eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

CSA - Ta din hudvård till nya höjder

Fler och fler märken slår idag fast att vägen till en fin och hälsosam hud stavas CSA. CSA är en förkortning för c-vitamin, solskydd och a-vitamin. En rutin som innebär att man på dagen använder någon form av c-vitamin i sin hudvård, efterföljt av solskydd och på natten rekommenderas någon form av a-vitamin. Varför detta är en vinnande trio i badrumsskåpet ska ni få läsa mer om här.


Vad är CSA och varför är det bra?

Det är en hudvårdsrutin som är baserad på C-vitamin samt solskydd på dagen och en A-vitaminprodukt på natten. En kombination av dessa tre delar tillsammans med en bra övrig hudvård vässar din hudvårdsrutin.


 


C-vitamin

Stabiliserat C-vitamin ger det mesta huden behöver dagtid: antioxidanter som skyddar mot fria radikaler, stimulans av kollagenproduktionen samt blockering av för mycket melanin i huden som orsakar pigmentfläckar. Applicera vitamin C dagtid för att skydda mot miljöskador som snabbar på hudens åldrande. Klicka här för att lära dig ännu mer om C-vitamin. 

Fördelar med C-vitamin

 • Ger lyster
 • Skyddar mot fria radikaler
 • Ökar produktion av kollagen och elastin
 • Förebygger överdriven pigmentering
 • Har en lätt exfolierande effekt
 • Verkar antiinflammatorisk
 • Återställer hudbarriären
 • Bekämpar miljöpåverkan
 • Reducerar fina linjer och rynkor


SHOPPA C-VITAMINPRODUKTER HÄR >

Solskydd

Man tror att 80% av hudens åldrande orsakas av solen. Och då snackar vi inte bara från dagar då det är soligt ute utan alla dagar då solens strålar kan nå dig. Även på en molnig dag kan cirka 50% av UV-strålningen nå din hud. Att använda UV-skydd varje dag är ett enkelt sätt att skydda huden mot åldrande och hudsjukdomar. 

Fördelar med solskydd

 • Skyddar huden mot UVA och UVB-strålar
 • Skyddar mot miljöskador
 • Skyddar ofta mot HEV-strålning från skärmpar
 • Förebygger pigmenteringar och ojämn hudton
 • Förebygger hudsjukdomar
 • Förebygger linjer och rynkor


SHOPPA SOLSKYDD HÄR >
 
Vitamin A

Denna vitamin brukar kallas retinol i hudvård, då detta är en form av A-vitamin. Retinol är en av de mest kända och beprövade ingredienserna då det kommer till hudföryngring samt att behandla orenheter. För det som retinol gör är att den ökar takten på cellförnyelsen i huden samt reducerar serumproduktionen. Det är väldigt viktigt att vitamin A är stabiliserat för att säkerställa maximal effektivitet med minimal irritation. Vill du dyka ner ännu djupare i A-vitaminens värld kan du läsa mer här.

Fördelar med A-vitamin 

 • Ökar cellförnyelsen
 • Stimulerar kollagen och elastinproduktionen i huden
 • Är en superantioxidant som skyddar mot fria radikaler
 • Har en exfolierande verkan, hur mycket beror på koncentrationen a-vitamin i produkten.


SHOPPA PRODUKTER MED VITAMIN A HÄR > 


  

Hur kan en hudvårdsrutin med CSA se ut?

1. C-vitamin på morgonen. Gärna ett c-vitaminserum men det kan även vara en creme med c-vitamin i sig.
2. Solskydd öven din dagcreme, alternativt en dagcreme med solskydd i.
3. A-vitamin på kvällen i form av ett serum eller creme.

Läs mer om:

a-vitamin retinol C-vitamin

Visa kommentarer
Att tänka på vid användning av syror

Syror för hemmabruk är något mildare än de som används på salong, men för den saken skull betyder det inte att syrorna inte ger resultat. Var noga med att välja den syra som passar dig och din hudtyp och vänj huden innan du går ”all in”.

Hur påverkar vår sömn huden?

Skönhetssömn är inte bara ett begrepp, det är ett faktum. Sömnen spelar stor roll i vårt välmående och en dålig nattsömn återspeglas i såväl vår kropp som på vår hy morgonen efter. Hur påverkar vår sömn huden?

Syror i hudvård – vilken ska jag välja?

Syror har intagit en självklar plats på badrumshyllan hos den hudvårdsintresserade. Med hjälp av syror kan man få bukt med hud som hamnat i obalans, släta ut fina linjer och få ett friskt och strålande ansikte. Här finner ni en smidig guide på de vanligaste syrorna och vad de kan göra för dig och din hud.

My Clarins – nya favoriten hos tonåringar

Clarins serie My Clarins riktar sig till tonåringar som söker den perfekta hudvårdsrutinen. Med avskalad och enkel design har Clarins skapat en serie som fokuserar på den unga huden, som innehåller allt från uppiggande ansiktscreme till rengöringsprodukter. My Clarins är dessutom vegan-friendly, framtagna med nästan enbart naturliga ingredienser och massor av kärlek. Med denna hudvårdsserie ska huden få vad som är bra för den, och detoxa bort vad som är dåligt. Låt oss introducera dig för några av produkterna!

Internationella kvinnodagen

Internationella kvinnodagen infaller den åttonde mars och får oss att minnas kvinnans kamp för en självklar plats i samhället, och fortsätta eftersträva jämställdhet. Idag har dagen inte lika starkt politiskt inslag som den hade förr men är absolut lika viktig. Detta är dagen då man hedrar en speciell kvinna i sitt liv, sin mamma, dotter, fru eller bästa vän. Vägen fram till denna dag har inte varit spikrak men sedan 1912 infaller internationella kvinnodagen varje år i Sverige. Idag berättar vi om fem starka kvinnor som sannerligen har inspirerat oss med sin drivkraft och sina varumärken.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: XdJq7u (motverkar spam)