eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

CSA - Ta din hudvård till nya höjder

Fler och fler märken slår idag fast att vägen till en fin och hälsosam hud stavas CSA. CSA är en förkortning för c-vitamin, solskydd och a-vitamin. En rutin som innebär att man på dagen använder någon form av c-vitamin i sin hudvård, efterföljt av solskydd och på natten rekommenderas någon form av a-vitamin. Varför detta är en vinnande trio i badrumsskåpet ska ni få läsa mer om här.


Vad är CSA och varför är det bra?

Det är en hudvårdsrutin som är baserad på C-vitamin samt solskydd på dagen och en A-vitaminprodukt på natten. En kombination av dessa tre delar tillsammans med en bra övrig hudvård vässar din hudvårdsrutin.


 


C-vitamin

Stabiliserat C-vitamin ger det mesta huden behöver dagtid: antioxidanter som skyddar mot fria radikaler, stimulans av kollagenproduktionen samt blockering av för mycket melanin i huden som orsakar pigmentfläckar. Applicera vitamin C dagtid för att skydda mot miljöskador som snabbar på hudens åldrande. Klicka här för att lära dig ännu mer om C-vitamin. 

Fördelar med C-vitamin

 • Ger lyster
 • Skyddar mot fria radikaler
 • Ökar produktion av kollagen och elastin
 • Förebygger överdriven pigmentering
 • Har en lätt exfolierande effekt
 • Verkar antiinflammatorisk
 • Återställer hudbarriären
 • Bekämpar miljöpåverkan
 • Reducerar fina linjer och rynkor


SHOPPA C-VITAMINPRODUKTER HÄR >

Solskydd

Man tror att 80% av hudens åldrande orsakas av solen. Och då snackar vi inte bara från dagar då det är soligt ute utan alla dagar då solens strålar kan nå dig. Även på en molnig dag kan cirka 50% av UV-strålningen nå din hud. Att använda UV-skydd varje dag är ett enkelt sätt att skydda huden mot åldrande och hudsjukdomar. 

Fördelar med solskydd

 • Skyddar huden mot UVA och UVB-strålar
 • Skyddar mot miljöskador
 • Skyddar ofta mot HEV-strålning från skärmpar
 • Förebygger pigmenteringar och ojämn hudton
 • Förebygger hudsjukdomar
 • Förebygger linjer och rynkor


SHOPPA SOLSKYDD HÄR >
 
Vitamin A

Denna vitamin brukar kallas retinol i hudvård, då detta är en form av A-vitamin. Retinol är en av de mest kända och beprövade ingredienserna då det kommer till hudföryngring samt att behandla orenheter. För det som retinol gör är att den ökar takten på cellförnyelsen i huden samt reducerar serumproduktionen. Det är väldigt viktigt att vitamin A är stabiliserat för att säkerställa maximal effektivitet med minimal irritation. Vill du dyka ner ännu djupare i A-vitaminens värld kan du läsa mer här.

Fördelar med A-vitamin 

 • Ökar cellförnyelsen
 • Stimulerar kollagen och elastinproduktionen i huden
 • Är en superantioxidant som skyddar mot fria radikaler
 • Har en exfolierande verkan, hur mycket beror på koncentrationen a-vitamin i produkten.


SHOPPA PRODUKTER MED VITAMIN A HÄR > 


  

Hur kan en hudvårdsrutin med CSA se ut?

1. C-vitamin på morgonen. Gärna ett c-vitaminserum men det kan även vara en creme med c-vitamin i sig.
2. Solskydd öven din dagcreme, alternativt en dagcreme med solskydd i.
3. A-vitamin på kvällen i form av ett serum eller creme.

Läs mer om:

a-vitamin retinol C-vitamin

Visa kommentarer
Årets Skönhetsfavoriter 2018

I dag ligger inte svårigheten i att hitta skönhetsprodukter, det knepiga är att ta reda på vilka som verkligen ger resultat. Ett knep är att testa säkra kort som är älskade av många. Därför har vi nu tagit fram ett emblem som markerar just era favoriter från 2018.

Dubbelrengöring - vad är det?

Dubbelrengöring - vad är det egentligen? Och varför gör man det? Det är en rengöringsteknik som har sitt ursprung i Asien (som många bra hudvårdsknep) där man på kvällen rengör sin hud i två steg. Man använder sig dels av en oljebaserad rengöring och i steg två använder man sig av en vattenbaserad rengöring som är anpassad just för din hudtyp. Läs vidare för att lära dig mer om denna rengöringsteknik och vilka produkter som du kan kika närmare på om du vill testa dubbelrengöring.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för ”finnar” är helt ofarligt men kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Man kan behandla mildare former av akne framgångsrikt med hjälp av behandlingar och/eller produkter, men det kan ta lite tid. Vi rekommenderar att du tar hjälp av en hudterapeut för att få reda på vad som passar just för dig, då det finns olika typer av akne som man behandlar olika. I denna artikel ska vi berätta allt om akne och vad man kan göra åt det.

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Obalanserad hårbotten

Mjäll, kliande eller fet hårbotten är några av de problem som en obalanserad hårbotten kan ställa till med. Med rätt behandling och anpassade produkter kan du råda bot på det mesta. Här nedan listar vi några av de vanligaste problemen som kan drabba en obalanserad hårbotten.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: tw9dLs (motverkar spam)