SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Guider

Rengöringsritualen

Varje dag utsätts huden för en hel del yttre påfrestningar såsom smuts, föroreningar, sol och vind. Det påverkar huden negativt och kan bidra till att huden åldras i förtid, och det vill vi inte! En bra rengöringsritual är alltså A och O för att hålla huden i schack samtidigt som efterföljande produkter lättare ta sig ner i huden. Så se till att verkligen lägga ner några extra minuter per dag på din rengöring.

Steg 1 - Hygien

Vad många missar är att man alltid ska börja med sina händer. God handhygien är mycket viktigt då du använder dina händer som redskap i ansiktet, och vi vill inte ha in mer bakterier. Använd gärna spatel till dina krämburkar och kom även ihåg att tvätta dina svampar, borstar och handdukar regelbundet.

Steg 2 - Ögonen

Området runt ögonen är tunnare och därmed mer känsligt än resten av huden i ansiktet. Därför är det extra viktigt att du använder en speciell rengöring för att avlägsna ögonmakeup. Fukta en bomullspad med din remover och torka försiktigt bort makeupen kring ögonen. Du som har lösögonfransar, se till att undvika en oljebaserad remover.
Sisley Eau Efficace Gentle Make-Up Remover
1400 kr
108200
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Dr. Schrammek Sensiderm Cleansing Solution
495 kr
457000
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Steg 3 - Rengöring

Applicera rengöringsprodukten. Här finns det en mängd olika varianter beroende på vilken hudtyp du har och även vilken konsistens du gillar bäst: mjölk, olja, kräm, mousse eller gel. Många glömmer att man även ska rengöra halsen, men den är minst lika viktig som ditt ansikte. Tänk att ansiktet är hela vägen ner till ditt dekolletaget, allt ska med! Följ anvisningarna på produkten hur du ska använda den. Ibland ska man massera ansiktet med lätt fuktade fingertoppar för att skapa en emulsion och det räcker för att massera in rengöringen som den är för att den ska lösa upp smuts, makeup, föroreningar, överflödig talg och döda hudceller. Använd gärna en tvättsvamp för att effektivt ta bort rengöringsprodukten innan du slutligen sköljer av ansiktet med ljummet vatten.
Exuviance Deep Clean AHA Cleanser
389 kr
A18941
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Klairs Gentle Black Fresh Cleansing Oil
349 kr
K136
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Elemis Pro-Collagen Cleansing Balm
749 kr
2200173
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Steg 4 - Ansiktsvatten

Avsluta din rengöringsritual med ett ansiktsvatten. Ansiktsvattnet balanserar hudens pH-värde, verkar porsammandragande samt förbereder huden för kommande produkter. Att återställa hudens pH-värde är essentiellt för att din hud ska må bra. Ditt kranvattens pH-värde är högre än din naturliga nivå på huden vilket gör att onda bakterier kan trivas frodas. Så använd alltid ett ansiktsvatten.
Esse Sensitive Mist
539 kr
604
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Årets stjärnskott
Clinisept Clinisoothe Skin Purifier
fr. 279 kr
r7570
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Klairs Supple Preparation Facial Toner
299 kr
K104
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Medik8 Press & Clear
545 kr
M1096
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Visa kommentarer
Produkterna till: Rengöringsritualen
Esse Sensitive Cleanser
649 kr
600
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Skin Regimen Cleansing Cream
295 kr
4520
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Solskydd - Hur väljer man rätt skydd för sin hudtyp?

Att välja solskyddsprodukt utifrån sin hudtyp kan vara lika svårt som att hitta rätt hudvård. Men på samma sätt som du kan välja en rengöring eller ansiktskräm efter din hudtyp, kan du även skräddarsy ditt val av solskydd. Här kommer vi att guida dig kring skillnader på olika solskydd och hur du väljer rätt utifrån din hudtyp. Häng med!

Ansiktsbehandlingarna inför Bal & Bröllop

Månaderna innan din studentbal, eller bröllop är nog den tid som du tar hand om dig själv som bäst. Ansiktsbehandlingar bokas månader innan och det tycker vi är helt rätt! Men det kan vara svårt att veta när och vart man ska börja i behandlingsdjungeln. I det här inlägget har vi samlat ihop några av de resultatinriktade ansiktsbehandlingar vi erbjuder som kommer få dig att känna dig som ny. En enkel checklista för dig i all planering.

Hudvårdsprepp: bal och bröllop

Bal- och bröllopssäsongen börjar närma sig! Hur ljuvligt? Även om du kanske inte tar studenten eller ska gifta dig själv, så har vi samlat våra bästa tips på hur du förbereder din hud inför stora festligheter. Oavsett om du är gäst på ett bröllop så vill man ju givetvis att sin hud ska vara sitt bästa möjliga jag. När du har läst det här Beautypedia-inlägget kan du checka av hudvård på den långa planeringslistan!

Hur blir jag av med pigmenteringar?

Pigmentfläckar kan beror på fler olika saker. Det ena är solskador, och dessa kallas även åldersfläckar då solskador oftast framträder mer med åldern. Den andra typen är hormonell pigmentering (melasma/kloasma) och dessa fläckar framkommer vid hormonella förändringar i kroppen. En tredje variant är post inflammatorisk hyperpigmentering (PIH) som är mörka märken efter exempelvis finnar eller sår. Alla dessa typer av pigmenteringar blir mer tydliga vid solexponering. I denna guiden hjälper vi dig hur du kan försöka motverka men också reducera pigmenteringar.

Ge dig själv en fuktboost!

Efter en sommar med sol och bad skriker huden efter en riktig fuktboost. Även håret kan behöva sig en omgång efter saltvatten och klor. Sol och bad sliter hårt på såväl huden som håret och det kan lätt bli uttorkat och fuktfattigt. Här är våra bästa tips för att din hud och och ditt hår ska återfå sin forna glans.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: cb35RS (motverkar spam)