SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Vad händer med huden i klimakteriet?

Att komma in i klimakteriet betyder att det hormonella åldrandet börjar. Det innebär stora förändringar för kroppen, och även för huden. Du som är i klimakteriet eller har varit kanske inte känner igen din hud, och det är inte så konstigt - den är inte den samma. Men det fina i kråksången är att det finns saker du kan göra för att få din hud att kännas lite mer som den gjorde förr. Vi tar i denna artikel upp följande fyra hudåkommor som många upplever under och efter klimakteriet.

Bild från Comfort Zone


1. Torrhet och brist på lyster

En av de största problemen med en hud i det hormonella åldrandet brukar vara torrheten. Att huden blir så torr beror på att hudens egen produktionen av hyaluronsyra minskar och därför får huden svårt att bibehålla fukten i huden.

LÖSNING: Huden behöver fukt och näring. Har man torr hud sedan innan behöver man ännu mer fett och fukt till huden, men för vissa räcker det med att addera bara fukt. Hyaluronsyra är stjärningrediensen när det gäller att öka fukthalten i huden.

LETA EFTER: Näringsrika produkter och produkter med ingrediensen hyaluronsyra. Fyll även på med essentiella oljor inifrån, vi rekommenderar varmt Maybritt Krewald Oil Woman.


2. Slapphet och rynkor

När vi går in i det hormonella åldrandet minskar produktionen av östrogen. Detta påverkar i sin tur produktionen av kollagen, som enkelt förklarat fungerar som stoppningen i en madrass. Hudens fyllning minskar, och studier hävdar att 30% av hudens kollagen försvinner de fem första åren i klimakteriet. Resultatet är en hud som enklare ”säckar ihop” på grund av dålig stoppning, vilket visar sig i linjer och rynkor. Dessutom brukar ansiktskonturerna bli mjukare och huden kan upplevas slapp.

LÖSNING: Satsa på hudvårdsprodukter som ökar produktionen av kollagen, och ett bra exempel på det är olika typer av A-vitamin. Retinol är en ingrediens som ökar produktionen av kollagen i huden. Även olika typer av peptider har även denna effekt på huden.

LETA EFTER: Retinol och peptider.


3. Stora porer

Stora porer kan orsakas av att elasticiteten blir sämre i huden. När den försämras drar huden ut sig vilket gör att porer upplevs större.

LÖSNING: Det finns riktigt bra serum som jobbar på att dra ihop porerna genom att öka elasticiteten. Niacinamid är en ofta förekommande ingrediens i dessa produkter.

LETA EFTER: Ord som ”pore refining” och ingrediensen niacinamid.


4. Känslighet

För dig som är i klimakteriet och även runt 50-års åldern kan känslighet komma som ett brev på posten. Detta för att i den åldern ändras ph-värdet på huden, och i kombination med en tunnare hud får huden svårare att upprätthålla en fungerande barriärfunktion och skydda sig mot yttre påfrestningar.

LÖSNING: Det finns mängder av produkter som stärker hudens barriär, minskar känslighet och dämpar rodnad. Ingredienser så som probiotika och prebiotika hjälper huden att fylla på med goda bakterier och håller de onda bakterierna borta.

LETA EFTER: Produkter för känslig hud samt ingredienser så som probiotika och prebiotika.

Läs mer om:

Klimakteriet

Visa kommentarer
Produkterna till: Vad händer med huden i klimakteriet?
Comfort Zone Sublime Skin Oil Cream
1225 kr
4158
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Clarins Super Restorative Remodelling Serum
1245 kr
20187
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Toner Plus
599 kr
333
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Maybritt Krewald Organic Pure Oil Woman
379 kr
100073
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Comfort Zone Sublime Skin Oil Serum
1225 kr
4159
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Clarins Super Restorative Day Cream Very Dry Skin
765 kr
1025 kr
20185000-5
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Summer Essentials - sommarprodukterna vi älskar

Sommaren står för dörren och hos oss hittar du produkterna som får dig att stråla hela sommaren lång. Ta del av våra bästa sommartips nedan för att ge dig själv en bra start på de varma månaderna!

Vad är K-Beauty?

K-beauty är så mycket mer än bara deras hudvårdsrutin på 10 steg och roliga sheet masks. Kärnan i Koreansk hudvård är inte vilka produkter du använder utan hur du tänker. Det är exempelvis helt okej att använda din favoritmask från ett svenskt varumärke i din 10-stegsrutin. Det viktigaste är att gå till botten med dina problem och ge din hud den bästa möjliga chansen till att nå ett så hälsosamt och vackert resultat som möjligt.

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

Så återapplicerar du ditt solskydd - även över makeup

För att ge huden ett fullvärdigt skydd mot solens strålar är det viktigt att återapplicera ditt solskydd under dagen, oavsett om du har badat, svettats eller knappt rört dig ur soffan. Många tycker dock att detta är ett jobbigt moment och vet helt enkelt inte hur man återapplicerar sitt solskydd på ett smidigt sätt. Som tur är har vi tipsen!

Skydda både din hud och miljön med ett ekologiskt solskydd

Vill du värna om både miljön och din hud? Då kan ekologisk hudvård vara det rätta valet för dig. Solskydd är ett måste i allas hudvårdsrutin och vi erbjuder en rad solskydd som är framtagna med ekologiska ingredienser. Skydda naturen och din hud på en och samma gång!

2 Kommentarer
#1
Nina Bjurström
Vad för hudvård e bäst för Rosaceahud angående retinol o dyligt som bi rekommenderar när man e nu 50 år o huden förändras?.
Använder Maria Åkerbergs produkter. O skall nu uppdatera hudprodukter nu när det nu börjar bli kallt.

Mvh.. Nina
Den 02 oktober 2018
#1
Sofie
@Nina Bjurström: Hejsan Nina! När det gäller rosacea är det väldigt individuellt vad sjukdomen triggas av, men generellt sett så brukar vi avråda från aktiva ingredienser så som retinol i första hand. Vi hjälper dig gärna med en personlig hudanalys här:
https://www.hudoteket.se/sv/info/hudotekets-hudanalys.html

Du kan även läsa mer om rosacea här:
https://www.hudoteket.se/sv/blogg/fakta/2018/10/22/vad-ar-rosacea.html

Har du fler frågor eller funderingar, hör gärna av dig på 036-34 45 62.

Ha en fin dag!
Den 26 oktober 2018
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: aNvBGE (motverkar spam)