SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Skydda både din hud och miljön med ett ekologiskt solskydd

Vill du värna om både miljön och din hud? Då kan ekologisk hudvård vara det rätta valet för dig. Solskydd är ett måste i allas hudvårdsrutin och vi erbjuder en rad solskydd som är framtagna med ekologiska ingredienser. Skydda naturen och din hud på en och samma gång!

Ekologiskt + fysikaliskt = sant!

Vi ser mer och mer av ekologisk hudvård och allt fler väljer att använda produkter som är skonsamma för miljön. Det har dock länge varit svårt att hitta just ekologiska solskydd. Hos oss hittar du flera alternativ som inte bara är ekologiska, utan också riktigt sköna på huden. Dessutom är ofta ekologiska solskydd extra passande för dig som har känslig hud, då många av dem innehåller zinkoxid som är ett fysikaliskt solfilter.

Fysikaliska solfilter lägger sig som en skyddande hinna i stället för att absorberas in i huden som kemiska solfilter, vilket innebär att risken för reaktioner och irritation minskar. Dock är det viktigt att komma ihåg att fylla på sitt fysikaliska solskydd under dagen eftersom den skyddande hinnan försvinner med tiden, och kan glida av om du exempelvis svettas eller pillar mycket i ansiktet. Det är även viktigt att se till att du applicerar tillräckligt mycket för att få ett fullvärdigt skydd. Bli inte rädd om solskyddet lämnar en vit hinna precis vid applikation – det försvinner efter en kort stund!

Vad innehåller ekologiska solskydd?

Många solskydd innehåller som sagt zinkoxid, som i dess non-nano form är en miljö-och korallvänlig ingrediens och dessutom väldigt snäll mot huden. Non-nano zinkoxid är alltså en form av zinkoxid där molekylerna är större och inte penetrerar huden på samma sätt som när ingrediensen förekommer i dess nano-form. Eftersom zinkoxid är ett fysikaliskt solfilter lägger det sig ovanpå huden som en skyddande hinna.

Precis som övriga ekologiska hudvårdsprodukter innehåller ekologiska solskydd även växtbaserade ingredienser som odlats utan användning av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel.

Om du är nyfiken på ekologisk hudvård kan du läsa mer här!

Vilket ekologiskt solskydd ska jag välja?

Hos oss hittar du ekologiska solskydd för alla hudtyper.

Är din hud torr, känslig eller reaktiv är Esse Sunscreen SPF 30 solskyddet för dig. Produkten är luktfri med milda konserveringsmedel och rik på antioxidanter som rensar upp bland fria radikaler.

Letar du efter ett solskydd med en lätt formula bör du testa Eminence Organics Lilikoi Daily Defense Moisturizer SPF 40. Detta solskydd ger en sidenmatt känsla, skyddar huden både mot solens strålar samt yttre miljöfaktorer och passar alla hudtyper.

För dig med normal till kombinerad/oljig hud och eventuella problem med pigmentfläckar och inflammationer rekommenderar vi Eminence Organics Bright Skin Moisturizer SPF 40. Det är en effektiv dagcreme som verkar antiinflammatoriskt, jämnar ut hudtonen och arbetar aktivt för att reducera hyperpigmenteringar.

Köp ditt ekologiska solskydd hos oss

Esse Sunscreen SPF 30
489 kr
700
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Eminence Organics Lilikoi Daily Defense Moisturizer SPF 40
795 kr
E-12139
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Eminence Organics Bright Skin Moisturizer SPF 40
795 kr
E-12136
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Skydda både din hud och miljön med ett ekologiskt solskydd
Vad är pigmenteringar?

Har du fått stora eller små mörka fläckar i ansiktet? Detta kallas pigmenteringar, och trust us när vi säger att du inte är ensam om dem! Men vad är det egentligen? Vi berättar om tre olika typer av pigmenteringar.

Färga håret hemma med LeaLuo

Vill du få en ny look utan några strings attached? LeaLuo har hittat hem till oss och tagit med sig 8 färgmasker att vraka och välja mellan. Vill du bevara glansen i ditt röda hår eller har du alltid velat testa att färga håret rosa? Vi går igenom allt du behöver veta om dessa explosiva färgbomber!

Samarbete mellan Babor och Tjejzonen

Hur fantastiskt vore det inte att få leva i ett samhälle utan psykisk ohälsa? Nu går hudvårdsgiganten Babor in tillsammans med sina återförsäljare och kämpar för att den drömmen ska få bli sann.

Därför är en face mist vår bästa vän

Känner du ibland att huden behöver en ordentlig fuktboost efter en lång arbetsdag? Eller att din känsliga hud behöver återställa och svalka sig när du är på språng? Svaret är att investera i en face mist med bra kvalitet som kommer bomba huden med en rad näringsgivande ämnen.

Behöver din hud fukt eller fett?

Vi pratar mycket om hur viktigt det är att hålla huden återfuktad. Men hur mycket man än återfuktar kan huden ibland ändå kännas torr - varför? Jo, din hud behöver fett! Huden behöver både fukt och fett, men olika mycket av vardera beroende på vad man har för hudtyp och hudtillstånd. Läs nedan om skillnaden mellan fukt och fett samt våra bästa produkttips!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 9tMs7B (motverkar spam)