SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Skydda både din hud och miljön med ett ekologiskt solskydd

Vill du värna om både miljön och din hud? Då kan ekologisk hudvård vara det rätta valet för dig. Solskydd är ett måste i allas hudvårdsrutin och vi erbjuder en rad solskydd som är framtagna med ekologiska ingredienser. Skydda naturen och din hud på en och samma gång!

Ekologiskt + fysikaliskt = sant!

Vi ser mer och mer av ekologisk hudvård och allt fler väljer att använda produkter som är skonsamma för miljön. Det har dock länge varit svårt att hitta just ekologiska solskydd. Hos oss hittar du flera alternativ som inte bara är ekologiska, utan också riktigt sköna på huden. Dessutom är ofta ekologiska solskydd extra passande för dig som har känslig hud, då många av dem innehåller zinkoxid som är ett fysikaliskt solfilter.

Fysikaliska solfilter lägger sig som en skyddande hinna i stället för att absorberas in i huden som kemiska solfilter, vilket innebär att risken för reaktioner och irritation minskar. Dock är det viktigt att komma ihåg att fylla på sitt fysikaliska solskydd under dagen eftersom den skyddande hinnan försvinner med tiden, och kan glida av om du exempelvis svettas eller pillar mycket i ansiktet. Det är även viktigt att se till att du applicerar tillräckligt mycket för att få ett fullvärdigt skydd. Bli inte rädd om solskyddet lämnar en vit hinna precis vid applikation – det försvinner efter en kort stund!

Vad innehåller ekologiska solskydd?

Många solskydd innehåller som sagt zinkoxid, som i dess non-nano form är en miljö-och korallvänlig ingrediens och dessutom väldigt snäll mot huden. Non-nano zinkoxid är alltså en form av zinkoxid där molekylerna är större och inte penetrerar huden på samma sätt som när ingrediensen förekommer i dess nano-form. Eftersom zinkoxid är ett fysikaliskt solfilter lägger det sig ovanpå huden som en skyddande hinna.

Precis som övriga ekologiska hudvårdsprodukter innehåller ekologiska solskydd även växtbaserade ingredienser som odlats utan användning av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel.

Om du är nyfiken på ekologisk hudvård kan du läsa mer här!

Vilket ekologiskt solskydd ska jag välja?

Hos oss hittar du ekologiska solskydd för alla hudtyper.

Är din hud torr, känslig eller reaktiv är Esse Sunscreen SPF 30 solskyddet för dig. Produkten är luktfri med milda konserveringsmedel och rik på antioxidanter som rensar upp bland fria radikaler.

Letar du efter ett solskydd med en lätt formula bör du testa Eminence Organics Lilikoi Daily Defense Moisturizer SPF 40. Detta solskydd ger en sidenmatt känsla, skyddar huden både mot solens strålar samt yttre miljöfaktorer och passar alla hudtyper.

För dig med normal till kombinerad/oljig hud och eventuella problem med pigmentfläckar och inflammationer rekommenderar vi Eminence Organics Bright Skin Moisturizer SPF 40. Det är en effektiv dagcreme som verkar antiinflammatoriskt, jämnar ut hudtonen och arbetar aktivt för att reducera hyperpigmenteringar.

Köp ditt ekologiska solskydd hos oss

Esse Sunscreen SPF 30
489 kr
700
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Eminence Organics Lilikoi Daily Defense Moisturizer SPF 40
795 kr
E-12139
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Eminence Organics Bright Skin Moisturizer SPF 40
795 kr
E-12136
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Skydda både din hud och miljön med ett ekologiskt solskydd
Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

Så återapplicerar du ditt solskydd - även över makeup

För att ge huden ett fullvärdigt skydd mot solens strålar är det viktigt att återapplicera ditt solskydd under dagen, oavsett om du har badat, svettats eller knappt rört dig ur soffan. Många tycker dock att detta är ett jobbigt moment och vet helt enkelt inte hur man återapplicerar sitt solskydd på ett smidigt sätt. Som tur är har vi tipsen!

Skydda både din hud och miljön med ett ekologiskt solskydd

Vill du värna om både miljön och din hud? Då kan ekologisk hudvård vara det rätta valet för dig. Solskydd är ett måste i allas hudvårdsrutin och vi erbjuder en rad solskydd som är framtagna med ekologiska ingredienser. Skydda naturen och din hud på en och samma gång!

Clarins Beauty Flash Balm - nu med uppdaterad formula

Clarins Beauty Flash Balm har länge varit en favorit i mångas badrumsskåp. Det underbara lystret, den utslätande effekten och hur den magiskt trollar bort alla tecken på en natts dålig sömn kan man inte undvika att älska - och nu har cremen blivit ännu bättre!

Så ofta bör du byta ut din mascara

Visste du om att mascara har en begränsad hållbarhet efter att den har öppnats? Detta eftersom det är en produkt som används nära det känsliga ögonområdet. Det rekommenderas att du byter ut din mascara efter tre månader och vi ska nu berätta mer om vad du kan tänka på när det gäller din mascara.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: BEfjhN (motverkar spam)