsyra - ett ämne som påverkar hudens fukthalt. Det gör att det blir extra viktigt att addera fukt till din hud i form av just fuktgivande hudvård när du blir äldre. 

Många tror att det räcker med att fylla på fukten innefrån, alltså genom att exempelvis dricka mycket vatten. Dessvärre är det ingen effektiv lösning då huden är mycket mer komplicerad än så. Att dricka mycket vatten är såklart fantastiskt bra och något som vi absolut rekommenderar - både ur ett hälsoperspektiv, men också för att det är bra för din hud. Dock kommer ingen mängd vatten, som du dricker, att ha samma fördelar som användandet av produkter med just fuktgivande ingredienser. När du tillför hudvård som har dessa ingredienser kommer de nämligen att jobba tillsammans med den fukt som redan finns i huden. Resultatet? Du skapar och bibehåller en bra fuktbalans som ger din hud ett hälsosamt glow.

Så ger du din hud en riktig fuktboost 


Vi är medvetna om att det inte alltid är lätt att veta hur man ska gå tillväga för att få upp fuktnivån i huden. När din hud har vätskebrist kan det resultatera i att din hud känns stram, osmidig och lysterfattig. Anledningen till att din hud känns så kan bero på flera olika saker - fel val av produkter, otillräckligt skyddande vår, torr och kall luft eller mycket sol. 

Här kommer därför 5 enkla tips för hur du kan maxa hudens fuktnivå och få tillbaka din naturligt glowiga hud. 

1. Exfoliera regelbundet 


Du har säkert hört alla fördelar med att exfoliera regelbundet: det stimulerar cellförnyelsen, ger förbättrad lyster, mjukare hudyta och färre rynkor, ja, listan kan göras lång. 

Många är duktiga på att använda välgörande och aktiva cremer, men på en hud där gamla hudceller har samlats och blockerar, kan de dessvärre inte göra sitt jobb. Så, en peeling hjälper till att bana väg för fukten i det du applicerar. Vi rekommenderar att du peelar en gång i veckan för att rengöra din hud på djupet. 

Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish

Bioline Exfo Suger Face Scrub

Peeling som jobbar trippelverkande - en dunderpeeling för dig som vill ha en ultralen och klar hud. Mild ansiktspeeling med en djuprengörande effekt som passar utmärkt för alla olika hudtyper. 2. Serum morgon och kväll


Vi går nu vidare till nästa steg, nämligen serum! Serum verkar betydligt djupare ner i huden än en ansiktscreme. Applicera ett fuktserum som hjälper till att binda fukt och plumpa huden. Ett serum kommer också att hjälpa till att förstärka effeken av dina andra hudvårdsprodukter, så det är en riktig win win! 

Transderma M 

Medik8 Hydra8 B5 Serum

Ett 100% organiskt fuktserum som används som dag- och nattcreme. Ger extremt mycket fukt och passar alla!  Kraftfullt fuktgivande serum som är som ett glas vatten för din hud - lättabsorberad fuktgivande gel som gör underverk.  


3. Använd en bra fuktcreme


Givetvis rekommenderar vi också att du regelbundet fuktar huden med en bra och fuktgivande ansiktscreme - anpassad till din hudtyp. Precis som namnet på produkten indikerar ska den ge en ordentlig återfuktning till din hud. Om du regelbundet använder en fuktcreme kommer du att hålla din hud fin och återfuktad. Spana in våra två tips på fuktcremer här nedan. 

Comfort Zone Hydramemory Cream

Babor Skinovage Moisturizing Cream

Creme med hyaluronsyra som hjälper till och lagrar fukten. Din hud kommer att kännas genomfuktad hela dagen. En rikt återfuktande creme för alla hudtyper i behov av lipider. Din hud blir återfuktad och återfår sin mjukhet. 


4. Glöm inte bort ansiktsmask 


Ja, det här är en riktig fuktboost för ditt ansikte! En återfuktande mask kan du i princip använda hur ofta du vill, men vi rekommenderar iallafall några gånger i veckan. Vi är många som spenderar flera timmar framför datorn varje dag och nu när många jobbar hemifrån kan det vara perfekt att applicera en fuktmask under dagen. Låt den verka när du jobbar, eller ta en liten stund för self care innan du går och lägger dig. 


Verso Deep Hydration Mask 

Comfort Zone Hydramemory Mask 

Den unika hydrogelteknologin förser huden med både omedelbar och långsiktigt fukttillförelse. En storfavorit! Leave-on mask i geleform med en hög koncentration av hyaluronsyra. Återställer hudens optimala fukt. 


5. Ha alltid med dig en fuktspray


Sista tipset kommer här: börja använda en fuktspray! Det här är den perfekta produkten att ha med sig i handväskan och spraya när du känner att du behöver en liten fuktboost under dagen. I bilen, på tågresan eller när du suttit många jobbtimmar framför dator.

Clarins MyClarins Re-Fresh Hydrating Beauty Mist

Peter Thomas Roth Water Drench Hydrating Toner Mist

Ger fukt och fräschör till huden och förbereder den för efterkommande ansiktsvårdande produkter. Boosta din hud med oänligt fukt. Atmosfärisk ånga som omvandlas till rent, färskt vatten för återfuktning upp till 72 timmar.  
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Guide: Ge din hud maximalt med fukt
Ansiktscrème - vilken passar dig?

En viktigt del i en bra hudvårdsrutin är en bra crème. Men frågorna är många när det kommer till just den här delen av rutinen. Varför är det så viktigt att du använder ansiktscrème egentligen? Vad är det egentligen för skillnad på dag- och nattcrèmer? Behöver du använda båda? Vilken produkt passar din hudtyp? Här går vi igenom de vanligaste frågorna och guidar dig rätt i djungeln av ansiktscrèmer. Häng med!

Gör dig redo för sommaren - här är våra tips

Är du redo inför sommaren? Äntligen är solen och värmen här - och dagarna kommer högst troligen spenderas med strandhäng och grillmys. Oavsett hur din sommar och semester kommer att se ut finns det några saker som är bra att tänka på. Här kommer därför fyra sommartips till dig. Enjoy!

Olaplex - allt du behöver veta om varumärket

Olaplex är den erkända mirakelprodukten som stärker och reparerar håret. Men Olaplex är inte bara namnet på ett av världens mest omtalade hudvårdsmärken, nej, det är också den patenterade molekylen i produkterna som reparerar och länkar ihop hårets svavelbindningar.⁠ Hur fungerar det egentligen? Och vem passar det? Här hittar du svaret på de vanligaste frågorna vi får om Olaplex.

7 tips till perfekt sommarhår

Sommaren är snart här och det är helt fantastiskt! Men någonstans mellan grillkvällar, sol och bad är det lätt att glömma att vårda sitt hår. Här kommer därför sju tips på hur du kan boosta ditt hår lite extra till sommaren, och låta svallet glänsa framöver!

Guide: Ge din hud maximalt med fukt

Fukt, fukt och återigen fukt! Oavsett om du är ung eller gammal, kvinna eller man - ja, alla behöver vi fukt. Här kommer vi att ge dig tipsen för hur du ger huden en riktig fuktboost. Säg hejdå till en fuktfattig hud, nu kör vi!

1 Kommentar
#1
Pia Hed Svens
Hej! Jag är glad att äntligen så är det ''fukt'' som gäller. Nu har jag en fråga? Är det en bra idé att använda olika märken? Ett för rengöring, ett annat för mist, etc ,etc. Eller är det bäst att hålla sig till ett specifikt märke för bästa resultat. Blir tacksam om ni proffsiga hudterapeuter kan ge råd till en för tillfälligt velig kund. Vänliga hälsningar Pia Hed Svens
Den 18 maj kl. 09:11
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Ccq45Q (motverkar spam)