SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Så återapplicerar du ditt solskydd - även över makeup

För att ge huden ett fullvärdigt skydd mot solens strålar är det viktigt att återapplicera ditt solskydd under dagen, oavsett om du har badat, svettats eller knappt rört dig ur soffan. Många tycker dock att detta är ett jobbigt moment och vet helt enkelt inte hur man återapplicerar sitt solskydd på ett smidigt sätt. Som tur är har vi tipsen!

Varför behöver jag återapplicera mitt solskydd?

Din hud är som bäst skyddad mot solen stunden efter att du har applicerat ditt solskydd. Därefter försvinner skyddet sakta men säkert och din hud exponeras ändå för solens skadliga strålar, trots att du kanske tror att du är skyddad. Fysikaliska solskydd är särskilt benägna att glida av huden och försvinna under dagen, då de lägger sig som en skyddande hinna och inte går ner i huden på samma sätt som kemiska solskydd gör. Men även de kemiska solfiltren förlorar sin skyddande effekt under dagen. Det är alltså viktigt att se till att återapplicera sitt solskydd – helst varannan timme när du befinner dig i solen.

Hur återapplicerar jag mitt solskydd på ett smidigt sätt?

Att återapplicera ditt solskydd behöver inte innebära att du måste bli kladdig om fingrarna. Det finns SPF-produkter som är enkla och kladdfria att applicera och fortfarande ger dig ett gott skydd, exempelvis i form av en spray eller ett stick. Dessutom är de smidiga att ha med sig i väskan!

Tips på produkter

20
Filorga Uv Bronze Body Spf 50+
524 kr
655 kr
9646000-1
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Mesoestetic Mesoprotech Sun Protective Repairing Stick 100+
395 kr
510113
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Dr. Schrammek Solar+ Protect Fluid SPF 50
640 kr
491000
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Men, om jag har makeup på mig då?

Frukta icke – självklart finns det solskydd som går bra att applicera även över makeup. Det smidigaste sättet är att välja ett solskydd i spray-eller puderform som inte bara ger dig ett bra skydd utan också ger din makeup ett lyft. Ha med dig din spray eller ditt puder i väskan och återapplicera ditt solskydd på bara några få sekunder!

Solskydd som är bra över makeup

iS Clinical PerfecTint Powder SPF 40
1045 kr
rIS 1373,004
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Nannic UV Shield Instant UV Protection
469 kr
123456
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Mesoestetic Mesoprotech Antiaging Facial Sun Mist 50+
725 kr
510118
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Filorga Uv Bronze Mist Spf 50+
396 kr
495 kr
9647000-9
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Så återapplicerar du ditt solskydd - även över makeup
De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 7PppPf (motverkar spam)