SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Skydda både din hud och miljön med ett ekologiskt solskydd

Vill du värna om både miljön och din hud? Då kan ekologisk hudvård vara det rätta valet för dig. Solskydd är ett måste i allas hudvårdsrutin och vi erbjuder en rad solskydd som är framtagna med ekologiska ingredienser. Skydda naturen och din hud på en och samma gång!

Ekologiskt + fysikaliskt = sant!

Vi ser mer och mer av ekologisk hudvård och allt fler väljer att använda produkter som är skonsamma för miljön. Det har dock länge varit svårt att hitta just ekologiska solskydd. Hos oss hittar du flera alternativ som inte bara är ekologiska, utan också riktigt sköna på huden. Dessutom är ofta ekologiska solskydd extra passande för dig som har känslig hud, då många av dem innehåller zinkoxid som är ett fysikaliskt solfilter.

Fysikaliska solfilter lägger sig som en skyddande hinna i stället för att absorberas in i huden som kemiska solfilter, vilket innebär att risken för reaktioner och irritation minskar. Dock är det viktigt att komma ihåg att fylla på sitt fysikaliska solskydd under dagen eftersom den skyddande hinnan försvinner med tiden, och kan glida av om du exempelvis svettas eller pillar mycket i ansiktet. Det är även viktigt att se till att du applicerar tillräckligt mycket för att få ett fullvärdigt skydd. Bli inte rädd om solskyddet lämnar en vit hinna precis vid applikation – det försvinner efter en kort stund!

Vad innehåller ekologiska solskydd?

Många solskydd innehåller som sagt zinkoxid, som i dess non-nano form är en miljö-och korallvänlig ingrediens och dessutom väldigt snäll mot huden. Non-nano zinkoxid är alltså en form av zinkoxid där molekylerna är större och inte penetrerar huden på samma sätt som när ingrediensen förekommer i dess nano-form. Eftersom zinkoxid är ett fysikaliskt solfilter lägger det sig ovanpå huden som en skyddande hinna.

Precis som övriga ekologiska hudvårdsprodukter innehåller ekologiska solskydd även växtbaserade ingredienser som odlats utan användning av kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel.

Om du är nyfiken på ekologisk hudvård kan du läsa mer här!

Vilket ekologiskt solskydd ska jag välja?

Hos oss hittar du ekologiska solskydd för alla hudtyper.

Är din hud torr, känslig eller reaktiv är Esse Sunscreen SPF 30 solskyddet för dig. Produkten är luktfri med milda konserveringsmedel och rik på antioxidanter som rensar upp bland fria radikaler.

Letar du efter ett solskydd med en lätt formula bör du testa Eminence Organics Lilikoi Daily Defense Moisturizer SPF 40. Detta solskydd ger en sidenmatt känsla, skyddar huden både mot solens strålar samt yttre miljöfaktorer och passar alla hudtyper.

För dig med normal till kombinerad/oljig hud och eventuella problem med pigmentfläckar och inflammationer rekommenderar vi Eminence Organics Bright Skin Moisturizer SPF 40. Det är en effektiv dagcreme som verkar antiinflammatoriskt, jämnar ut hudtonen och arbetar aktivt för att reducera hyperpigmenteringar.

Köp ditt ekologiska solskydd hos oss

Esse Sunscreen SPF 30
499 kr
700
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Eminence Organics Lilikoi Daily Defense Moisturizer SPF 40
995 kr
E-12139
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Eminence Organics Bright Skin Moisturizer SPF 40
795 kr
E-12136
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Skydda både din hud och miljön med ett ekologiskt solskydd
Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen infaller den åttonde mars och får oss att minnas kvinnans kamp för en självklar plats i samhället. Det är också en påminnelse om att fortsätta eftersträva jämställdhet. Idag berättar vi om elva starka kvinnor som sannerligen har inspirerat oss med sin drivkraft och sina varumärken.

Beautytrender 2024

Slugging, glossig makeup och haircycling är bara några av 2024 års skönhetstrender. Vi berättar allt du behöver veta om årets viktigaste skönhetsmåsten!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Vkvzju (motverkar spam)