SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Guide: Ge din hud maximalt med fukt

Fukt, fukt och återigen fukt! Oavsett om du är ung eller gammal, kvinna eller man - ja, alla behöver vi fukt. Här kommer vi att ge dig tipsen för hur du ger huden en riktig fuktboost. Säg hejdå till en fuktfattig hud, nu kör vi!


Varför behöver huden tillsatt fukt? 


Jo, fukthalten i din hud är jätteviktig för att behålla lyster, spänst och barriärfunktionen. Fukten är också helt avgörande för hudens åldrande. Redan vid 25års ålder minskar din egen produktion av ämnet hyaluronsyra - ett ämne som påverkar hudens fukthalt. Det gör att det blir extra viktigt att addera fukt till din hud i form av just fuktgivande hudvård när du blir äldre. 

Många tror att det räcker med att fylla på fukten innefrån, alltså genom att exempelvis dricka mycket vatten. Dessvärre är det ingen effektiv lösning då huden är mycket mer komplicerad än så. Att dricka mycket vatten är såklart fantastiskt bra och något som vi absolut rekommenderar - både ur ett hälsoperspektiv, men också för att det är bra för din hud. Dock kommer ingen mängd vatten, som du dricker, att ha samma fördelar som användandet av produkter med just fuktgivande ingredienser. När du tillför hudvård som har dessa ingredienser kommer de nämligen att jobba tillsammans med den fukt som redan finns i huden. Resultatet? Du skapar och bibehåller en bra fuktbalans som ger din hud ett hälsosamt glow.

Så ger du din hud en riktig fuktboost 


Vi är medvetna om att det inte alltid är lätt att veta hur man ska gå tillväga för att få upp fuktnivån i huden. När din hud har vätskebrist kan det resultatera i att din hud känns stram, osmidig och lysterfattig. Anledningen till att din hud känns så kan bero på flera olika saker - fel val av produkter, otillräckligt skyddande vår, torr och kall luft eller mycket sol. 

Här kommer därför 5 enkla tips för hur du kan maxa hudens fuktnivå och få tillbaka din naturligt glowiga hud. 

1. Exfoliera regelbundet 


Du har säkert hört alla fördelar med att exfoliera regelbundet: det stimulerar cellförnyelsen, ger förbättrad lyster, mjukare hudyta och färre rynkor, ja, listan kan göras lång. 

Många är duktiga på att använda välgörande och aktiva cremer, men på en hud där gamla hudceller har samlats och blockerar, kan de dessvärre inte göra sitt jobb. Så, en peeling hjälper till att bana väg för fukten i det du applicerar. Vi rekommenderar att du peelar en gång i veckan för att rengöra din hud på djupet. 

Exuviance Triple Microdermabrasion Face Polish

Bioline Exfo Suger Face Scrub

Peeling som jobbar trippelverkande - en dunderpeeling för dig som vill ha en ultralen och klar hud. Mild ansiktspeeling med en djuprengörande effekt som passar utmärkt för alla olika hudtyper. 2. Serum morgon och kväll


Vi går nu vidare till nästa steg, nämligen serum! Serum verkar betydligt djupare ner i huden än en ansiktscreme. Applicera ett fuktserum som hjälper till att binda fukt och plumpa huden. Ett serum kommer också att hjälpa till att förstärka effeken av dina andra hudvårdsprodukter, så det är en riktig win win! 

Transderma M 

Medik8 Hydra8 B5 Serum

Ett 100% organiskt fuktserum som används som dag- och nattcreme. Ger extremt mycket fukt och passar alla!  Kraftfullt fuktgivande serum som är som ett glas vatten för din hud - lättabsorberad fuktgivande gel som gör underverk.  


3. Använd en bra fuktcreme


Givetvis rekommenderar vi också att du regelbundet fuktar huden med en bra och fuktgivande ansiktscreme - anpassad till din hudtyp. Precis som namnet på produkten indikerar ska den ge en ordentlig återfuktning till din hud. Om du regelbundet använder en fuktcreme kommer du att hålla din hud fin och återfuktad. Spana in våra två tips på fuktcremer här nedan. 

Comfort Zone Hydramemory Cream

Babor Skinovage Moisturizing Cream

Creme med hyaluronsyra som hjälper till och lagrar fukten. Din hud kommer att kännas genomfuktad hela dagen. En rikt återfuktande creme för alla hudtyper i behov av lipider. Din hud blir återfuktad och återfår sin mjukhet. 


4. Glöm inte bort ansiktsmask 


Ja, det här är en riktig fuktboost för ditt ansikte! En återfuktande mask kan du i princip använda hur ofta du vill, men vi rekommenderar iallafall några gånger i veckan. Vi är många som spenderar flera timmar framför datorn varje dag och nu när många jobbar hemifrån kan det vara perfekt att applicera en fuktmask under dagen. Låt den verka när du jobbar, eller ta en liten stund för self care innan du går och lägger dig. 


Verso Deep Hydration Mask 

Comfort Zone Hydramemory Mask 

Den unika hydrogelteknologin förser huden med både omedelbar och långsiktigt fukttillförelse. En storfavorit! Leave-on mask i geleform med en hög koncentration av hyaluronsyra. Återställer hudens optimala fukt. 


5. Ha alltid med dig en fuktspray


Sista tipset kommer här: börja använda en fuktspray! Det här är den perfekta produkten att ha med sig i handväskan och spraya när du känner att du behöver en liten fuktboost under dagen. I bilen, på tågresan eller när du suttit många jobbtimmar framför dator.

Clarins MyClarins Re-Fresh Hydrating Beauty Mist

Peter Thomas Roth Water Drench Hydrating Toner Mist

Ger fukt och fräschör till huden och förbereder den för efterkommande ansiktsvårdande produkter. Boosta din hud med oänligt fukt. Atmosfärisk ånga som omvandlas till rent, färskt vatten för återfuktning upp till 72 timmar.  
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Guide: Ge din hud maximalt med fukt
Behöver din hud fukt eller fett?

Vi pratar mycket om hur viktigt det är att hålla huden återfuktad. Men hur mycket man än återfuktar kan huden ibland ändå kännas torr - varför? Jo, din hud behöver fett! Huden behöver både fukt och fett, men olika mycket av vardera beroende på vad man har för hudtyp och hudtillstånd. Läs nedan om skillnaden mellan fukt och fett samt våra bästa produkttips!

Summer Essentials - sommarprodukterna vi älskar

Sommaren står för dörren och hos oss hittar du produkterna som får dig att stråla hela sommaren lång. Ta del av våra bästa sommartips nedan för att ge dig själv en bra start på de varma månaderna!

Vad är K-Beauty?

K-beauty är så mycket mer än bara deras hudvårdsrutin på 10 steg och roliga sheet masks. Kärnan i Koreansk hudvård är inte vilka produkter du använder utan hur du tänker. Det är exempelvis helt okej att använda din favoritmask från ett svenskt varumärke i din 10-stegsrutin. Det viktigaste är att gå till botten med dina problem och ge din hud den bästa möjliga chansen till att nå ett så hälsosamt och vackert resultat som möjligt.

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

Så återapplicerar du ditt solskydd - även över makeup

För att ge huden ett fullvärdigt skydd mot solens strålar är det viktigt att återapplicera ditt solskydd under dagen, oavsett om du har badat, svettats eller knappt rört dig ur soffan. Många tycker dock att detta är ett jobbigt moment och vet helt enkelt inte hur man återapplicerar sitt solskydd på ett smidigt sätt. Som tur är har vi tipsen!

1 Kommentar
#1
Pia Hed Svens
Hej! Jag är glad att äntligen så är det ''fukt'' som gäller. Nu har jag en fråga? Är det en bra idé att använda olika märken? Ett för rengöring, ett annat för mist, etc ,etc. Eller är det bäst att hålla sig till ett specifikt märke för bästa resultat. Blir tacksam om ni proffsiga hudterapeuter kan ge råd till en för tillfälligt velig kund. Vänliga hälsningar Pia Hed Svens
Den 18 maj 2021
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: u7sqCn (motverkar spam)