eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Ingredienser A-Ö

Retinol - en supervitamin!

Retinol är en fettlöslig form av A-vitamin, som när den kommer i kontakt med huden omvandlas till retinsyra. Retinolet normaliserar cellförnyelsen, binder fukt i huden, hämmar talgproduktionen, reducerar orenheter och ökar kollagenproduktionen. Den minskar även resultatet av solskador, så kallade pigmenteringar.

Retinol får gamla hudceller att bete sig som unga hudceller tack vare att retinolet omprogrammerar hudcellerna att fungera annorlunda. 

Antioxidanter är något som huden behöver för att skydda sig mot fria radikaler, då dessa bryter ned huden och orsakar linjer, pigmenteringar och grå hud. Retinolen fungerar som en antioxidant på huden och skyddar därför mot de dagliga påfrestningar vår hud möter.

Retinolens molekyler är väldigt små, och penetrerar därför huden lätt och kommer djupare ned i huden. Och tack vare att de är så små och effektiva, får man väldigt fina resultat med låg koncentration.

Så vilka resultat kan du förvänta dig av retinol, vad gör den?

  • Skyddar huden mot fria radikaler
  • Minskar mörka fläckar
  • Förebygger orenheter
  • Hämmar talgproduktionen
  • Reducerar fina linjer

Därför passar produkter med retinol dig som vill öka cellförnyelsen, för att få en yngre hud alternativt en hud med mindre orenheter eller talgproduktion.

Känslig hud

Det finns produkter med retinol som även passar en känslig hud. Tre heta tips är Dermaceutic Activ Retinol Serum 0.5Verso Super Facial Oil samt Medik8 r-Retinoate Cream

Invänjning

Då retinol är väldigt aktivt bör du ha för vana att vänja in huden vid nya retinolprodukter. Första veckan, använd produkten varannan kväll och öka sedan upp till varje kväll vecka 2. Känner du dig torr eller stram i huden kan du sakta ner takten och applicera din retinolprodukt var tredje natt för att sedan öka upp dosen igen. Är du det minsta osäker, konsultera gärna med Hudotekets hudterapeuter. 

UV-skydd

Då retinolet ökar cellförnyelsen blir huden extra känslig för UV-ljus när vi använder produkter med retinol i. Var därför noga med att alltid använda ett UV-skydd med minst SPF 50. Notera att många retinolprodukter enbart ska användas på natten just av denna anledning. 

Produkter

Det finns en uppsjö med produkter med retinol i. Tänk på att det finns olika styrkor på retinolet och olika typer av retinol, så läs på om hur du ska använda produkten och vem den passar. Rådfråga gärna oss på Hudoteket, vi hjälper dig gärna att hitta rätt!

Läs mer om:

Hudvård a-vitamin retinol

Visa kommentarer
EGF - en cellkommunikatör för spänstigare hud

Har du hört talas om EGF, eller rättare sagt Epidermal Growth Factor? Året var 1986 när Stanley Cohen tilldelades Nobelpriset i medicin efter att ha upptäckt cellaktivatorn EGF och dess viktiga funktion som cellkommunikatör för en spänstig, fast hud.

C-Vitamin

Räcker det att äta kosttillskott? Kan jag använda vilken C-vitamin som helst? Känner du dig också vilsen i C-vitamindjungeln? Lugn, vår hudterapeut Karin kommer här guida dig genom frågor och fakta som rör C-vitamin inom hudvård.

Hyaluronsyra

Hyaluronsyra är en fuktbildande ingrediens och inte en syra så som många tänker syror i hudvård. Hyaluronsyran finns naturligt i människokroppen, det är ett så kallat kroppseget ämne. Det är en sockermolekyl som kallas glykosaminglukan, och den har förmågan att binda fukt upp till tusen gånger sin egen vikt. Hyaluronsyran passar alla hudtyper och nedan kan du läsa mer om denna stjärna i badrumsskåpet. 

Retinol - en supervitamin!

Retinol är en fettlöslig form av A-vitamin, som när den kommer i kontakt med huden omvandlas till retinsyra. Retinolet normaliserar cellförnyelsen, binder fukt i huden, hämmar talgproduktionen, reducerar orenheter och ökar kollagenproduktionen. Den minskar även resultatet av solskador, så kallade pigmenteringar.

Niacinamid- en form av vitamin B

Niacinamid är en fantastisk ingrediens för dig med mogen hud, pigmenteringar, oren hud eller förstorade porer. Niacinamid är en form av Vitamin B som bland annat har en uppljusande effekt på huden. Läs vidare för att lära dig om varför just denna ingrediens bör ta en plats i din necessär.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: cNGEPB (motverkar spam)