SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Behöver din hud fukt eller fett?

Vi pratar mycket om hur viktigt det är att hålla huden återfuktad. Men hur mycket man än återfuktar kan huden ibland ändå kännas torr - varför? Jo, din hud behöver fett! Huden behöver både fukt och fett, men olika mycket av vardera beroende på vad man har för hudtyp och hudtillstånd. Läs nedan om skillnaden mellan fukt och fett samt våra bästa produkttips!

Att återfukta

När du återfuktar huden tillför du, precis som det låter, fukt. Huden behöver fukt precis som en planta behöver vatten – för att undvika fuktfattighet. Hyaluronsyra är en ingrediens som inte bara kan tillföra fukt utan även binda fukt i huden, det vill säga agera som en transportör och transportera fukten djupare ner i huden.


Tecken på att din hud behöver en fuktboost kan till exempel vara att den känns lite stram, grå och torr. Men även du med en fetare hudtyp behöver fukt! Faktum är att ett tecken på en fuktfattig hud är överproduktion av talg – din hud försöker helt enkelt kompensera för den fukt den saknar! Så har du en fet hudtyp som överproducerar talg eller ibland känns yttorr är det fukt, fukt, fukt som gäller.

Spana in dessa återfuktande produkter:

25
Elemis Pro-Collagen Marine Moisture Essence
614 kr
819 kr
2200158
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
25
Peter Thomas Roth Water Drench Hyaluronic Cloud Mask Hydrating Gel
506 kr
675 kr
50313-0
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
25
Dermalogica Circular Hydration Serum
506 kr
675 kr
111455
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
25
COSRX Hydrium Triple Hyaluronic Moisture Ampoule
299 kr
399 kr
c823
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Behöver din hud fett?

Känns din hud väldigt torr och fnasig? Då kan din hud behöva lite extra fett. Många tror att när huden flagnar behöver den en ordentlig fuktboost – och ja, det är alltid bra med fukt, men många gånger behöver huden då en fetare creme som mjukgör och agerar som en skyddande barriär. Det är fettet som kapslar in fukten, vilket innebär att trots att du återfuktar kan du fortfarande känna dig torr om din hud är fettfattig.

Den med en fetare hudtyp behöver i regel inte tillföra fett till huden, då det snarare kan leda till att porer täpps igen och orenheter uppstår. Men den med en torr hudtyp, som inte bara är yttorr, kan behöva se till att använda både fukt och fett i sin hudvårdsrutin.

Spana in dessa produkter som tillför fett:
25
COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream
299 kr
399 kr
c808
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
25
Peter Thomas Roth Water Drench Cloud Creme
469 kr
625 kr
9217000-1
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
25
Comfort Zone Remedy Soothing Fortifying Serum
521 kr
695 kr
CZ4148
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
25
Klairs Rich Moist Soothing Tencel Sheet Mask
44 kr
59 kr
K101
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Behöver din hud fukt eller fett?
Allt du behöver veta om Bioline Therra Fusion

Ur naturen och vetenskapen så föddes idén om Therra Fusion till liv. En serie som kombinerar hållbara ekologiska element med effektiviteten av bioteknologi och dess aktiva substanser. Lystergivande, arbetar pro-age och ger din hud balans - vad mer finns det egentligen att älska? Vi berättar allt du behöver veta om den här fantastiska serien!

Vad är pigmenteringar?

Har du fått stora eller små mörka fläckar i ansiktet? Detta kallas pigmenteringar, och trust us när vi säger att du inte är ensam om dem! Men vad är det egentligen? Vi berättar om tre olika typer av pigmenteringar.

Färga håret hemma med LeaLuo

Vill du få en ny look utan några strings attached? LeaLuo har hittat hem till oss och tagit med sig 8 färgmasker att vraka och välja mellan. Vill du bevara glansen i ditt röda hår eller har du alltid velat testa att färga håret rosa? Vi går igenom allt du behöver veta om dessa explosiva färgbomber!

Samarbete mellan Babor och Tjejzonen

Hur fantastiskt vore det inte att få leva i ett samhälle utan psykisk ohälsa? Nu går hudvårdsgiganten Babor in tillsammans med sina återförsäljare och kämpar för att den drömmen ska få bli sann.

Därför är en face mist vår bästa vän

Känner du ibland att huden behöver en ordentlig fuktboost efter en lång arbetsdag? Eller att din känsliga hud behöver återställa och svalka sig när du är på språng? Svaret är att investera i en face mist med bra kvalitet som kommer bomba huden med en rad näringsgivande ämnen.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: qSPjYw (motverkar spam)