SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Retinol användningstips

Retinol är en kraftfull hudvårdsingrediens som kan bidra till att förbättra hudens utseende och behandla olika hudproblem. När du börjar använda retinol är det viktigt att starta långsamt och följa några enkla tips för att undvika irritation och få bästa resultat. Så kom igång med retinol och låt din hud stråla med ungdomlig glans!

Starta långsamt...

...skynda långsamt, vänj in produkten - kärt barn har många namn. Introducera retinol gradvis i din rutin för att låta din hud vänja sig vid det. Två gånger i veckan räcker gott och väl till en början. Välj gärna en mildare variant i början och öka koncentrationen efter hand när huden har vant sig. Känner du obehag så som klåda och irritation - pausa användningen. 

Retinolprodukter med lägre koncentrat

COSRX The Retinol 0.1 Cream
379 kr
844
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
SkinCeuticals Retinol 0.3 %
1070 kr
VDK00806
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Mesoestetic Skinretin 0,3% Cream
1095 kr
DGLA0008
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Medik8 Retinol 3 TR Serum
535 kr
1028
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Använd retinol i kvällsrutinen

Applicera retinolprodukten på kvällen eftersom den kan göra huden känslig för solljus. Försök även att använda retinol regelbundet, att applicera det då och då kan göra att effekten inte blir lika bra.

Skydda dig mot solen

Använd alltid solskydd på dagen när du använder retinol för att skydda din hud från solskador. Om du använder retinol för att minimera fina linjer och rynkor, för att sedan vistas i solen oskyddad - ger inte retinolen någon effekt. Detta då att utsätta huden för solexponering, gör att huden åldras i förtid och pigmenteringar kan uppstå. Var därför alltid noga med ditt solskydd när du arbetar med aktiv hudvård för att bibehålla och maximera dina resultat. 

Tips på solskydd

Eneomey Sunlight Screen 50+
520 kr
3401360270343
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Dr. Schrammek Sensiderm Sun Cream SPF 50
575 kr
490000
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Evy Technology Daily UV Face Mousse SPF 50
259 kr
6942301670039
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Klairs All-day Airy Sunscreen
379 kr
K141
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Kombinera med fukt

Använd en fuktgivande och lugnande kräm eller serum tillsammans med retinol för att förhindra överdriven torrhet.

Lugnande och fuktgivande produkter

Esse Sensitive Hydro Moisturiser
729 kr
601
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Dr. Schrammek Special Care Cream
640 kr
454000
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
M Picaut Hydra Miracle Serum
789 kr
1-HM-30
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Esse Repair Oil
539 kr
107
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen

Ett lager emellan

Är du väldigt känslig kan ett bra trick vara att inte använda retinol närmast huden. Alltså direkt efter din rengöring. Att använda en essence eller ett serum innan appliceringen av retinol gör att det inte blir lika kraftfullt mot huden. Du kan även blanda in retinolprodukten i din fuktkräm.

Undvik retinol runt ögonen

Undvik att applicera retinolprodukter nära ögonen, eftersom den känsliga huden där kan reagera negativt. Det finns specifika retinolprodukter för ögonområdet om du önskar behandla tillexempel fina linjer. 

Tips på en bra ögonprodukt med retinol är Medik8 Crystal Retinal Ceramide Eye. Produkten kommer i tre olika styrkor och återupplivar huden samt behandlar rynkor och fina linjer. Samtidigt ger den näring till ögonmrådet. Hur bra? 

Vill du veta mer om retinol?

Läs om i vilken ålder du kan börja använda retinol här, och fler användningstips här.

    https://www.hudoteket.se/beautypedia/fakta/nar-ska-man-borja-anvanda-retinol

Vill du få personlig rådgivning och service av oss hudterapeuter? Välkommen att kontakta oss. Du är också välkommen att besöka våra salonger i Malmö och Jönköping.
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Retinol användningstips
Vilken solskyddsprodukt passar min hudtyp?

Precis som man väljer en ansiktskräm efter sin hudtyp så kan man även skräddarsy sitt val av solskyddsfaktor. Det finns olika typer beroende på vad man ska göra för aktivitet, om man svettas mycket eller om man ska bada. Vi berättar mer ingående om de olika varianterna, häng med!

Vi spräcker myterna om solskydd

Solskydd är ett omdiskuterat ämne i hudvårdsvärlden, och det kryllar av myter som är lätta att falla för. Vi hjälper dig att få koll på vilka solskyddsmyter som cirkulerar, och varför de inte stämmer!

De tio hudorden

Ens hudvårdsritual är något heligt och något du ska vara stolt över. Du investerar i dig själv och din huds välmående. Men gör du allt du bör? Med glimten i ögat bjuder vi in till Hudotekets Tio Hudord. Se listan som ett sätt att få lite tips på vad du inte bör glömma för att få din hud att må så bra som möjligt - eller se till att slaviskt följa samtliga tio hudord, så blir "hudguden" riktigt glad.

Ingrediensbästisar

Det finns massor med fantastiska, effektiva och bra ingredienser som du säkert vet och kan mycket om. Men, hur bra koll har du på vilka ingredienser som bör användas ihop för att få ut bästa effekt av produkterna? Att använda rätt kombination av ingredienser i din hudvårdsrutin kan göra en stor skillnad för din hud. Vissa ingredienser fungerar bäst tillsammans för att ge maximala fördelar. Låt oss gå igenom några av ingredienserna som är bästisar!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: KSvmNU (motverkar spam)