SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Oil cleanser - skonsam rengöring för alla hudtyper

Oil cleanser, eller oljerengöring som det också kallas, kan kanske låta skrämmande - speciellt för den med en redan oljig hy. Men faktum är att rengöringsolja har många fördelar för alla hudtyper. Här lär vi dig mer om dess goda egenskaper!

Vad är en oil cleanser?


Rengöringsoljor är baserade på olja och tar effektivt bort alla spår av smuts, från såväl makeup som avgaser och miljöföroreningar. Fettet i denna typ av rengöring löser på ett skonsamt sätt det fett som samlas i ansiktet under dagen och tar bort det utan att påverka hudbarriären.

Vad är det bra för?


Rengöringar med oljebas är mycket skonsamma mot huden och tar effektivt bort fett och smuts utan att torka ut eller ta bort hudens skyddande fettsyramantel. Rengöringsolja fungerar även bra för att tvätta bort vattenfast smink som annars kan vara svårt att få bort. Tack vare att oil cleansers inte torkar ut huden, upplever många användare en ökad lyster och elasticitet.

För vem?


Oil cleansers passar alla hudtyper, även den lite fetare. Precis som andra rengöringsprodukter finns oljerengöringar i olika varianter och med skiljande egenskaper. Rengöringsolja för fet och aknebenägen hy har ofta antiinflammatoriska egenskaper som lugnar irritation och rodnad medan en rengöring för torr hud kan innehålla ingredienser som vitamin A och C som tillför mycket fukt. Leta efter en oil cleanser som är anpassad efter just din hud och det den behöver.

Som ett första steg i dubbelrengöring


Oil cleansers kan användas på egen hand men fungerar även bra som ett första steg vid dubbelrengöring. Börja med den oljerengöringen som löser upp oljebaserade orenheter som smink och solskydd. Fortsätt sedan med en vattenbaserad rengöring som gör rent huden på djupet. 

Såhär använder du din oil cleanser


Värm upp 2–3 pumpar av oljan i handflatorna och massera in den i huden. Blöt sedan händerna och fortsätt att arbeta in produkten. Avluta med att skölja ansiktet med ljummet vatten och badda torrt med en handduk. Eller använd Hudoteket Cleansing Sponge för att svepa av produkten från ansiktet. 

Nedan hittar du tips på oljerengöringar. Vill du veta vilken som passar just din hudtyp är du varmt välkommen att höra av dig till vår kundtjänst

20
Klairs Gentle Black Deep Cleansing Oil
279 kr
349 kr
K103
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Medik8 Lipid-Balance Cleansing Oil
395 kr
M1007
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
Decléor Amande Douce Micellar Cleansing Oil
329 kr
469000
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
20
Klairs Gentle Black Fresh Cleansing Oil
279 kr
349 kr
K136
Spara favorit
Info Köp
Shoppa direkt
till toppen
Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Oil cleanser - skonsam rengöring för alla hudtyper
Vårda hudbarriären

Huden är kroppens största organ och kroppens skyddsmantel från yttre angrepp. Yttre angrepp kan vara mikroorganismer, allergener, virus, onda bakterier, svamp, föroreningar för att bara nämna några. Det är därför väldigt viktigt att hudens yttre lager, hudbarriären, hålls intakt så att små inkräktare inte tar sig in och skapar oreda i hud och kropp. I denna artikel förklarar vi hur hudbarriären fungerar, hur man märker att den är skadad och hur man på bästa möjliga sätt reparerar den.

Vinnarna i Hudoteket Beauty Awards 2023

Hej Beauty Hackers! Röda mattan är utrullad och succén är tillbaka - nämligen Hudoteket Beauty Awards. År 2022 är nu stängt, och det är dags att utse vinnarna för de gångna året. Här hittar du produkterna som utmärkt sig extra, produkterna som fått ett uppsving eller produkterna där recensionerna svämmat över. Kanske har din favoritprodukt vunnit? Eller kanske du hittar nya favoriter!

Välj rätt rengöring efter din hudtyp

Är det dags att uppgradera din rengöringsrutin? Välmående och vacker hud börjar med en bra ansiktsrengöring. Huden i ansiktet är väldig tunn och i ständig kontakt med externa faktorer, därför är det viktigt att du ger ansiktet lite extra omtanke. I detta inlägg hjälper vi dig välja rätt rengöring utifrån din hudtyp.

Rengöring - A och O för en bra hudvårdsrutin

Huden i ansiktet är väldigt tunn och är i ständig kontakt med externa faktorer. Därför är det viktigt att ta sig tiden och rengöra ansiktet noggrant, morgon som kväll. Här kan du läsa mer om varför rengöringen bör vara bland din största prioritet i din hudvårdsrutin.

Dubbelrengöring - varför är det så bra?

I genomsnitt lägger vi endast 20 sekunder på att rengöra ansiktet varje dag. På så kort tid får man svårt att lösa upp de lager av makeup och solkräm, samt hudceller och talg som samlats på huden under dagen. Om huden inte blir ren gör dessa partiklar din hud glåmig och tilltäppt vilket kan skapa hudirritation och känslighet. Här tipsar vi om hur du gör huden ren på djupet.

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: eq2AWB (motverkar spam)