SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Frågor & svar

Så får du bukt med en knottrig hud

Jag har knottrig hud på armarna som jag inte får bukt med. Vad kan detta vara?
Svar: Det låter som du har en hudåkomma som heter Keratosis Pilaris som är ett relativt vanligt hudtillstånd. Detta uppstår när kroppen producerar överskott av keratin, ett naturligt protein i huden. Överskottet keratin, som är hudfärgat, omger och innesluter hårsäckarna i porerna. Keratosis pilaris är till viss del ett ärftligt tillstånd och symptomen är små knottror i huden där hårsäcksmynningarna sitter. Knottrorna som ej ska klämmas eller klias på. Många Keratosis pilaris knottror innehåller instängda hårstrån, vilket också kan skapa irritation.

Oftast befinner sig tillståndet med knottror runt hårsäckarna på utsidan av överarmarna, lår och vissa fall på kinderna. Tillståndet är därför vanligare på kroppen än i ansiktet. Keratosis pilaris och knottrig hud är inte farligt eller smittsamt, och ger heller ingen klåda eller irritation. Framför allt gör keratosis pilaris huden mycket torr och sträv, och kan uppleves estetiskt irriterande. De flesta upplever att tillståndet blir värre på vintern när det är kallt ut och mildare under sommaren. 



Keratosis är helt ofarligt men det går givetvis att behandla för att minimera uppkomsten av röda knottror. Det gör du bäst med en bodyscrub och mjukgörande cremer, gärna med syror i som exfolierar fint på huden. En knottrig hud behöver behandling men i vissa fall kan tillståndet försvinna med tiden. Behandling av keratosis pilaris och knottror innebär en uppmjukning av huden och gärna med exfolierande ingredienser. Exempel på dessa ingredienser är enzymer, AHA, BHA och PHA. Huden behöver regelbunden behandling och återfuktning. En annan rekomendation är kosttillskott med Omega 3,6 och 9 för att göra huden mjuk även innifrån.

Här finns produkter för att behandla Keratosis Pilaris eller en knottrig hud:

iS Clinical Body Complex

Elixir Cosmeceuticals Glyactil Smoothing Bodylotion

Priori LCA fx160 2xfoliant Peel+Scrub

Exuviance Retexturing Treatment

Eneomey Perfect Body 30


Vill du veta mer och få tips på produkter som kan hjälpa dig hud du blir av med knottror är du välkommen att kontakta någon av våra hudterapeauter.
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Så får du bukt med en knottrig hud
Priori LCA fx160 2xfoliant Peel+Scrub 120 ml
529 kr
126160200
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Priori LCA fx160 2xfoliant Peel+Scrub 200 ml
769 kr
126160120
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Eneomey Perfect Body 30
776 kr
970 kr
MM100
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
iS Clinical Body Complex
1005 kr
IS1431180
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Take Over med Esse: Höst-och vinterrutiner

Maria och Cecilia från Esse Skincare tog över våra sociala medier samt hade en fantastisk LIVE med fokus på höst-och vinterrutiner. Missade du livesändningen eller vill se den igen, så kan du bara scrolla ner här. Under livesändningen pratade man om produkttips för yttorr hud, perioral dermatit, personliga favoriter och mycket, mycket mer. Här nedan hittar du alla frågor och svar samt vilka produkter som passar för just din hudtyp.

Frågor och svar med Sisley

Vi hade Amanda och Filippa från Sisley på besök, som både tog över våra sociala kanaler och körde en fantastisk live. Här nedan kan du läsa alla de frågor och svar som vi fick in under dagen. Temat på liven var K-beauty trenden "glass-skin" och man pratade om vilka hudvård- och makeup produkter man ska välja för att uppnå den här populära looken. Scrolla vidare för att läsa mer och kika på livesändningen i efterhand.

Allt du behöver veta om solskydd

Njut av solen utan att behöva oroa dig för röd, smärtande, hud och ålderstecken. Här har vi samlat frågor och svar kring solskydd och vad man ska tänka på - så att du kan bli din egen solskyddsguru!

Take Over med Dermaceutic

Experterna, Cecilia och Lotta från Dermaceutic har varit på besök hos oss och tagit över våra sociala kanaler! I en livesändning guidade dem dig i hur deras produkter används, gav tips och tricks inför våren och mycket mer. Här kan du läsa några av frågorna som ställdes till dem under dagen. Du har väl inte missat livesändningen på TikTok och Instagram där de tar dig med bakom kulisserna.

Frågor och svar med Esse

Vi har fått besök av duktiga Maria och Cecilia från Esse, som har gett oss svar på alla era frågor! Läs nedan om de bästa produkterna för perioral dermatit, tonårshud och pigmenteringar och bli din egen Esse-expert! Du kan också kika in vår livestream tillsammans med Esse på vår Instagram.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: PtTbye (motverkar spam)