SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Premiera primern

När man målar en vägg så behöver man en ordentlig grund, en primer, så att färgen fäster och sedan sitter där den ska. I makeup-världen är det samma sak, vill du att din bas ska hålla hela dagen, då är primer ett måste - fast såklart är det lite skillnad på vilken primer du använder i dessa olika fallen. Same same, but different. Här kan du läsa mer om varför primer är så viktig för en hållbar makeup.


Vad gör en primer?

Primers kallas ibland för askungeprodukter, och då syftar man till hur de ”trollar fram” ett slätare och fräschare underlag på huden och hjälper till att fylla i ojämnheter så att du får en jämn och slät canvas som basen kan hålla fast vid, hela dagen. Om du har fina linjer, rynkor eller synliga porer, är en primer ett bra sätt att tona ner dem. Detta innebär att din concealer, foundation, och även din ögonskugga kan dra nytta av att ha en primer som en bas.


Olika varianter för olika hudtyper och önskemål

Det finns primer för varje hudtyp och livsstil. Det finns ansiktsprimer som mattar ner huden, som jämnar ut hudtonen, eller som ger lyster, till exempel.
Det finns även primers för ögonlocken. Dessa ser till att ögonskuggan inte lägger sig i veck eller faller av ögat. Istället sitter all ögonmakeup kvar som berget tills du själv väljer att ta bort den.


Finn din favorit


Hur ska du då veta vilken primer som gör vad för din hud? Förutom att kontakta vår kundtjänst som gärna hjälper dig vidare så kan du även hålla utkik efter detta:

Mattifying (kallas även ”pore minimizing”) innebär att primern är mattgörande som suddar ut fina linjer och grova porer. Beroende på märke så kan denna typ också vara fuktgivande och tillföra lite färg.
Color Correcting innebär att den dämpar rodnader och röd hudton, samt livar upp glåmig hud. Kan också vara matterande och/eller fuktgivande.
Glow innebär att du får en primer med lyster och som med fördel även kan användas som highlighter. Pröva dig fram och finn din favorit!


När ska jag applicera den?

En primer bör appliceras efter din fuktcreme och innan du applicerar foundation, stryk försiktigt med fingrarna och massera inte. Se till att du inte använder för mycket produkt! Det kan göra så att din foundation krackelerar eller "korvar" sig. Använd en klick lika stor som en ärta och börja jobba in den från mitten av ansiktet och ut mot käklinjen och hårfästet. Ett annat alternativ är att använda olika primers beroende på område, exempelvis mattgörande primer i t-zonen och utjämnande runt ögonen. 

Här ser du hela vårt utbud av primers

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Premiera primern
Sisley Instant Correct 1 Just Rosy
1025 kr
1184601
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
bareMinerals Good Hydrations Silky Face Primer
395 kr
85205
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Peter Thomas Roth Skin To Die For
340 kr
425 kr
9151000-2
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: fQYwN6 (motverkar spam)