SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Ingredienser A-Ö

Retinol - en supervitamin!

Retinol är en fettlöslig form av A-vitamin, som när den kommer i kontakt med huden omvandlas till retinsyra. Retinolet normaliserar cellförnyelsen, binder fukt i huden, hämmar talgproduktionen, reducerar orenheter och ökar kollagenproduktionen. Den minskar även resultatet av solskador, så kallade pigmenteringar.

Retinol får gamla hudceller att bete sig som unga hudceller tack vare att retinolet omprogrammerar hudcellerna att fungera annorlunda. 

Antioxidanter är något som huden behöver för att skydda sig mot fria radikaler, då dessa bryter ned huden och orsakar linjer, pigmenteringar och grå hud. Retinolen fungerar som en antioxidant på huden och skyddar därför mot de dagliga påfrestningar vår hud möter.

Retinolens molekyler är väldigt små, och penetrerar därför huden lätt och kommer djupare ned i huden. Och tack vare att de är så små och effektiva, får man väldigt fina resultat med låg koncentration.

Så vilka resultat kan du förvänta dig av retinol, vad gör den?

  • Skyddar huden mot fria radikaler
  • Minskar mörka fläckar
  • Förebygger orenheter
  • Hämmar talgproduktionen
  • Reducerar fina linjer

Därför passar produkter med retinol dig som vill öka cellförnyelsen, för att få en yngre hud alternativt en hud med mindre orenheter eller talgproduktion.

Känslig hud

Det finns produkter med retinol som även passar en känslig hud. Tre heta tips är Dermaceutic Activ Retinol Serum 0.5Verso Super Facial Oil samt Medik8 r-Retinoate Cream

Invänjning

Då retinol är väldigt aktivt bör du ha för vana att vänja in huden vid nya retinolprodukter. Första veckan, använd produkten varannan kväll och öka sedan upp till varje kväll vecka 2. Känner du dig torr eller stram i huden kan du sakta ner takten och applicera din retinolprodukt var tredje natt för att sedan öka upp dosen igen. Är du det minsta osäker, konsultera gärna med Hudotekets hudterapeuter. 

UV-skydd

Då retinolet ökar cellförnyelsen blir huden extra känslig för UV-ljus när vi använder produkter med retinol i. Var därför noga med att alltid använda ett UV-skydd med minst SPF 50. Notera att många retinolprodukter enbart ska användas på natten just av denna anledning. 

Produkter

Det finns en uppsjö med produkter med retinol i. Tänk på att det finns olika styrkor på retinolet och olika typer av retinol, så läs på om hur du ska använda produkten och vem den passar. Rådfråga gärna oss på Hudoteket, vi hjälper dig gärna att hitta rätt!

Läs mer om:

Hudvård a-vitamin retinol

Visa kommentarer
Produkterna till: Retinol - en supervitamin!
Äppelsyra

Äppelsyra tillhör gruppen av alfahydroxisyror och återfinns i både hud-och hårvårdsprodukter. Syran har många fördelar för huden och kan exempelvis jämna ut hudtonen, förminska porer och reducera ålderstecken. Syran är mild i sitt slag och passar därför även de känsligare hudtyperna.

Cera Alba

Cera alba är det naturliga bivaxet som återfinns i alla möjliga former av skönhetsvård. Ingrediensen används ofta i produkter för att bilda en skyddande barriär på huden som både förhindrar fuktförlust och samtidigt ger skydd mot yttre påverkan som vind och kyla.

E-Vitaminolja

Antioxidanten vitamin E, även kallat reparationsvitaminet, är en vanlig ingrediens i återfuktande produkter. E-vitaminoljan hjälper huden att skydda sig mot fria radikaler samtidigt som den har läkande och återfuktande egenskaper.

Peptider - vad är en peptid?

En peptid är ett naturligt förekommande ämne i huden och fungerar som budbärare genom att förmedla information till hudcellerna om hur de ska fungera på bästa sätt. I anti age-produkter gör peptiderna att kollagenproduktionen ökar, vilket ger en mer elastisk och spänstig hud.

CBD - Cannabidiol

Skönhetsprodukter har en unik ingredienslista med sammansatta komponenter som gör underverk för vår hud. En något mer ovanlig ingrediens som har börjat dyka upp och är mer hypad än någonsin är ingrediensen Cannabis.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 4mHSTz (motverkar spam)