SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Cityskydd - ett perfekt UV-skydd till vardags

Miljöföroreningar kan göra mycket skada, inte bara på vår planet utan också på vår hud och vårt välmående. Dessa partiklar svävar runt i storstäder, landsbygden och även i hemmet.
cityskydd

Vad är egentligen ett cityskydd?

 
Enkelt sätt skulle man kunna säga att ett cityskydd är ett UV-skydd som inte bara skyddar mot skadliga UVA- och UVB-strålar, utan som även skyddar mot fria radikaler och föroreningar. Just därför passar det perfekt att använda till vardags, på jobbet och dagarna som du spenderar i staden. Cityskydd brukar ofta vara lättare i konsistensen än traditionella solskydd, vilket gör att det är smidigt att använda under din makeup. Vissa har till och med en primereffekt. Win win! 

Var kommer föroreningar ifrån?


Din hud exponeras för flertalet saker dagligen - så som giftiga pratiklar, kolmonxid, kväveoixid från bilar och bly från fabriker. Föroreningar kan också bero på säsong och din geografiska plats, vilket betyder att det kan förändras från en dag till en annan. Det är viktigt att du skyddar dig mot dessa föroreningar - och det är här cityskyddet kommer till undsättning. 

Vad gör luftföroreningar med vår hud?


UV-strålar, blått ljus från våra telefoner, järnpartiklar från tåg, ozon och cigarettrök utgör hot mot vår huds skyddande antioxidant- och kollagennivå så snart vi går utanför dörren.

Föroreningarna kan orsaka bland annat:

• Minskad kollagenproduktion, vilket leder till att huden åldras snabbare. 
• Allmän torrhet och rodnad. 
• Inflammation och uttorkning i din hud. 
• Fina linjer. 
• Orenheter och blemmor. 
• Pigmentförändringar.

Varför behövs ett cityskydd?


Varje dag släpps mikroskopiska sorters smuts, rök och syra ut i vår atmosfär. Partikelstorlekarna är mindre än våra porer vilket innebär att de kan tränga djupt in under vår hud. Vad är då det bästa sättet att motverka att detta sker? Jo, att införskaffa ett ordentligt skydd för din hud!

En skyddande barriär är viktigt för att huden ska klara av att stänga ute den mikroskopiska nanopartiklarna som föroreningarna består av. Utan ett lämpligt skydd är det fritt fram för dessa partiklar, som är cirka 20 gånger mindre än våra porer, att tränga ner i huden och börja bryta ned den. Ett cityskydd är ett UV-skydd som inte bara skyddar mot skadliga UVA-strålar och UVB-strålar, det skyddar även mot fria radikaler och föroreningar.

Ytterligare ett tips: Glöm heller inte att göra en grundlig rengöring på kvällen! När du rengör ditt ansikte på kvällen kommer du att tvätta bort de kvarvarande föroreningarna och förhindra att de får fästa på huden. 

Fyra tips på cityskydd 


Letar du efter ett UV-skydd som du kan ha varje dag? Perfekt för dig som jobbar inomhus och sitter mycket framför datorn. Här kommer fyra tips på grymma produkter. Givetvis finns det massor mer att välja mellan - spana in alla våra cityskydd

Elemis Daily Defence Shield SPF 30

Skin Regimen Urban Shield SPF 30

Ett superladdat skydd av antioxidanter och smart SPF-teknologi som ger ett starkt skydd som arbetar på olika nivåer i huden. Skyddar effektivt från UVA/UVB och luftföroreningar. Men inte nog med det! Den ger också en fin lyster och spänst. 

Dermaceutic K Ceutic SPF 50

Natura Bissé C+C SPF 30 Oil-Free Macroantioxidant Sun Protection

Vårdande, hypoallergen och reparerande creme som motverkar rodnad och irritation - samtidigt som den har högt solskydd. Skyddar din hud mot solexponering, samtidigt som den förebygger och reparerar solskador. Den ger också optimal nivå av vitamin D! 

Så vet du hur förorenad luft det är hos dig


Dermalogica har tagit fram ett index kallat ”Skin Pollution Index” som gör det enkelt att ta reda på hur föroreningarna ser ut i just det område där du befinner dig. Ju högre antal, desto större är risken att du skadar din hud om du inte använder ett skydd. 

Är det någon skillnad på solskydd och cityskydd?


Skillnaden mellan ett traditionellt solskydd och ett cityskydd är att ett cityskydd inte är testat för många timmar i vatten eller på stranden. En "vanlig solskyddscreme" är oftast rikare i konsistensen och har högre krav på sig att hålla sitt UV-skydd trots värme, svettning och bad. Ett cityskydd hittar du ofta bland dagcremer eller som specialvård hos hudvårdsmärkena, ett solskydd finns oftast i en solserie. Cityskyddet är ofta lättare i konsistensen än traditionella solskydd och passar därför bättre att använda under makeup - vissa har till och med primereffekt!

Vill du veta mer om det blå HEV-ljuset? Läs vår guide om HEV-ljuset och vad det innebär! 
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Cityskydd - ett perfekt UV-skydd till vardags
iS Clinical PerfecTint Powder SPF 40 Cream
1045 kr
IS 1372,004
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Nannic UV Shield Instant UV Protection
469 kr
123456
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
bareMinerals Prime Time Daily Protecting Primer SPF 30
450 kr
41702854101
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Vilken solskyddsprodukt passar min hudtyp?

Precis som man väljer en ansiktskräm efter sin hudtyp så kan man även skräddarsy sitt val av solskyddsfaktor. Det finns olika typer beroende på vad man ska göra för aktivitet, om man svettas mycket eller om man ska bada. Vi berättar mer ingående om de olika varianterna, häng med!

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: 2XZ8wY (motverkar spam)