eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Vad händer med huden i klimakteriet?

Att komma in i klimakteriet betyder att det hormonella åldrandet börjar. Det innebär stora förändringar för kroppen, och även för huden. Du som är i klimakteriet eller har varit kanske inte känner igen din hud, och det är inte så konstigt - den är inte den samma. Men det fina i kråksången är att det finns saker du kan göra för att få din hud att kännas lite mer som den gjorde förr. Vi tar i denna artikel upp följande fyra hudåkommor som många upplever under och efter klimakteriet.

Bild från Comfort Zone


1. Torrhet och brist på lyster

En av de största problemen med en hud i det hormonella åldrandet brukar vara torrheten. Att huden blir så torr beror på att hudens egen produktionen av hyaluronsyra minskar och därför får huden svårt att bibehålla fukten i huden.

LÖSNING: Huden behöver fukt och näring. Har man torr hud sedan innan behöver man ännu mer fett och fukt till huden, men för vissa räcker det med att addera bara fukt. Hyaluronsyra är stjärningrediensen när det gäller att öka fukthalten i huden.

LETA EFTER: Näringsrika produkter och produkter med ingrediensen hyaluronsyra. Fyll även på med essentiella oljor inifrån, vi rekommenderar varmt Maybritt Krewald Oil Woman.


2. Slapphet och rynkor

När vi går in i det hormonella åldrandet minskar produktionen av östrogen. Detta påverkar i sin tur produktionen av kollagen, som enkelt förklarat fungerar som stoppningen i en madrass. Hudens fyllning minskar, och studier hävdar att 30% av hudens kollagen försvinner de fem första åren i klimakteriet. Resultatet är en hud som enklare ”säckar ihop” på grund av dålig stoppning, vilket visar sig i linjer och rynkor. Dessutom brukar ansiktskonturerna bli mjukare och huden kan upplevas slapp.

LÖSNING: Satsa på hudvårdsprodukter som ökar produktionen av kollagen, och ett bra exempel på det är olika typer av A-vitamin. Retinol är en ingrediens som ökar produktionen av kollagen i huden. Även olika typer av peptider har även denna effekt på huden.

LETA EFTER: Retinol och peptider.


3. Stora porer

Stora porer kan orsakas av att elasticiteten blir sämre i huden. När den försämras drar huden ut sig vilket gör att porer upplevs större.

LÖSNING: Det finns riktigt bra serum som jobbar på att dra ihop porerna genom att öka elasticiteten. Niacinamid är en ofta förekommande ingrediens i dessa produkter.

LETA EFTER: Ord som ”pore refining” och ingrediensen niacinamid.


4. Känslighet

För dig som är i klimakteriet och även runt 50-års åldern kan känslighet komma som ett brev på posten. Detta för att i den åldern ändras ph-värdet på huden, och i kombination med en tunnare hud får huden svårare att upprätthålla en fungerande barriärfunktion och skydda sig mot yttre påfrestningar.

LÖSNING: Det finns mängder av produkter som stärker hudens barriär, minskar känslighet och dämpar rodnad. Ingredienser så som probiotika och prebiotika hjälper huden att fylla på med goda bakterier och håller de onda bakterierna borta.

LETA EFTER: Produkter för känslig hud samt ingredienser så som probiotika och prebiotika.

Läs mer om:

Klimakteriet

Visa kommentarer
Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Obalanserad hårbotten

Mjäll, kliande eller fet hårbotten är några av de problem som en obalanserad hårbotten kan ställa till med. Med rätt behandling och anpassade produkter kan du råda bot på det mesta. Här nedan listar vi några av de vanligaste problemen som kan drabba en obalanserad hårbotten.

Vad händer med huden i klimakteriet?

Att komma in i klimakteriet betyder att det hormonella åldrandet börjar. Det innebär stora förändringar för kroppen, och även för huden. Du som är i klimakteriet eller har varit kanske inte känner igen din hud, och det är inte så konstigt - den är inte den samma. Men det fina i kråksången är att det finns saker du kan göra för att få din hud att kännas lite mer som den gjorde förr. Vi tar i denna artikel upp följande fyra hudåkommor som många upplever under och efter klimakteriet.

CSA - Ta din hudvård till nya höjder

Fler och fler märken slår idag fast att vägen till en fin och hälsosam hud stavas CSA. CSA är en förkortning för c-vitamin, solskydd och a-vitamin. En rutin som innebär att man på dagen använder någon form av c-vitamin i sin hudvård, efterföljt av solskydd och på natten rekommenderas någon form av a-vitamin. Varför detta är en vinnande trio i badrumsskåpet ska ni få läsa mer om här.

Därför ska du använda ögoncreme

Fina linjer, torrhet, mörka ringar och svullnad är alla anledningar till att man börjar använda ögoncreme. Grunden till att man får denna typ av problem är att huden runt ögonen är tunnare än huden i resten av ansiktet och därför beter den sig annorlunda. Därför bör den behandlas med extra kärlek och en ögoncreme som passar dina behov och önskemål.

1 Kommentar
#1
Nina Bjurström
Vad för hudvård e bäst för Rosaceahud angående retinol o dyligt som bi rekommenderar när man e nu 50 år o huden förändras?.
Använder Maria Åkerbergs produkter. O skall nu uppdatera hudprodukter nu när det nu börjar bli kallt.

Mvh.. Nina
Den 02 oktober kl. 16:34
Skriv kommentar:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: MqZbXr (motverkar spam)