SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Solskydd året om

På uteserveringens premiär, sommarens stranddag, på cykeln påväg till jobbet en höstmorgon och uppe i skidbacken, exponeras vi för solens UV-strålar. Även på midsommar när molnen är framme och regnet öser ner, strålarna tränger igenom både mulet väder och regn. Vill du försäkra dig om att din hud åldras i rätt tid och inte i förtid? Att pigmenteringsmustaschen håller sig borta? Eller det viktigaste av allt - att du får leva ett liv frisk från hudsjukdomar, så bör du använda solskydd året om. Det låter kanske otroligt, men när du förstår vad solens strålar gör med vår hud varje årstid, så är det du som alltid kommer ha SPF:en som ett givet steg i din hudvårdsrutin.

De olika strålarna


Informationen om de olika UV-strålarna kan vi dra hur långt som helst. Det handlar inte om att bevara ett yngre utseende eller förhindra åldrande, utan även för att förhindra sjukdomar och utsätta oss för skador. Därför är det viktigt att vi går igenom dem, men vi håller det kort!

UV-strålarna delas in i tre olika strålar: UVA, UVB och UVC-strålar:
  • UVA-strålning: Detta är den strålning som vi exponeras mest för, den passerar både moln och glas och finns under hela året. Denna ger oss inte solbränna, men tränger ner djupast i huden och orsakar skador på sikt om man inte skyddar sig. Så som åldrad hud, allergi, pigmentförändringar och på sikt kan den även utveckla hudcancer.
  • UVB-strålning: Den här strålningen tränger ner i vårt yttersta hudlager och är den som gör huden brun. Om exponeringen av UVB-strålar blir för stor kan detta göra så att vi bränner oss, får eksem, klåda, allergi och kan i vissa fall även utveckla hudcancer.
  • UVC-strålning: UVC-strålning kommer inte ner till jorden, utan stoppas av ozonlagret. Den kan dock uppstå hos oss på jorden i samband med svetsning.
Fördelar med UV-strålning:
Givetvis finns det fördelar med UV-strålningen, vi behöver den för vår överlevnad. Självklart i måttliga doser och efter applicering av solskydd, i skuggan samt under en hatt då och då. Det positiva med UV-strålningen är att det stimulerar vår ämnesomsättning, stärker immunförsvaret, påverkar dygnsrytmen till det bättre och hjälper kroppens produktion av D-vitamin som behövs för att vi ska ha bra tänder och starka ben.

Årets första strålarAlla vet väl den känslan? Vintern har varit lång, solen börjar titta fram och uteserveringarna börjar fyllas på med mer och mer folk. Det vi ofta inte tänker på, är att vintern inte bara varit lång – utan även mörk. Vår hud är därför inte van vid en ökad exponering av solljus vilket därmed betyder att vi är väldigt känsliga. När man börjar träna, behöver kroppen och musklerna förbereda sig för fysisk ansträngning och aktivitet, likaså behöver vår hud vänja sig vid solen och för en ökad exponering av UV-strålning. Därför skulle man kunna säga att det är speciellt viktigt att lägga till SPF i sin hudvårdsrutin och vistas i solen med måtta.

I vår TikTok-video använder Olivia Mesoestetic Antiaging Facial Sun Mist 50+, perfekt för soldyrkaren att bättra på skyddet på uteserveringen.

Våra bästa tips på solkräm för våren

Elixir Cosmeceuticals Hydractil Daily Defense SPF 15
795 kr
hydractil
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Klairs All-day Airy Sunscreen
379 kr
K141
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Dermalogica Active Clearing Oil Free Matte SPF 30
720 kr
110633
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Medik8 Daily Radiance Vitamin C Spf 30
875 kr
M1051
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Bästa solskyddet under sommarens hettaDen här årstiden är nog de allra flesta bra på att smörja in sig med solkräm – men kanske inte fullt lika bra att bättra på SPF:en? Under sommaren vistas vi förmodligen i solen som allra mest och SPF:en bör bättras på varannan timme. Tips är Clarins Invisible Sun Care Stick SPF 50. Superlätt att återapplicera, även över smink! Året runt och när du under sommaren vistas i stadsmiljö är så kallade cityskydd optimala. Men om du på sommaren ska hänga på stranden, bada eller sporta behöver du ett solskydd som är testade för dessa miljöer och står emot svett och vatten. Spana in Evy, Dermalogica Protection 50 Sport SPF50 Eller Evys sortiment. 


 
Sommaren är också tiden på året då vi kortar ner hudvårdsrutinen, och makeupen blir lättare. Varför inte inkludera SPF i din makeuprutin? Idag finns det fantastiska sminkbaser som innehåller solskydd. Till exempel kultprodukten bareMinerals Original Foundation SPF 15, ett foundationpuder med uppbyggbar täckning och smidig att fylla på under dagen. Tänk dock på att en makeup-produkt som innehåller SPF, inte ersätter solskyddet i din hudvårdsrutin. 


Tips på makeupprodukter med SPF

Sensai Silky Bronze Natural Veil Compact SC01 Light
580 kr
10216 001-9
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Clarins BB Skin Detox Fluid SPF 25
399 kr
r22034100-2
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Biodroga MD Even & Perfect CC Cream SPF 20 Color Correction
549 kr
43449
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
PÜR 4 in 1 Pressed Mineral Makeup Golden Medium
425 kr
5010
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Höstens sista solstrålarHösten är väl tiden då man kan känna att de sista solstrålarna ska kramas ur pch tas tillvara på ordentligt. Detta är även ”nyåret” för många då nya rutiner och vanor ska sättas - joggingturer eller power walks planeras in och återigen, utsätts vi för UV-strålningen. Så, på med keps, solskydd på näsa samt kropp och njut av de sista varma vindarna innan en lång vinter.

Efter en sommar med lättare makeup brukar man också vara sugen på att uppdatera necessären och hitta en ny look. På hösten och vintern kanske även after work planeras in och julkalasen vankas. Grunda din makeup med en produkt som både skyddar huden mot strålning, men som även är en bra primer. Spana in vår TikTok-video där vi tipsar om en sådan produkt, nämligen Filorga UV-Defence SPF + Anti-Ageing – Anti-Brown Spot Sun Care. Lämnar en sammetslen yta samt ett fantastiskt glow!

                             

Höstens bästa solskydd

Exuviance Skin Caring BB Fluid SPF 50
499 kr
20100
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Comfort Zone Sublime Skin Color Perfect SPF50
795 kr
E1164
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Nannic UV Shield Instant UV Protection
469 kr
123456
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Natura Bissé C+C SPF 30 Oil-free Macroantioxidant Sun Protection
625 kr
8436534716162
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Vinter, pulkaåkning och skidsemesterVisste du att snön reflektarar upp till 80% av UV-strålningen vilket ökar risken att vi bränna oss? Det låter ju otroligt men det är sant. För oss som bor i Norden har de flesta ömtålig och känslig hud, så kom ihåg solskyddet!

På skidsemestern bör solkrämen stå högre upp på packningslistan än understället, typ. Glöm det inte i alla fall. Som vi nämnde tidigare så reflekterar snön solen vilket gör att vi lättare kan bränna oss, men när vi ska upp i backarna kommer vi ju även närmare solen – vilket också ökar chansen för solskador. Så, packa med dig minst SPF 30 – gärna ett stift också så du enkelt kan återapplicera även med vantarna på.

Kika in videon där vi tipsar om de bästa solskydden på vintern! 

Bästa solskyddden för vintern

Dermaceutic K Ceutic SPF 50
545 kr
MM21
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Mesoestetic Mesoprotech Sun Protective Repairing Stick 100+
395 kr
510113
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
iS Clinical LiProtect SPF 35
374 kr
IS1331005
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Heliocare 360° Airgel SPF 50
379 kr
11365
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Solskydd året om
I personalens badrumsskåp

Har du alltid funderat på vilken ansiktskräm Hudotekets inköpare använder? Hur logistikpersonalens hår kan se så glansigt ut? Eller vilken rengöring hudterapeuten använder själv, som behandlar sina kunder hela dagen? Då har du kommit rätt, vi välkomnar dig hem till våra badrum och ger dig första parkett till personalens favoriter - produkterna vi inte kan leva utan helt enkelt!

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen infaller den åttonde mars och får oss att minnas kvinnans kamp för en självklar plats i samhället. Det är också en påminnelse om att fortsätta eftersträva jämställdhet. Idag berättar vi om tolv starka kvinnor som sannerligen har inspirerat oss med sin drivkraft och sina varumärken.

I personalens badrumsskåp part 2

Trots att Hudotekets personal vistas i ett krämpalats varje dag, så är det några produkter som etsar sig fast och givet tar sin plats på badrumshyllan. Har du alltid funderat på vilken ansiktskräm Hudotekets inköpare använder? Eller vad massören använder som tar hand om andra varje dag? In och kika på personalens ride or dies, nyfunna och gamla favoriter som inte lämnar badrumsskåpet. Kanske kan du hitta en ny favorit?

Basprodukterna i din hudvårdsrutin

Precis som när man skapar en bra klädgarderob så börjar man med en stabil grund, även kallat basplagg. Likadant ska du tänka med din hudvård, för att säkerställa att du verkligen har det viktigaste i ditt badrumsskåp. Här kommer lite tips för hur du ska tänka när det kommer till basprodukter inom hudvård, vi går back to basic - helt enkelt. Här hittar du välgörande rengöringar som gör din hudvårdsrutin spot on, och massa andra grymma basprodukter.

Solskydd året om

På uteserveringens premiär, sommarens stranddag, på cykeln påväg till jobbet en höstmorgon och uppe i skidbacken, exponeras vi för solens UV-strålar. Även på midsommar när molnen är framme och regnet öser ner, strålarna tränger igenom både mulet väder och regn. Vill du försäkra dig om att din hud åldras i rätt tid och inte i förtid? Att pigmenteringsmustaschen håller sig borta? Eller det viktigaste av allt - att du får leva ett liv frisk från hudsjukdomar, så bör du använda solskydd året om. Det låter kanske otroligt, men när du förstår vad solens strålar gör med vår hud varje årstid, så är det du som alltid kommer ha SPF:en som ett givet steg i din hudvårdsrutin.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: AuKYD4 (motverkar spam)