SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Så blir du brun utan sol

Förutom att se solkysst ut så bidrar en ”brun utan sol”, även förkortat BUS, till att ge liv åt tråkig hud, kamouflerar små skönhetsfel och gör att celluliter upplevs mindre synliga. Tack vare ett stort utbud av brun utan sol-produkter kan du välja den form som du själv gillar. Vill du ha en som du smörjer in? Eller en du duschar bort? Kanske föredrar du en som sprayas på? Följ vår guide för att lära dig hur du uppnår den perfekta strandglöden – utan att behöva pressa på stranden! Den tiden kan du ju göra roligare saker på, eller hur?

brun utan sol

Bild från James Read - brun utan sol expert

Steg 1: Välj en brun utan sol som är snäll mot din hud


Gör din hud en tjänst och välj en BUS som är mild och inte överdrivet parfymerad. En sämre BUS kan vara stark och orsaka problem i huden, undvik det genom att välja produkter från auktoriserade återförsäljare som kan sin grej. Du finner vårt utbud här.

Steg 2: Förarbetet lägger grunden för en snygg ton


Skrubba din hud ordentligt med en bra exfoliering som effektivt tar bort döda hudceller. Var särskilt noggrann vid torrare områden så som armbågar, knä och fötter. Gör man inte detta finns det en risk att färgen fäster annorlunda och ger en annan ton. Förarbetet är väldigt viktigt om du vill ha en fin och jämn nyans, så var noggrann även om det kräver lite mer tid. Dagarna innan behandling av brun utan sol kan det vara bra att smörja in torra områden lite extra så att huden är mjuk och återfuktad.

Steg 3: Rakning & Vaxning


Om du önskar raka eller vaxa benen i samband med din brun utan sol-applicering så bör du göra detta dagen innan. Rakar du precis innan applicering kan resultatet bli ojämnt och prickigt. Att ta bort håret efter en behandling är inte heller en bra idé då rakning exfolierar ytan av huden, vilket kommer ta bort lite av den brännan du precis börjat att få.

Steg 4: Bästa sättet att applicera produkten


Tänk nedifrån och upp när du ska börja applicera din produkt. Börja med ett ben i taget, och ta lika mycket på varje ben. Har du smörjt in med en lotion tre gånger på höger ben, då ska vänster ha precis samma behandling. Var noga med att komma ihåg vilka områden du har täckt så du slipper överdriven mängd produkt på vissa ställen och därmed fläckigt resultat.

bus

Försök att applicera din BUS på ett sätt som efterliknar en riktig solbränna. Vissa delar av kroppen ser sällan solen (som insidan av armarna) och blir då naturligtvis ljusare när du solar utomhus. Du kan imitera detta genom att blanda din brun utan sol med en bodylotion och applicera ett lager av denna utspädda blandning i dessa områden för en mer trovärdig bränna.

När du känner dig klar tar du kvarvarande produkt som du har på händerna och stryker detta på fötter, fotleder och handrygg. Dessa vill du ha lite ljusare och då huden är tunn på dessa områden bör detta vara det sista du gör.

Steg 5: Tålamod ger bättre resultat


Var tålmodig när du lär dig tekniken och får kläm på hur du ska göra för att få ett så fint och noggrant resultat som möjligt. Efter att du applicerat produkten kan du ta en fuktad bomullsrondell och gå igenom kroppen för att ta bort överflödig produkt eller veck. Skulle du märka linjer eller ojämn färg efter att din BUS redan har torkat kan du exfoliera detta område för att på så vis ”sudda ut” ränderna. Vårt bästa råd är att gå långsamt fram, resultaten kommer att visa sig stegvis. Börja hellre med en mindre mängd om du är osäker och vänta ett par dagar för att göra om det några dagar senare och bygg din solkyssta ton på sikt.

Steg 6: Efterarbetet


Undvik att duscha de första timmarna efter behandlingen och bär lösa, lite mer lediga, kläder för att göra det möjligt för produkten att absorberas in i huden. Tänk på att vissa brun utan sol-produkter kan färga av sig något om den inte fått torka ordentligt så ta inte på dig finklänningen direkt efter behandlingen. Läs på produkten noga för att veta vad som rekommenderas för just din produkt.

Vilken Brun Utan Sol ska jag välja?


Välj den typ som du känner dig bekväm med. En lotion smörjer du in som en vanlig body lotion, den återfuktar och ger en jämn bränna. En spray är däremot mer tidseffektiv och gör det lättare att komma åt flera delar på kroppen, exempelvis ryggen.

Här kan du läsa mer om våra olika typer av Brun Utan Sol
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Så blir du brun utan sol
Gör dig redo för sommaren - här är våra tips

Är du redo inför sommaren? Äntligen är solen och värmen här - och dagarna kommer högst troligen spenderas med strandhäng och grillmys. Oavsett hur din sommar och semester kommer att se ut finns det några saker som är bra att tänka på. Här kommer därför fyra sommartips till dig. Enjoy!

Olaplex - allt du behöver veta om varumärket

Olaplex är den erkända mirakelprodukten som stärker och reparerar håret. Men Olaplex är inte bara namnet på ett av världens mest omtalade hudvårdsmärken, nej, det är också den patenterade molekylen i produkterna som reparerar och länkar ihop hårets svavelbindningar.⁠ Hur fungerar det egentligen? Och vem passar det? Här hittar du svaret på de vanligaste frågorna vi får om Olaplex.

7 tips till perfekt sommarhår

Sommaren är snart här och det är helt fantastiskt! Men någonstans mellan grillkvällar, sol och bad är det lätt att glömma att vårda sitt hår. Här kommer därför sju tips på hur du kan boosta ditt hår lite extra till sommaren, och låta svallet glänsa framöver!

Guide: Ge din hud maximalt med fukt

Fukt, fukt och återigen fukt! Oavsett om du är ung eller gammal, kvinna eller man - ja, alla behöver vi fukt. Här kommer vi att ge dig tipsen för hur du ger huden en riktig fuktboost. Säg hejdå till en fuktfattig hud, nu kör vi!

Cityskydd - ett perfekt UV-skydd till vardags

Miljöföroreningar kan göra mycket skada, inte bara på vår planet utan också på vår hud och vårt välmående. Dessa partiklar svävar runt i storstäder, landsbygden och även i hemmet.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: vrfKwM (motverkar spam)