SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Behöver din hud fukt eller fett?

Vi pratar mycket om hur viktigt det är att hålla huden återfuktad. Men hur mycket man än återfuktar kan huden ibland ändå kännas torr - varför? Jo, din hud behöver fett! Huden behöver både fukt och fett, men olika mycket av vardera beroende på vad man har för hudtyp och hudtillstånd. Läs nedan om skillnaden mellan fukt och fett samt våra bästa produkttips!

Att återfukta

När du återfuktar huden tillför du, precis som det låter, fukt. Huden behöver fukt precis som en planta behöver vatten – för att undvika fuktfattighet. Hyaluronsyra är en ingrediens som inte bara kan tillföra fukt utan även binda fukt i huden, det vill säga agera som en transportör och transportera fukten djupare ner i huden.


Tecken på att din hud behöver en fuktboost kan till exempel vara att den känns lite stram, grå och torr. Men även du med en fetare hudtyp behöver fukt! Faktum är att ett tecken på en fuktfattig hud är överproduktion av talg – din hud försöker helt enkelt kompensera för den fukt den saknar! Så har du en fet hudtyp som överproducerar talg eller ibland känns yttorr är det fukt, fukt, fukt som gäller.

Spana in dessa återfuktande produkter:

Elemis Pro-Collagen Marine Moisture Essence
819 kr
2200158
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Årets nykomling
20
Dermalogica Circular Hydration Serum
540 kr
675 kr
111455
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
COSRX Hydrium Triple Hyaluronic Moisture Ampoule
399 kr
c823
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Behöver din hud fett?

Känns din hud väldigt torr och fnasig? Då kan din hud behöva lite extra fett. Många tror att när huden flagnar behöver den en ordentlig fuktboost – och ja, det är alltid bra med fukt, men många gånger behöver huden då en fetare creme som mjukgör och agerar som en skyddande barriär. Det är fettet som kapslar in fukten, vilket innebär att trots att du återfuktar kan du fortfarande känna dig torr om din hud är fettfattig.

Den med en fetare hudtyp behöver i regel inte tillföra fett till huden, då det snarare kan leda till att porer täpps igen och orenheter uppstår. Men den med en torr hudtyp, som inte bara är yttorr, kan behöva se till att använda både fukt och fett i sin hudvårdsrutin.

Spana in dessa produkter som tillför fett:
20
COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream
319 kr
399 kr
c808
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Peter Thomas Roth Water Drench Cloud Creme
725 kr
9217000-1
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Comfort Zone Remedy Soothing Fortifying Serum
556 kr
695 kr
CZ4148
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Klairs Rich Moist Soothing Tencel Sheet Mask
59 kr
K101
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Behöver din hud fukt eller fett?
Vårda hudbarriären

Huden är kroppens största organ och kroppens skyddsmantel från yttre angrepp. Yttre angrepp kan vara mikroorganismer, allergener, virus, onda bakterier, svamp, föroreningar för att bara nämna några. Det är därför väldigt viktigt att hudens yttre lager, hudbarriären, hålls intakt så att små inkräktare inte tar sig in och skapar oreda i hud och kropp. I denna artikel förklarar vi hur hudbarriären fungerar, hur man märker att den är skadad och hur man på bästa möjliga sätt reparerar den.

Vinnarna i Hudoteket Beauty Awards 2023

Hej Beauty Hackers! Röda mattan är utrullad och succén är tillbaka - nämligen Hudoteket Beauty Awards. År 2022 är nu stängt, och det är dags att utse vinnarna för de gångna året. Här hittar du produkterna som utmärkt sig extra, produkterna som fått ett uppsving eller produkterna där recensionerna svämmat över. Kanske har din favoritprodukt vunnit? Eller kanske du hittar nya favoriter!

Välj rätt rengöring efter din hudtyp

Är det dags att uppgradera din rengöringsrutin? Välmående och vacker hud börjar med en bra ansiktsrengöring. Huden i ansiktet är väldig tunn och i ständig kontakt med externa faktorer, därför är det viktigt att du ger ansiktet lite extra omtanke. I detta inlägg hjälper vi dig välja rätt rengöring utifrån din hudtyp.

Rengöring - A och O för en bra hudvårdsrutin

Huden i ansiktet är väldigt tunn och är i ständig kontakt med externa faktorer. Därför är det viktigt att ta sig tiden och rengöra ansiktet noggrant, morgon som kväll. Här kan du läsa mer om varför rengöringen bör vara bland din största prioritet i din hudvårdsrutin.

Dubbelrengöring - varför är det så bra?

I genomsnitt lägger vi endast 20 sekunder på att rengöra ansiktet varje dag. På så kort tid får man svårt att lösa upp de lager av makeup och solkräm, samt hudceller och talg som samlats på huden under dagen. Om huden inte blir ren gör dessa partiklar din hud glåmig och tilltäppt vilket kan skapa hudirritation och känslighet. Här tipsar vi om hur du gör huden ren på djupet.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Bz9vtK (motverkar spam)