SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Frågor & svar

Så får du bukt med knottror på armarna

Jag har knottror på armarna som jag inte får bukt med. Vad kan detta vara?
Svar: Det låter som du har en hudåkomma som heter Keratosis Pilaris. Detta uppstår när kroppen producerar överskott av keratin, ett naturligt protein i huden. Överskottet keratin, som är hudfärgat, omger och innesluter hårsäckarna i porerna. Detta visar sig genom lite hårdare knottror som ej ska klämmas eller klias på. Många Keratosis pilaris-knottror innehåller instängda hårstrån, vilket också kan skapa irritation.
Keratosis är helt ofarligt men det går givetvis att behandla för att minimera uppkomsten av röda knottror. Det gör du bäst med en bodyscrub och mjukgörande cremer, gärna med syror i som exfolierar fint på huden. Tänk på att ett kosttillskott med Omega 3,6 och 9 är bra att ta för att göra huden mjuk även innifrån.
Vill du veta mer och få tips på produkter som kan hjälpa dig är du välkommen att kontakta någon av våra hudterapeauter.
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Så får du bukt med knottror på armarna
Take Over med Dermalogica

Lär dig allt och lite till - om hudfavoriten Dermalogica! Få svar på de frågor du alltid undrat över om i vår "Take Over" med härliga Dermalogica-experterna Ida och Hanna. Vad gör man om man har problem med milier? Finns det något man kan göra åt pigmentförändringar? Hela Take Overn ser du under höjdpunkter på vår Instagram.

Take Over med Exuviance

Vi har haft äran att ha varumärket Exuviance och experten Camilla här hos oss på Hudoteket. Över en dag tog hon över chatten, våra sociala medier och mycket mer! Våra härliga kunder fick möjligheten att ställa frågor - dessa har vi sammanställt i inlägget nedan.

Take Over med Clarins

Vi har haft finbesök av Martin, utbildare och Clarins-expert. Här får du sammanställningen av de frågor som kom in när han tog över vår sajt. Vill du se Take Overn i efterhand? Då finner du den på vår Instagram.

Take Over med Filorga

Få svar på de frågor du alltid undrat över om Filorga i vår "Take Over" med bästa Jessica, vår Filorga-expert. Vilket serum passar bäst om man har torr hud? Och vilken produkt är ett måste i var kvinnas handväska? Ta del av svaren här. Längst ned i inlägget ser du alla produkter som Emelie och Jessica pratade om när Jessica visade en kvällsrutin ā la Filorga.

Perioral Dermatit - vad är det?

Hur behandlar man Perioral Dermatit bäst?

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 8gtSVy (motverkar spam)