SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Behöver din hud fukt eller fett?

Vi pratar mycket om hur viktigt det är att hålla huden återfuktad. Men hur mycket man än återfuktar kan huden ibland ändå kännas torr - varför? Jo, din hud behöver fett! Huden behöver både fukt och fett, men olika mycket av vardera beroende på vad man har för hudtyp och hudtillstånd. Läs nedan om skillnaden mellan fukt och fett samt våra bästa produkttips!

Att återfukta

När du återfuktar huden tillför du, precis som det låter, fukt. Huden behöver fukt precis som en planta behöver vatten – för att undvika fuktfattighet. Hyaluronsyra är en ingrediens som inte bara kan tillföra fukt utan även binda fukt i huden, det vill säga agera som en transportör och transportera fukten djupare ner i huden.


Tecken på att din hud behöver en fuktboost kan till exempel vara att den känns lite stram, grå och torr. Men även du med en fetare hudtyp behöver fukt! Faktum är att ett tecken på en fuktfattig hud är överproduktion av talg – din hud försöker helt enkelt kompensera för den fukt den saknar! Så har du en fet hudtyp som överproducerar talg eller ibland känns yttorr är det fukt, fukt, fukt som gäller.

Spana in dessa återfuktande produkter:

Elemis Pro-Collagen Marine Moisture Essence
819 kr
2200158
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Dermalogica Circular Hydration Serum
795 kr
111455
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
COSRX Hydrium Triple Hyaluronic Moisture Ampoule
399 kr
c823
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Behöver din hud fett?

Känns din hud väldigt torr och fnasig? Då kan din hud behöva lite extra fett. Många tror att när huden flagnar behöver den en ordentlig fuktboost – och ja, det är alltid bra med fukt, men många gånger behöver huden då en fetare creme som mjukgör och agerar som en skyddande barriär. Det är fettet som kapslar in fukten, vilket innebär att trots att du återfuktar kan du fortfarande känna dig torr om din hud är fettfattig.

Den med en fetare hudtyp behöver i regel inte tillföra fett till huden, då det snarare kan leda till att porer täpps igen och orenheter uppstår. Men den med en torr hudtyp, som inte bara är yttorr, kan behöva se till att använda både fukt och fett i sin hudvårdsrutin.

Spana in dessa produkter som tillför fett:
20
COSRX Balancium Comfort Ceramide Cream
319 kr
399 kr
c808
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Peter Thomas Roth Water Drench Cloud Creme
725 kr
9217000-1
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Comfort Zone Remedy Soothing Fortifying Serum
735 kr
CZ4148
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Klairs Rich Moist Soothing Tencel Sheet Mask
59 kr
K101
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Behöver din hud fukt eller fett?
Beautytrender 2024

Slugging, glossig makeup och haircycling är bara några av 2024 års skönhetstrender. Vi berättar allt du behöver veta om årets viktigaste skönhetsmåsten!

Kraften av retinolserum

Retinol – ett magiskt ord inom hudvårdsvärlden som har förmågan att förvandla din hud till en strålande och ungdomlig skatt. Det populäraste och mest effektiva sättet att använda retinol är att använda ett serum som innehåller ingrediensen. Men med så många retinolserum där ute, hur hittar du rätt? Lugn, vi hjälper dig! Vi har sammanställt en lista över några fantastiska retinolserum och deras unika fördelar för att hjälpa dig navigera bland alla hudvårdsstjärnor.

Retinol användningstips

Retinol är en kraftfull hudvårdsingrediens som kan bidra till att förbättra hudens utseende och behandla olika hudproblem. När du börjar använda retinol är det viktigt att starta långsamt och följa några enkla tips för att undvika irritation och få bästa resultat. Så kom igång med retinol och låt din hud stråla med ungdomlig glans!

När ska man börja använda retinol?

Retinol är en kraftfull och populär hudvårdsingrediens som har visat sig vara effektiv för att behandla olika hudproblem och tillstånd, från akne till åldrande. Men när är rätt tidpunkt att börja använda retinol i din hudvårdsrutin? I detta blogginlägg kommer vi att ge dig en guide till hur och när du kan börja använda retinol på rätt sätt. Vi delar med oss om några värdefulla tips för att säkerställa att du får de bästa resultaten av denna superingrediens! 

Oil cleanser - skonsam rengöring för alla hudtyper

Oil cleanser, eller oljerengöring som det också kallas, kan kanske låta skrämmande - speciellt för den med en redan oljig hy. Men faktum är att rengöringsolja har många fördelar för alla hudtyper. Här lär vi dig mer om dess goda egenskaper!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: GN97uX (motverkar spam)