eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

CSA - Ta din hudvård till nya höjder

Fler och fler märken slår idag fast att vägen till en fin och hälsosam hud stavas CSA. CSA är en förkortning för c-vitamin, solskydd och a-vitamin. En rutin som innebär att man på dagen använder någon form av c-vitamin i sin hudvård, efterföljt av solskydd och på natten rekommenderas någon form av a-vitamin. Varför detta är en vinnande trio i badrumsskåpet ska ni få läsa mer om här.


Vad är CSA och varför är det bra?

Det är en hudvårdsrutin som är baserad på C-vitamin samt solskydd på dagen och en A-vitaminprodukt på natten. En kombination av dessa tre delar tillsammans med en bra övrig hudvård vässar din hudvårdsrutin.


 


C-vitamin

Stabiliserat C-vitamin ger det mesta huden behöver dagtid: antioxidanter som skyddar mot fria radikaler, stimulans av kollagenproduktionen samt blockering av för mycket melanin i huden som orsakar pigmentfläckar. Applicera vitamin C dagtid för att skydda mot miljöskador som snabbar på hudens åldrande. Klicka här för att lära dig ännu mer om C-vitamin. 

Fördelar med C-vitamin

 • Ger lyster
 • Skyddar mot fria radikaler
 • Ökar produktion av kollagen och elastin
 • Förebygger överdriven pigmentering
 • Har en lätt exfolierande effekt
 • Verkar antiinflammatorisk
 • Återställer hudbarriären
 • Bekämpar miljöpåverkan
 • Reducerar fina linjer och rynkor


SHOPPA C-VITAMINPRODUKTER HÄR >

Solskydd

Man tror att 80% av hudens åldrande orsakas av solen. Och då snackar vi inte bara från dagar då det är soligt ute utan alla dagar då solens strålar kan nå dig. Även på en molnig dag kan cirka 50% av UV-strålningen nå din hud. Att använda UV-skydd varje dag är ett enkelt sätt att skydda huden mot åldrande och hudsjukdomar. 

Fördelar med solskydd

 • Skyddar huden mot UVA och UVB-strålar
 • Skyddar mot miljöskador
 • Skyddar ofta mot HEV-strålning från skärmpar
 • Förebygger pigmenteringar och ojämn hudton
 • Förebygger hudsjukdomar
 • Förebygger linjer och rynkor


SHOPPA SOLSKYDD HÄR >
 
Vitamin A

Denna vitamin brukar kallas retinol i hudvård, då detta är en form av A-vitamin. Retinol är en av de mest kända och beprövade ingredienserna då det kommer till hudföryngring samt att behandla orenheter. För det som retinol gör är att den ökar takten på cellförnyelsen i huden samt reducerar serumproduktionen. Det är väldigt viktigt att vitamin A är stabiliserat för att säkerställa maximal effektivitet med minimal irritation. Vill du dyka ner ännu djupare i A-vitaminens värld kan du läsa mer här.

Fördelar med A-vitamin 

 • Ökar cellförnyelsen
 • Stimulerar kollagen och elastinproduktionen i huden
 • Är en superantioxidant som skyddar mot fria radikaler
 • Har en exfolierande verkan, hur mycket beror på koncentrationen a-vitamin i produkten.


SHOPPA PRODUKTER MED VITAMIN A HÄR > 


  

Hur kan en hudvårdsrutin med CSA se ut?

1. C-vitamin på morgonen. Gärna ett c-vitaminserum men det kan även vara en creme med c-vitamin i sig.
2. Solskydd öven din dagcreme, alternativt en dagcreme med solskydd i.
3. A-vitamin på kvällen i form av ett serum eller creme.

Läs mer om:

a-vitamin retinol C-vitamin

Visa kommentarer
Packa lätt med multiprodukter

Multiprodukter är otroligt smidigt, inte bara under semestertider. Har du ont om plats i badrummet? Ska du resa bort och vill få plats med allt i en väska? Söker du efter en smidigare skönhetsrutin? Då är multiprodukter något för dig.

Bästa resekiten med skönhetsprodukter

Redo för semester? Se då till att packa smart! Det finns inte längre en ursäkt till varför man fyllt halva väskan med sina "must haves" - ta med dig ett resekit istället. Gör dig redo för semester med ett resekit som tar liten plats i väskan men som gör stor nytta för din hud. Här listar vi ett urval som blir perfekta på resan.

Hudotekets bästa packtips

Oavsett om du ska iväg på en solsemester, ska avnjuta en weekend i en spännande stad, eller ut i den lantliga idyllen så är det något alla dessa ställen har gemensamt - en packning. Vi är nog många som nästan behövt sätta oss på väskan för att få den att stängas, tills nu. Ta del av våra bästa packtips och checklistan som gör att du slipper glömma saker kvar hemma.

Den blomstertid nu kommer

Det blomstrar på Hudoteket! Maxa sommaren och gör plats i badrumskåpet för några blommiga sommarfavoriter. En härlig doft av ros, persikoblomma eller varför inte solros? Nedan lyfter vi produkter med lite extra sommarfeeling.

Sex tips för fin sommarhud

Hur underhåller man huden under sommarmånaderna? Det finns några enkla gyllene regler som enligt oss verkligen får huden att stråla ikapp med solen.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: LbnzcW (motverkar spam)