SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Guider

Presenttips - sköna presenter till olika tillfällen

Har du idétorka inför en väns födelsedag och vet inte vad du ska köpa? Kanske är du ute i sista minuten som vanligt och suckar över att personen som ska firas redan har allt? - Bara lugn! Vi ger dig våra bästa presenttips både för födelsedagar och andra firanden.


Student och examen

Visst är det praktiskt att ge bort prylar till ett framtida boende eller liknande, men varför inte skämma bort en fattig student lite extra med en lyxig skönhetsbehandling. Ett presentkort på en klassisk massage eller ansiktsbehandling uppskattas av de allra flesta!

 

Pappa

Vissa män tycks vara slarviga med sin hudvårdsrutin. Därför är en serie med hudvårdsprodukter framtagna för just män en toppenpresent! Recipe for men är ett hud-och hårvårdsmärke skapat av den forna extremskidåkaren Jesper Rönnbäck som ville ta fram en serie med produkter för män i nordiskt klimat. Varumärket har ett enkelt koncept där man inriktat sig på få produkter som inte kräver allt för mycket tid i badrummet. Ge bort produkter för ansiktet, till exempel Recipe for men Facial Cleanser och Recipe for men Facial Moisturizer, eller fokusera på produkter för skägg, förslagsvis Recipe for men Shaving Gel och Recipe for men After Shave Balm. Läs mer om produkter från Recipe for me.

 

Barn

Visst du att vi utför öronhåltagning på Hudoteket? Den perfekta presenten att ge bort till någon som är sugen på att ta hål i öronen! Läs mer här.

 

Nagellack brukar vara något som barn tycker om, gärna i glada och starka färger. Nagellacken från CND är ett 7-dagarslack som är ett mellanting mellan ett vanligt lack och shellac. Läs mer om nagellacken och utforska alla fina färger som lacket finns i här.

 

Mamma

Mammor har en tendens att bry sig väldigt mycket om alla andra men glömmer ibland bort att ta hand om sig själva. Vår makeover passar perfekt för en mamma som förtjänar att bli ordentligt ompysslad. I behandlingen ingår både klippning och en lyxig makeup efter personens önskemål.

 

Pojkvän och killkompis

Parfym är en kanonpresent att köpa till någon som inte önskar sig något. Kanske är det något man inte lägger pengar på själv men ändå uppskattar. Sisley Eau D'Ikar EdT har en elegant, frisk och sofistikerad doft av citrus, blomster och trä. Är du kvinna och vill kunna låna parfymen är det ett smart drag att köpa Sisley Eau de Champagne Edt, den passar nämligen både män och kvinnor. En ytterligare fördel med denna doftspray är att den går bra att använda såväl på träningen som i solen eftersom den inte gör huden känslig.

 

Mormor och farmor

Handtvål med tillhörande handcreme är alltid en rolig present att få. Kolla in Grown Alchemist Twin Set Hand Wash & Hand Cream, ett set som levereras i en fin ask och därför passar perfekt som en present. Tvålen gör huden fräsch och len och den efterföljande handcremen lugnar och återfuktar irriterad och torr hud utan att kladda.

 

Partner och bröllopspar

För den som firar bröllops- eller något annat jubileum med sin partner, eller helt enkelt bara vill hitta på något extra lyxigt tillsammans, är vår duobehandling perfekt. Behandlingen för två utförs på vår härliga takvåning Top Floor och både kroppsmassage och ansiktsbehandling ingår. En duobehandling passar dessutom utmärkt som bröllopspresent! Ett annat förslag är boka in en spaweekend och kombinera Hudotekets behandlingar med hotellövernattning på hotell i Jönköping. Läs mer om våra spaweekend-paket här.

 

Tonåring

I tonåren är det mycket som händer i kroppen vilket för många kan visa sig på huden. Det är därför på sin plats att börja använda produkter som motverkar besvär med oren hud och akne. Dermalogica Clear Start Clearly Matte Kit är ett uppfriskande och renande kit som avlägsnar döda hudceller och överflödig talg och på så sätt motverkar blemmor. För den som precis börjat sminka sig är även ett makeup-kit en bra present. BareMinerals Grab & Go Get Started är ett startkit innehållande foundation, borste, primer och fixerande puder.

Nyinflyttad

Blommor är alltid trevligt att få i inflyttningspresent, men kanske är det roligare med en present som räcker lite längre, till exempel ett doftljus eller rumsspray som sätter prägel på det nya boendet. Comfort Zone Tranquillity Candle sprider en behaglig doft som ger en känsla av välbefinnande och harmoni i rummet. Finns även i motsvarande doftspray, Comfort Zone Tranqulity Ambiance Spray som förutom i hemmet även kan sprayas på kläder.

 

Flickvän

Man kan aldrig få tillräckligt med återfuktande produkter. Decléor Néroli Bigrade Comforting Body Milk är en mjukgörande kroppslotion med 99 procent naturliga ingredienser och en fantastisk doft av den eteriska oljan neroli. Produkten fungerar även bra som after sun med highlight-effekt under sommartid.

 

Tjejkompis

Ge bort ett Beauty Kit med schampo och balsam från Maria Nila. I kitet ingår en necessär samt shampo och balsam i två storlekar – perfekt för att ha de stora flaskorna hemma och det mindre när man är på resande fot. Maria Nila Beauty Kit finns i fem olika varianter för att passa alla olika hårtyper. Välj ett kit som passar just din tjejkompis och hennes hår!

 

Ska du på middag hos en tjejkompis och vill ta med dig en liten gå-bort-present? Kika in ansiktsmaskerna från Bioearth – en ekologisk och naturlig hudvårdsserie som erbjuder flera olika masker för olika behov.

 

Dig själv

Ja ibland ska man faktiskt unna sig och köpa något till sig själv också! Skäm bort dig själv och boka in en behandling för bryn och fransar. I behandlingen ingår plockning och färgning av fransarna och vi hjälper dig att hitta en färg och form som passar just ditt ansikte. Färgen sitter kvar i 4 till 6 veckor.

 

Behöver du en lugn och avslappnad stund för att stressa ner finns vår Anti-stress Body Aromamassage. Det är en lätt helkroppsmassage där vi kombinerar användandet av oljor med akupressur, lymfdränage och massageteknik som hjälper kroppen att slappna av. 

Presentkort – en gåva som passar alla

Produkter och behandlingar går att köpa på Hudoteket.se eller Hudoteket Salong. Det går även bra att köpa ett presentkort hos oss som går att utnyttja antingen på vår salong och butik i Jönköping eller i vår webshop. En perfekt present till någon man inte vet vad man ska ge då personen själv kan välja behandling eller produkter för ett visst värde. Läs mer om våra presentkort här.

 

 

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Presenttips - sköna presenter till olika tillfällen
Ansiktsbehandlingarna inför Bal & Bröllop

Månaderna innan din studentbal, eller bröllop är nog den tid som du tar hand om dig själv som bäst. Ansiktsbehandlingar bokas månader innan och det tycker vi är helt rätt! Men det kan vara svårt att veta när och vart man ska börja i behandlingsdjungeln. I det här inlägget har vi samlat ihop några av de resultatinriktade ansiktsbehandlingar vi erbjuder som kommer få dig att känna dig som ny. En enkel checklista för dig i all planering.

Hudvårdsprepp: bal och bröllop

Bal- och bröllopssäsongen börjar närma sig! Hur ljuvligt? Även om du kanske inte tar studenten eller ska gifta dig själv, så har vi samlat våra bästa tips på hur du förbereder din hud inför stora festligheter. Oavsett om du är gäst på ett bröllop så vill man ju givetvis att sin hud ska vara sitt bästa möjliga jag. När du har läst det här Beautypedia-inlägget kan du checka av hudvård på den långa planeringslistan!

Hur blir jag av med pigmenteringar?

Pigmentfläckar kan beror på fler olika saker. Det ena är solskador, och dessa kallas även åldersfläckar då solskador oftast framträder mer med åldern. Den andra typen är hormonell pigmentering (melasma/kloasma) och dessa fläckar framkommer vid hormonella förändringar i kroppen. En tredje variant är post inflammatorisk hyperpigmentering (PIH) som är mörka märken efter exempelvis finnar eller sår. Alla dessa typer av pigmenteringar blir mer tydliga vid solexponering. I denna guiden hjälper vi dig hur du kan försöka motverka men också reducera pigmenteringar.

Ge dig själv en fuktboost!

Efter en sommar med sol och bad skriker huden efter en riktig fuktboost. Även håret kan behöva sig en omgång efter saltvatten och klor. Sol och bad sliter hårt på såväl huden som håret och det kan lätt bli uttorkat och fuktfattigt. Här är våra bästa tips för att din hud och och ditt hår ska återfå sin forna glans.

Solskydd - Hur väljer man rätt skydd för sin hudtyp?

Att välja solskyddsprodukt utifrån sin hudtyp kan vara lika svårt som att hitta rätt hudvård. Men på samma sätt som du kan välja en rengöring eller ansiktskräm efter din hudtyp, kan du även skräddarsy ditt val av solskydd. Här kommer vi att guida dig kring skillnader på olika solskydd och hur du väljer rätt utifrån din hudtyp. Häng med!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Aa6tCY (motverkar spam)