SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

Myt 1 - skillnaden mellan kemiska och fysikaliska solfilter

Kemiskt solfilter och fysikaliskt solfilter är två olika typer av solskydd, och många har missförstått vad som faktiskt skiljer dem åt. Påståendet att fysikaliska solfilter reflekterar bort solens strålar likt en spegel medan kemiska solfilter absorberas av huden cirkulerar överallt på internet, men stämmer faktiskt inte helt. Båda solfiltren arbetar till stor del på liknande sätt, nämligen genom att konvertera UV-strålarna till värme. Det är faktiskt bara 10% av UV-strålarna som reflekteras bort vid användning av fysikaliska solfilter, resterande konverteras till värme precis som i kemiska solfilter.

Myt 2 - det räcker att använda makeup med SPF

För att få ett fullvärdigt solskydd krävs det att du applicerar rikligt med produkt. Därför vill vi här och nu spräcka myten att makeup med SPF ger ett tillräckligt skydd – för det gör det kort och gott inte. Använder du makeupprodukter med SPF ger det absolut ett extra skydd, vilket är toppen, men de duger inte på egen hand. Detta beror på att man helt enkelt inte applicerar tillräckligt av en makeupprodukt för att det ska skydda ordentligt. Du bör med andra ord applicera rikligt av ett vanligt solskydd under din makeup för att vara på den säkra sidan – och som tur är finns det flera grymma solskydd som också är snygga under makeup!
Mesoestetic Mesoprotech Antiaging Facial Sun Mist 50+
725 kr
510118
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Nannic UV Shield Instant UV Protection
469 kr
123456
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
iS Clinical PerfecTint Powder SPF 40
1045 kr
rIS 1373,004
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Clarins Invisible Sun Care Stick Spf 50
295 kr
20670000
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Myt 3 - jag behöver inte återapplicera om jag inte varit i solen

Många tror att de inte behöver återapplicera sitt solskydd om de inte befunnit sig i direkt sol – men detta är absolut en myt. Ditt solskydd försvinner gradvis under dagen trots att du inte befinner dig i solen vilket innebär att du behöver vara noggrann med återappliceringen oavsett, om du vill ge huden ett fullvärdigt skydd. Solen är skadlig även när du inte befinner dig i direkt solljus, så vi rekommenderar att man återapplicerar sitt solskydd med några timmars mellanrum. Det bästa är att det finns SPF-produkter som är hur enkla som helst att applicera, bland annat de vi länkat ovan! Läs mer tipsoch tricks på hur du återapplicerar solskydd här.
Läs mer om:

solskydd

Visa kommentarer
Produkterna till: Vi spräcker myterna om solskydd
Beautytrender 2024

Slugging, glossig makeup och haircycling är bara några av 2024 års skönhetstrender. Vi berättar allt du behöver veta om årets viktigaste skönhetsmåsten!

Kraften av retinolserum

Retinol – ett magiskt ord inom hudvårdsvärlden som har förmågan att förvandla din hud till en strålande och ungdomlig skatt. Det populäraste och mest effektiva sättet att använda retinol är att använda ett serum som innehåller ingrediensen. Men med så många retinolserum där ute, hur hittar du rätt? Lugn, vi hjälper dig! Vi har sammanställt en lista över några fantastiska retinolserum och deras unika fördelar för att hjälpa dig navigera bland alla hudvårdsstjärnor.

Retinol användningstips

Retinol är en kraftfull hudvårdsingrediens som kan bidra till att förbättra hudens utseende och behandla olika hudproblem. När du börjar använda retinol är det viktigt att starta långsamt och följa några enkla tips för att undvika irritation och få bästa resultat. Så kom igång med retinol och låt din hud stråla med ungdomlig glans!

När ska man börja använda retinol?

Retinol är en kraftfull och populär hudvårdsingrediens som har visat sig vara effektiv för att behandla olika hudproblem och tillstånd, från akne till åldrande. Men när är rätt tidpunkt att börja använda retinol i din hudvårdsrutin? I detta blogginlägg kommer vi att ge dig en guide till hur och när du kan börja använda retinol på rätt sätt. Vi delar med oss om några värdefulla tips för att säkerställa att du får de bästa resultaten av denna superingrediens! 

Oil cleanser - skonsam rengöring för alla hudtyper

Oil cleanser, eller oljerengöring som det också kallas, kan kanske låta skrämmande - speciellt för den med en redan oljig hy. Men faktum är att rengöringsolja har många fördelar för alla hudtyper. Här lär vi dig mer om dess goda egenskaper!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: Ay6VF5 (motverkar spam)