SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Därför ska du välja ett sulfatfritt schampo

Har du känslig hårbotten? Då kan det vara klokt att undvika schampon som innehåller sulfater eftersom dessa kan vara uttorkande och irriterande för din hårbotten.



Sulfatfritt schampo - så funkar det



Sulfatfritt schampo tvättar rent lika bra som syntetiskt framställda produkter och även du som har fet hårbotten kan med fördel använda sulfatfria schampon, eftersom din hårbotten då inte behöver kompensera med att producera mer olja på grund av uttorkning. Resultatet? Ett hår som håller sig rent och fräscht längre!

Det är viktigt att komma ihåg att håret kan behöva vänjas vid naturliga hårprodukter. Du behöver därför tvätta ditt hår med sulfatfritt schampo under minst ett par veckor för att ge håret en chans att hinna ställa om. Försök också att inte tvätta håret mer än 2-3 gånger/vecka. Ett tips är att använda torrschampo om du behöver fräscha upp håret mellan tvättarna.

Vill du också ta steget mot en mer naturlig hårvård har vi flera sulfatfria schampon du kan prova. Här är några av våra kunders favoriter:

Unite 7Seconds Shampoo

Ett återfuktande sulfatfritt schampo som ger håret näring och gör det friskt och glänsande. Skyddar mot UV-strålar och värmestyling samtidigt som det bevarar färgen.

Maria Nila Head & Hair Heal Shampoo

Ett sulfatfritt schampo som förebygger och behandlar mjäll och hårbottenproblem, motverkar håravfall och ökar hårtillväxten. Lugnande och hårväxtstimulerande.

Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo

Ett krämigt, drygt och vårdande sulfatfritt schampo för alla hårtyper. Schampot minskar friss och flygigt hår samt återställer fuktnivån och styrkan i håret. Trots att schampot är sulfatfritt ger det ett otroligt rikt och krämigt lödder. Färgbevarande, veganskt och cruelty free.

Davines Essential OI Absolute Beautifying Shampoo

Ett underbart och krämigt sulfatfritt schampo som är skonsamt, fuktgivande och passar alla hårtyper. Efter tvätt är håret otroligt mjukt, friskt och glänsande. Verkar stärkande och neutraliserar fria radikaler.

Visa kommentarer
Produkterna till: Därför ska du välja ett sulfatfritt schampo
De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: U6gkbW (motverkar spam)