SEK
Välj valuta SEK DKK EUR (FIN)
eller

E-post

Du blir automatiskt medlem vid ditt första köp.
Kategorier

Fakta

Rengöring - A och O för en bra hudvårdsrutin

Huden i ansiktet är väldigt tunn och är i ständig kontakt med externa faktorer. Därför är det viktigt att ta sig tiden och rengöra ansiktet noggrant, morgon som kväll. Här kan du läsa mer om varför rengöringen bör vara din största prioritet i din hudvårdsrutin.
Upplever du skillnad på din hud efter att du har tvättat ansiktet? Det är inte inbillning. När man tvättar ansiktet så tar man bort partiklar och smuts som sitter på huden och gör att du får fram fräsch och ren hud. Även om du inte bär makeup kommer ansiktet att ha samlat på sig olja, slaggprodukter och föroreningar i slutet av dagen, om man då lämnar det otvättat kan detta täppa till porerna, vilket gör att du kan få irritationer, blemmor och att huden ser glåmig och tråkig ut. För att hjälpa dig med att få till en bra rengöringsrutin erbjuder vi just nu en fantastisk deal - 20% rabatt på våra rengörande favoriter. Unna din hud den omsorg den förtjänar. Klicka hem dina favoriter eller upptäck nya här - vi har allt för torr, mogen, aknebenägen och känslig hy.

Förhindra rynkor och för tidiga tecken på åldrande 

På sikt kommer föroreningar, så som fria radikaler att skada hudens skyddande barriär. Detta resulterar i uttorkning och förlorad elasticitet, vilket också innebär rynkor, fina linjer och mörka fläckar lättare kan uppstå. Hela dagen är huden i ansiktet kontinuerligt täckt med bakterier, föroreningar, virus, smuts och döda hudceller. En daglig rengöring avlägsnar detta och lämnar huden ren och fräsch. Utan tvätt skulle din hud täckas med ett tjockt lager smuts som täpper till och gör det svårt för andra produkter att tränga igenom huden ordentligt. Under natten rensar vår hud ut slaggprodukter. Det innebär att huden naturligt rensar ut fetter, smuts och slagg - som lägger sig på hudytan. Av denna anledning är det viktigt att du även rengör ansiktet på morgonen, så att dessa slaggprodukter har "någonstans att ta vägen" och inte stannar kvar på huden.  

 

Rengöringen är A och O

Varför är det då så viktigt att välja en bra rengöring? En bra rengöring ar rätt Ph-värde för din hud och hjälper till att upprätthålla din huds naturliga balans. Din hud har naturligt ett pH-värde runt 4,5-5,5. Om då rengöringsprodukten har ett pH-värde som ligger för långt från hudens så kommer den i obalans. Det är därför man inte ska rengöra sitt ansikte med vanlig tvål som har ett alldeles för högt värde för ansiktet. Tvål kan även göra att du får torr hud och torrhetsrynkor, eller om du har fet hy så producerar huden mer fett för att kompensera förlusten. Det ger en obalans i hyn med risk för att man blir glansig och med blemmor och irritationer i följd. 

Ansiktsvatten

Efter att man har rengjort ansiktet tillför man ett återställande ansiktsvatten. Ansiksvattnet ska först och främst återställa pH-värdet i huden, som har rubbats vid kontakt med vatten. Kranvattnets pH-värde är 7 och är för starkt för huden. Om man inte balanserar värdet så utsätter man huden för onödig stress och den blir mer mottaglig för fria radikaler och bakterier som kan skada huden.

Tillbehören som ger en fräsch och ren hud

Även bra produkter kan bli bättre med rätt tillbehör. Ta din rengöring till en ny nivå med Hudotekets rengöringspad i bakteriellt silikon. Denna silikonplatta med små, mjuka piggar används tillsammans med din rengöringsprodukt för att öka cirkulationen i huden, luckra upp makeup och orenheter samt ge huden en mild exfoliering. Exfolieringen gör att efterföljande hudvårdsprodukter får optimala förutsättningar att penetrera ned i huden.  

Svampar för daglig rengöring

Vadeco Tvättsvampar är också väldigt effektiva och tar bort rengöringsprodukter samt makeup i ett svep. Strukturen på svamparna ger huden en micropeeling vid varje tvätt, så yttorrhet och orenheter håller sig borta. Med dessa svampar får huden en fräsch lyster och dina handdukar håller sig rena längre.

Vi kan guida dig rätt

Nyckeln till god hudvård är att känna din hud och behandla den väl, är du osäker på vad den faktiskt behöver är vårt bästa råd att göra vår hudanalys så att du får skräddarsydda produkter.

Hitta en bra hudvårdrutin som passar dig och dina behov, följ den sedan dagligen så har du gjort en god investering i din huds välmående!
Vill du ha hjälp att välja rätt rengöring efter din hudtyp?  Läs vårt beautypedia inlägg här

Läs mer om:

Visa kommentarer
Produkterna till: Rengöring - A och O för en bra hudvårdsrutin
Beautytrender 2024

Slugging, glossig makeup och haircycling är bara några av 2024 års skönhetstrender. Vi berättar allt du behöver veta om årets viktigaste skönhetsmåsten!

Kraften av retinolserum

Retinol – ett magiskt ord inom hudvårdsvärlden som har förmågan att förvandla din hud till en strålande och ungdomlig skatt. Det populäraste och mest effektiva sättet att använda retinol är att använda ett serum som innehåller ingrediensen. Men med så många retinolserum där ute, hur hittar du rätt? Lugn, vi hjälper dig! Vi har sammanställt en lista över några fantastiska retinolserum och deras unika fördelar för att hjälpa dig navigera bland alla hudvårdsstjärnor.

Retinol användningstips

Retinol är en kraftfull hudvårdsingrediens som kan bidra till att förbättra hudens utseende och behandla olika hudproblem. När du börjar använda retinol är det viktigt att starta långsamt och följa några enkla tips för att undvika irritation och få bästa resultat. Så kom igång med retinol och låt din hud stråla med ungdomlig glans!

När ska man börja använda retinol?

Retinol är en kraftfull och populär hudvårdsingrediens som har visat sig vara effektiv för att behandla olika hudproblem och tillstånd, från akne till åldrande. Men när är rätt tidpunkt att börja använda retinol i din hudvårdsrutin? I detta blogginlägg kommer vi att ge dig en guide till hur och när du kan börja använda retinol på rätt sätt. Vi delar med oss om några värdefulla tips för att säkerställa att du får de bästa resultaten av denna superingrediens! 

Oil cleanser - skonsam rengöring för alla hudtyper

Oil cleanser, eller oljerengöring som det också kallas, kan kanske låta skrämmande - speciellt för den med en redan oljig hy. Men faktum är att rengöringsolja har många fördelar för alla hudtyper. Här lär vi dig mer om dess goda egenskaper!

Inga kommentarer
Bli först att kommentera:
Namn:
E-postadress (publiceras ej):
Ange koden: dmUMxz (motverkar spam)