SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

Myt 1 - skillnaden mellan kemiska och fysikaliska solfilter

Kemiskt solfilter och fysikaliskt solfilter är två olika typer av solskydd, och många har missförstått vad som faktiskt skiljer dem åt. Påståendet att fysikaliska solfilter reflekterar bort solens strålar likt en spegel medan kemiska solfilter absorberas av huden cirkulerar överallt på internet, men stämmer faktiskt inte helt. Båda solfiltren arbetar till stor del på liknande sätt, nämligen genom att konvertera UV-strålarna till värme. Det är faktiskt bara 10% av UV-strålarna som reflekteras bort vid användning av fysikaliska solfilter, resterande konverteras till värme precis som i kemiska solfilter.

Myt 2 - det räcker att använda makeup med SPF

För att få ett fullvärdigt solskydd krävs det att du applicerar rikligt med produkt. Därför vill vi här och nu spräcka myten att makeup med SPF ger ett tillräckligt skydd – för det gör det kort och gott inte. Använder du makeup-produkter med SPF ger det absolut ett extra skydd, vilket är toppen, men de duger inte på egen hand. Detta beror på att man helt enkelt inte applicerar tillräckligt av en makeup-produkt för att det ska skydda ordentligt. Du bör med andra ord applicera rikligt av ett vanligt solskydd under din makeup för att vara på den säkra sidan – och som tur är finns det flera grymma solskydd som också är snygga under makeup!
Mesoestetic Mesoprotech Antiaging Facial Sun Mist 50+
725 kr
510118
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Nannic UV Shield Instant UV Protection
469 kr
123456
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
iS Clinical PerfecTint Powder SPF 40
1045 kr
rIS 1373,004
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Clarins Invisible Sun Care Stick Spf 50
295 kr
20670000
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Myt 3 - jag behöver inte återapplicera om jag inte varit i solen

Många tror att de inte behöver återapplicera sitt solskydd om de inte befunnit sig i direkt sol – men detta är absolut en myt. Ditt solskydd försvinner gradvis under dagen trots att du inte befinner dig i solen vilket innebär att du behöver vara noggrann med återappliceringen oavsett, om du vill ge huden ett fullvärdigt skydd. Solen är skadlig även när du inte befinner dig i direkt solljus, så vi rekommenderar att man återapplicerar sitt solskydd med några timmars mellanrum. Det bästa är att det finns SPF-produkter som är hur enkla som helst att applicera, bland annat de vi länkat ovan! Läs mer tips och tricks på hur du återapplicerar solskydd här.
Läs mer om:

solskydd

Visa kommentarer
Produkterna till: Vi spräcker myterna om solskydd
Vilken solskyddsprodukt passar min hudtyp?

Precis som man väljer en ansiktskräm efter sin hudtyp så kan man även skräddarsy sitt val av solskyddsfaktor. Det finns olika typer beroende på vad man ska göra för aktivitet, om man svettas mycket eller om man ska bada. Vi berättar mer ingående om de olika varianterna, häng med!

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 3ptT4V (motverkar spam)