SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

När ska man börja använda retinol?

Retinol är en kraftfull och populär hudvårdsingrediens som har visat sig vara effektiv för att behandla olika hudproblem och tillstånd, från akne till åldrande. Men när är rätt tidpunkt att börja använda retinol i din hudvårdsrutin? I detta blogginlägg kommer vi att ge dig en guide till hur och när du kan börja använda retinol på rätt sätt. Vi delar med oss om några värdefulla tips för att säkerställa att du får de bästa resultaten av denna superingrediens! 
Vad är retinol och hur fungerar det? Retinol är en form av vitamin A och tillhör gruppen retinoider. Retinol ökar cellomsättningen, främjar kollagenproduktionen och förbättra hudens textur. Det är också känt för sina exfolierande egenskaper, vilket hjälper till att avlägsna döda hudceller och rensa porerna. Resultatet är en jämnare, fastare och klarare hudton. 

I vilken ålder kan du börja använda retinol? 

Du kan börja använda retinol i 20-årsåldern för att förebygga ålderstecken och för att bibehålla en hälsosam hud. Om du är mellan 20 och 30 år och inte upplever några specifika hudproblem, kan du introducera retinol som en förebyggande åtgärd. Använd då en mild retinolprodukt några gånger i veckan och öka gradvis användningen när din hud blir mer van vid det. 

Tips på milda retinolprodukter

Dermaceutic Activ Retinol Serum 0.5
735 kr
DCSERUMRet05
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Verso Day Cream Retinol 8
950 kr
2012025
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
COSRX The Retinol 0,5 Oil
379 kr
843
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Medik8 Crystal Retinal 3
795 kr
M1069
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Mellan 30 och 40 år:

I denna åldersgrupp kan tecken på åldrande så som fina linjer och rynkor bli mer synliga. Hudens elasticitet kan även minska. För dig som önskar behandla detta så är retinol rätt ingrediens för dig! Börja med en låg koncentration av retinol och använd den några gånger i veckan för att undvika uttorkning och irritation. Se till att använda en bra fuktgivande kräm för att hjälpa till att bevara hudens fuktbalans.


40 år och framåt:

När du når din 40-årsålder och framåt är det perfekt använda retinol regelbundet för att behandla djupare rynkor och minska ålderstecken. Vid denna tidpunkt kan du överväga att använda en starkare retinolprodukt. 

Kraftigare retinolprodukter

Dr Dennis Gross Advanced Retinol + Ferulic Texture Renewal Serum
995 kr
DG-572280
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Dermaceutic Activ Retinol Serum 1.0
885 kr
DCSERUMRet10
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Medik8 Crystal Retinal 10 Cream
1295 kr
1068
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Medik8 Intelligent Retinol 10TR Serum
825 kr
M1043
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Är du osäker på vilken produkt som hade passat dig, din hudtyp och tillstånd?
Vi hjälper dig! Kontakta oss hudterapeuter för personlig rådgivning. 

Vill du veta mer om retinol?

Läs relaterade blogginlägg nedan. 

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: När ska man börja använda retinol?
De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Vad är rosacea?

En av våra vanligaste hudsjukdomar är rosacea som är en kronisk kärlsjukdom. När man får rosacea slutar blodkärlen i ansiktet att fungera som de ska. Då kan man kan uppleva att huden blir blossande, röd, varm och man kan även få knottror som kan misstas som akne. Rosacea kan inte botas men efter att man fått sjukdomen diagnostiserad av läkare kan man testa olika hudprodukter som kan dämpa problemen. I denna artikel kommer vi berätta mer om rosacea och ge tips och råd som kan minska besvären.

Perioral Dermatit

Perioral dermatit är en hudsjukdom/inflammation i huden som ger rodnad, små knottror och utslag kring munnen. Den förväxlas ofta för att vara rosacea då utslagen är väldigt lika, men till skillnad från rosacea går perioral dermatit att bli av med. Vi förklarar tillståndet här.

Allt du behöver veta om akne

Akne visar sig i form av inflammerade talgkörtlar. Akne kallas i folkmun för finnar är helt ofarligt, men det kan ändå vara besvärande. Då vi har flest talgkörtlar i ansiktet, på ryggen och på bröst och dekolletage är det oftast där som akne uppkommer. Här tänkte vi berätta allt du behöver veta om akne, och vad du kan göra åt det. Häng med!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: EUC7Zc (motverkar spam)