SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

Myt 1 - skillnaden mellan kemiska och fysikaliska solfilter

Kemiskt solfilter och fysikaliskt solfilter är två olika typer av solskydd, och många har missförstått vad som faktiskt skiljer dem åt. Påståendet att fysikaliska solfilter reflekterar bort solens strålar likt en spegel medan kemiska solfilter absorberas av huden cirkulerar överallt på internet, men stämmer faktiskt inte helt. Båda solfiltren arbetar till stor del på liknande sätt, nämligen genom att konvertera UV-strålarna till värme. Det är faktiskt bara 10% av UV-strålarna som reflekteras bort vid användning av fysikaliska solfilter, resterande konverteras till värme precis som i kemiska solfilter.

Myt 2 - det räcker att använda makeup med SPF

För att få ett fullvärdigt solskydd krävs det att du applicerar rikligt med produkt. Därför vill vi här och nu spräcka myten att makeup med SPF ger ett tillräckligt skydd – för det gör det kort och gott inte. Använder du makeupprodukter med SPF ger det absolut ett extra skydd, vilket är toppen, men de duger inte på egen hand. Detta beror på att man helt enkelt inte applicerar tillräckligt av en makeupprodukt för att det ska skydda ordentligt. Du bör med andra ord applicera rikligt av ett vanligt solskydd under din makeup för att vara på den säkra sidan – och som tur är finns det flera grymma solskydd som också är snygga under makeup!
Mesoestetic Mesoprotech Antiaging Facial Sun Mist 50+
725 kr
510118
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Nannic UV Shield Instant UV Protection
469 kr
123456
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
52
iS Clinical PerfecTint Powder SPF 40
fr. 449 kr
fr. 931 kr
rIS 1373,004
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Myt 3 - jag behöver inte återapplicera om jag inte varit i solen

Många tror att de inte behöver återapplicera sitt solskydd om de inte befunnit sig i direkt sol – men detta är absolut en myt. Ditt solskydd försvinner gradvis under dagen trots att du inte befinner dig i solen vilket innebär att du behöver vara noggrann med återappliceringen oavsett, om du vill ge huden ett fullvärdigt skydd. Solen är skadlig även när du inte befinner dig i direkt solljus, så vi rekommenderar att man återapplicerar sitt solskydd med några timmars mellanrum. Det bästa är att det finns SPF-produkter som är hur enkla som helst att applicera, bland annat de vi länkat ovan!
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Vi spräcker myterna om solskydd
I personalens badrumsskåp

Har du alltid funderat på vilken ansiktskräm Hudotekets inköpare använder? Hur logistikpersonalens hår kan se så glansigt ut? Eller vilken rengöring hudterapeuten använder själv, som behandlar sina kunder hela dagen? Då har du kommit rätt, vi välkomnar dig hem till våra badrum och ger dig första parkett till personalens favoriter - produkterna vi inte kan leva utan helt enkelt!

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen infaller den åttonde mars och får oss att minnas kvinnans kamp för en självklar plats i samhället. Det är också en påminnelse om att fortsätta eftersträva jämställdhet. Idag berättar vi om tolv starka kvinnor som sannerligen har inspirerat oss med sin drivkraft och sina varumärken.

I personalens badrumsskåp part 2

Trots att Hudotekets personal vistas i ett krämpalats varje dag, så är det några produkter som etsar sig fast och givet tar sin plats på badrumshyllan. Har du alltid funderat på vilken ansiktskräm Hudotekets inköpare använder? Eller vad massören använder som tar hand om andra varje dag? In och kika på personalens ride or dies, nyfunna och gamla favoriter som inte lämnar badrumsskåpet. Kanske kan du hitta en ny favorit?

Basprodukterna i din hudvårdsrutin

Precis som när man skapar en bra klädgarderob så börjar man med en stabil grund, även kallat basplagg. Likadant ska du tänka med din hudvård, för att säkerställa att du verkligen har det viktigaste i ditt badrumsskåp. Här kommer lite tips för hur du ska tänka när det kommer till basprodukter inom hudvård, vi går back to basic - helt enkelt. Här hittar du välgörande rengöringar som gör din hudvårdsrutin spot on, och massa andra grymma basprodukter.

Solskydd året om

På uteserveringens premiär, sommarens stranddag, på cykeln påväg till jobbet en höstmorgon och uppe i skidbacken, exponeras vi för solens UV-strålar. Även på midsommar när molnen är framme och regnet öser ner, strålarna tränger igenom både mulet väder och regn. Vill du försäkra dig om att din hud åldras i rätt tid och inte i förtid? Att pigmenteringsmustaschen håller sig borta? Eller det viktigaste av allt - att du får leva ett liv frisk från hudsjukdomar, så bör du använda solskydd året om. Det låter kanske otroligt, men när du förstår vad solens strålar gör med vår hud varje årstid, så är det du som alltid kommer ha SPF:en som ett givet steg i din hudvårdsrutin.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Qb3MYZ (motverkar spam)