SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

Myt 1 - skillnaden mellan kemiska och fysikaliska solfilter

Kemiskt solfilter och fysikaliskt solfilter är två olika typer av solskydd, och många har missförstått vad som faktiskt skiljer dem åt. Påståendet att fysikaliska solfilter reflekterar bort solens strålar likt en spegel medan kemiska solfilter absorberas av huden cirkulerar överallt på internet, men stämmer faktiskt inte helt. Båda solfiltren arbetar till stor del på liknande sätt, nämligen genom att konvertera UV-strålarna till värme. Det är faktiskt bara 10% av UV-strålarna som reflekteras bort vid användning av fysikaliska solfilter, resterande konverteras till värme precis som i kemiska solfilter.

Myt 2 - det räcker att använda makeup med SPF

För att få ett fullvärdigt solskydd krävs det att du applicerar rikligt med produkt. Därför vill vi här och nu spräcka myten att makeup med SPF ger ett tillräckligt skydd – för det gör det kort och gott inte. Använder du makeupprodukter med SPF ger det absolut ett extra skydd, vilket är toppen, men de duger inte på egen hand. Detta beror på att man helt enkelt inte applicerar tillräckligt av en makeupprodukt för att det ska skydda ordentligt. Du bör med andra ord applicera rikligt av ett vanligt solskydd under din makeup för att vara på den säkra sidan – och som tur är finns det flera grymma solskydd som också är snygga under makeup!
Mesoestetic Mesoprotech Antiaging Facial Sun Mist 50+
725 kr
510118
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Nannic UV Shield Instant UV Protection
469 kr
123456
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
52
iS Clinical PerfecTint Powder SPF 40
fr. 449 kr
fr. 931 kr
rIS 1373,004
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Myt 3 - jag behöver inte återapplicera om jag inte varit i solen

Många tror att de inte behöver återapplicera sitt solskydd om de inte befunnit sig i direkt sol – men detta är absolut en myt. Ditt solskydd försvinner gradvis under dagen trots att du inte befinner dig i solen vilket innebär att du behöver vara noggrann med återappliceringen oavsett, om du vill ge huden ett fullvärdigt skydd. Solen är skadlig även när du inte befinner dig i direkt solljus, så vi rekommenderar att man återapplicerar sitt solskydd med några timmars mellanrum. Det bästa är att det finns SPF-produkter som är hur enkla som helst att applicera, bland annat de vi länkat ovan!
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Vi spräcker myterna om solskydd
Allt du behöver veta om Bioline Therra Fusion

Ur naturen och vetenskapen så föddes idén om Therra Fusion till liv. En serie som kombinerar hållbara ekologiska element med effektiviteten av bioteknologi och dess aktiva substanser. Lystergivande, arbetar pro-age och ger din hud balans - vad mer finns det egentligen att älska? Vi berättar allt du behöver veta om den här fantastiska serien!

Vad är pigmenteringar?

Har du fått stora eller små mörka fläckar i ansiktet? Detta kallas pigmenteringar, och trust us när vi säger att du inte är ensam om dem! Men vad är det egentligen? Vi berättar om tre olika typer av pigmenteringar.

Färga håret hemma med LeaLuo

Vill du få en ny look utan några strings attached? LeaLuo har hittat hem till oss och tagit med sig 8 färgmasker att vraka och välja mellan. Vill du bevara glansen i ditt röda hår eller har du alltid velat testa att färga håret rosa? Vi går igenom allt du behöver veta om dessa explosiva färgbomber!

Samarbete mellan Babor och Tjejzonen

Hur fantastiskt vore det inte att få leva i ett samhälle utan psykisk ohälsa? Nu går hudvårdsgiganten Babor in tillsammans med sina återförsäljare och kämpar för att den drömmen ska få bli sann.

Därför är en face mist vår bästa vän

Känner du ibland att huden behöver en ordentlig fuktboost efter en lång arbetsdag? Eller att din känsliga hud behöver återställa och svalka sig när du är på språng? Svaret är att investera i en face mist med bra kvalitet som kommer bomba huden med en rad näringsgivande ämnen.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: XPQEk2 (motverkar spam)